Celebrity

16. září 2023 09:16

Tomáš Durčák

Začala válka o dceru. Soukup si nepřeje, aby Agáta Rozárku ukazovala

Čekal to bohužel asi úplně každý a nyní se to začíná stávat realitou. Pro Agátu Hanychovou (38) a Jaromíra Soukupa (54) rozchodem zdaleka nic neskončilo. Mají totiž spolu malou dceru Rozárku, z čehož plyne, že jako rodiče se na tom, co, kde, jak a s kým dělá, budou muset ještě řadu let být schopni shodnout. Zatím to však vypadá na možnou válku plnou naschválů.

Když Agáta před dvěma týdny na svém Instagramu oznámila rozchod se Soukupem (údajně bez jeho vědomí i předchozí domluvy), zdůraznila, jak moc oběma i nadále záleží primárně na Rozárce a její spokojenosti. Podle všeho bouřlivý závěr i definitivní konec vztahu se však nyní možná bude přelévat právě do toho, jakým způsobem společně vyřeší další život a fungování Rozárky.

„Tak hromadně: Rozárku nemůžu už ukazovat na Instagramu, protože si to nepřeje její otec,“ svěřila se nyní na sociálních sítích Agáta Hanychová. Žádný další komentář ani popíchnutí směrem k expartnerovi však již nedodala. Faktem totiž je, že i kdyby byl Jaromír Soukup opravdu toxický cholerik se sklony mstít se za rozchod, na takový zákaz matce svého dítěte má plné právo.

Platí to však i naopak. Takže až bude chtít třeba příští léto vzít Rozárku zpět do svého letního sídla v Marbelle, musí vše oznámit Agátě a získat její souhlas. Stejně se oba musí dohodnout třeba na tom, jestli Rozárka za pár let půjde na kroužek tance, nebo ne. Roli přitom nehraje, u koho zrovna dítě pobývá nebo s kým je častěji. Zákon v tomto ohledu hovoří jasně – oba rodiče mají stejná práva.

Jsou-li oba rodiče připraveni se dohodnout tak, aby společně dosáhli toho nejlepšího pro dítě, může to fungovat velmi dobře. První kroky obou expartnerů po rozchodu však naznačují, že mají velkou chuť se tomu druhému mstít, což bohužel mohou začít velmi snadno dělat i skrz podobné zákazy ohledně Rozárky. Zatímco Jaromír se už dvoří jiným ženám, Agáta se údajně kamarádce svěřila, že vztah s mediálním magnátem byl od začátku jeden velký omyl. A je možné, že v rámci této války se začne brzy na veřejnosti prát i další špinavé prádlo obou.

Jak pro Prima Ženy po rozchodu potvrdila advokátka JUDr. Eva Ondřejová, oba partneři se nicméně dříve či později musí na smysluplné výchově dítěte dohodnout, jinak to za ně udělá soud: „Pokud se rodiče vzájemně nedokážou sami dohodnout, lze ještě využít služeb mediátora, který plní roli nestranného prostředníka ke smírnému řešení sporných záležitostí. Nebude-li fungovat ani tento postup, nezbývá jiná možnost než vyřešit spor před příslušným soudem.“

Ještě před rokem se zdálo, že Agáta i Jaromír našli svou životní lásku:

Sdílejte článek
Štítky válka péče rozchod Instagram vztah dcera pravidla dohoda soud Jaromír Soukup Agáta Hanychová Střídavá péče Rozárka Soukupová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.