Veronika Žilková bojovala s vážnou nemocí: Lékaři mě zachránili, šlo mi o život

Veronika Žilková (61) má za sebou velmi těžké období. Poté, co ji koncem roku navždy opustila její milovaná maminka, postihla herečku vážná nemoc, při které jí šlo podle lékařů o život a roli hrály doslova vteřiny.

Veronika Žilková, kterou můžete vídat v seriálu Dobré zprávy, před pár dny na sociálních sítích přiznala, že ji postihly vážné zdravotní problémy, kvůli kterým musela strávit týden v nemocnici. V exkluzivním rozhovoru pro Showtime nyní prozradila, co předcházelo její hospitalizaci a kdo jí byl v těchto dnech největší oporou.

Přestože se nyní herečka cítí už dobře a pokračuje ve zkoušení představení v Divadle Broadway, před pár dny tomu tak ale vůbec nebylo a Žilková musela pobýt týden v nemocnici.

Svou hospitalizaci chtěla herečka utajit

„Jsem ráda, že se mi to podařilo utajit. V nemocnici se trochu báli, jestli to nezpůsobí novinářský rozruch. Ale když mě propustili a já věděla, že jsem v pořádku, řekla jsem to svým fanouškům během cvičení na sociálních sítích. Někteří diváci věděli, že jsem měla hrát v divadle a že za mě zaskočily alternace. Pamatuji, jak chudák Bohdalová musela vysvětlovat, že byla nemocná. Tak jsem to raději přiznala,“ vysvětlila Žilková důvod, proč svou hospitalizaci tajila.

O Jiřině Bohdalové, která nedávno byla taktéž hospitalizovaná v nemocnici, si přečtěte zde

Jaký byl důvod hospitalizace, a proč strávila v nemocnici několik dnů, si ale zatím herečka nechává pro sebe. „Já samozřejmě nechci prozrazovat, co mi přesně bylo, to by si měl každý nechat pro sebe, ale dostala jsem vysoké horečky, tak jsem šla na pohotovost do nemocnice a tam mi zachránili život,“ poodhalila nakonec herečka pár detailů.

„Vzali mi krev, a když mi následně řekli, že mě nepustí domů, tak jediné, co jsem řešila, bylo, že jsem měla tentýž večer hrát představení. Lékaři nechápali, že byl pro mě akutní zdravotní stav až druhotný. Herec ale většinou nejvíc řeší, že nemůže hrát,“ svěřila se Žilková s tím, že za život hrála v mnoha složitých životních situacích. Třeba když jim zemřel syn Melichar.

Dcera Kordula a přítel Josef jsou pro Žilkovou velkou oporou

V době, kdy byla Veronika v nemocnici, všechny potřebné úkony zastala nejmladší dcera Kordula. V době hereččiny nepřítomnosti se musela starat například o předčasně narozená štěňata i svého koně. „Kordulka byla úžasná, vše zvládla,“ pochválila herečka dceru.

Kromě dcery Veronice pomohl také její přítel Josef Holomáč, který jí do nemocnice přinesl pyžamo, což herečka velmi ocenila. Právě s přítelem Pepou si před několika týdny užili společnou dovolenou na ostrově Fuerteventura, na kterou doteď vzpomíná. „Byla to jedna z mých nejlepších dovolených. Byl to krásný ostrov a musím říct, že po smrti mojí maminky to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat,“ sdělila.

Z dovolené poslala herečka zesnulé mamince vzkaz, který si můžete přečíst v článku zde

Přestože Žilková chtěla dovolenou nejdříve zrušit, následně přiznala, že odletět pryč po smrti maminky ji velice pomohlo. „Maminka zemřela nečekaně. Ona milovala moře a říkala, že v minulém životě musela být ryba. Bylo to to nejlepší rozloučení s maminkou, cítila jsem ji tam. Kdysi na tomto ostrově byla totiž také a vždy na to vzpomínala. Měla jsem pocit, že tam jsem s ní, že si mě v tu chvíli našla,“ prozradila v rozhovoru pro Showtime.

Špatné období má herečka již za sebou a nejvíce času nyní opět tráví v divadle. „Hraju v představení Okno mé lásky a teď začínáme zkoušet hru Já, diktátor, kterou mám na starost i dramaturgicky,“ zmínila.

Z divadla si bude moc brzy odskočit na koncert svého přítele, protože se opět vrací k hudbě. „Pepu jsem trochu donutila k tomu, aby se vrátil k hudbě, takže si koupil kytaru a teď pořád cvičí,“ dodala na závěr.

Mohlo by vás zajímat: Kompletní nabídku nové streamovací služby prima+ najdete v tomto článku


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.