Celebrity

30. července 2024 16:14

David Laštovka

Vladimír Hrubý se oženil s matkou Jaromíra Hanzlíka. Zemřel po natáčení S čerty nejsou žerty

Díky svému vzhledu a nezaměnitelnému hlasu patřil Vladimír Hrubý k nepřehlédnutelným hercům. Před kamerou ztvárnil více než dvě stě rolí. Jednou z posledních byla postava čerta Drápala v pohádce S čerty nejsou žerty. 30. července od jeho smrti uplynulo 38 let. Letos si navíc připomínáme sto let od jeho narození. Jaké bylo jeho soukromí?

Herce Vladimíra Hrubého režiséři většinou obsazovali do komediálních rolí. V nich doslova exceloval. Sebemenší postavu před kamerou dokázal ztvárnit velmi osobitě. Nejvíce ho proslavily filmy Šéfe, vrať se a Šéfe, jdeme na to, kde představoval hlavu početné rodiny z Moravy.

Čtěte také: Jana Brejchová otevřeně: Proč vyměnila Brodského za Hanzlíka? Lidé na ni málem plivali

Nepřehlédnutelné byly i další jeho postavy, například opilec v pohádce Dařbuján a Pandrhola, náborový pracovník v komedii Já to tedy beru, šéfe, melancholický vojenský vysloužilec a flašinetář ve snímku Tři veteráni, podvodný skořápkář ve filmu Fešák Hubert nebo starý čert, písař Drápal, pobočník lucifera v pohádce S čerty nejsou žerty. Ta mimochodem byla jednou z jeho posledních. Nedlouho poté ve věku 62 let zemřel. Příčinou byl infarkt.

Zemřel uprostřed natáčení

Poslední film, který se točil uprostřed parného léta, už bohužel nedokončil. Jednalo se o snímek režiséra Víta Olmera Páni Edisoni, v němž představoval dědu Roubánka.  „Měli jsme ho velmi rádi. Byl to velmi zábavný, lidský, pohodový fajn člověk. Patřil do staré gardy herců. Byl svým způsobem výjimečný, takový typ jako on, prostě nebyl. Jeho smrt nás všechny zaskočila,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy režisér Olmer, který kvůli nečekané smrti Vladimíra Hrubého musel narychlo předělat celý scénář.

Byl otčímem herce Jaromíra Hanzlíka

Manželkou Vladimíra Hrubého byla maminka herce Jaromíra Hanzlíka, Ludmila, která pracovala jako asistentka režie v Československé televizi. „Když mi byly tři roky, rodiče se rozvedli a máma si vzala herce Vladimíra Hrubého, což byl výrazný figurkář, nikdy nehrál velké role. Byl v angažmá u E. F. Buriana a odtud odešel k panu Werichovi do Divadla satiry, později Divadla ABC. Jako kluk jsem tam za ním chodil a viděl jsem ta slavná představení s předscénami Werich - Horníček. Tam jsem se poznal s panem Horníčkem a jeho synem Honzou. Velmi intenzivně jsme se kamarádili a docházel jsem do rodiny Horníčků, až do okamžiku, kdy Honza nešťastnou náhodou opustil tenhle svět,“ zavzpomínal Jaromír Hanzlík v rozhovoru pro Týdeník Rozhlas.

Tereza Brodská byla vychovávána i Jaromírem Hanzlíkem. Jak vzpomínala na otce?

Sdílejte článek
Štítky smrt láska rodina manželství Divadlo ABC Jaromír Hanzlík S čerty nejsou žerty Vladimír Hrubý smrt a umírání společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.