Celebrity

10. února 2023 10:14

Josef Šťastna

Žilková vyzradila, kolik bere Martin Stropnický. K platu diplomata se vyjádřil i stát

Veronika Žilková a Martin Stropnický opět u soudu

Herečka Veronika Žilková (61) dál vede rozvodovou válku s diplomatem Martinem Stropnickým (66). Jednou ze základních otázek je ta, jak vysoké výživné bude otec platit na sedmnáctiletou dceru Kordulu. Podle herečky si Stropnický přijde na 480 tisíc korun měsíčně.

Když dojde na rozvodovou válku, tak jdou rukavičky stranou. Hodně o tom ví také Veronika Žilková a Martin Stropnický. Herečka nyní zveřejnila, kolik její bývalá velká láska bere.

Mohlo by vás zajímat: S kým spala a chodila Veronika Žilková?

„Jak jsem se u soudu o výživné naší dcery dozvěděla, do té doby to pro mě bylo utajené, jeho příjem je 480 tisíc korun měsíčně. Značnou část tvoří jeho vysoký plat,“ prozradila herečka pro deník Blesk. Ten se pokusil její tvrzení ověřit.

Mohlo by vás zajímat: Dcera Veroniky Žilková se chce nechat přejmenovat

Ministerstvo zahraničí nechtělo odpovídat s tím, že v tomto případě převažuje snaha ochránit soukromí diplomata před právem na informace. Novináři z Blesku se ale podívali do tabulek a zjistili, že plat se pohybuje mezi 75 až 80 tisíci korunami. Jenže k tomu navíc Stropnický pobírá náhrady za životní náklady.

„To znamená, že Stropnickému náleží suma v rozmezí 12,3 až 13 tisíc dolarů, což je 270 až 286 tisíc korun,“ spočítal deník Blesk.

Kolik tisícovek uvidí Kordulka?

K tomu má Stropnický příjem z překladatelské činností a také tantiémy. Podle katastru nemovitostí je také majitelem dvou bytů v širším centru Prahy, ze kterých může inkasovat nájmy. Zdá se, že Veronika Žilková tak má konečně věrohodný přehled, kolik její manžel opravdu bere. Je otázkou, kolik peněz bude otec posílat na Kordulu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.