Celebrity

11. února 2023 10:59

Tomáš Durčák

Emma Smetana o Jordanovi: Bratranec mě před ním varoval. Jak to mají se svatbou?

Originální seriály právě online na prima+

Někdo si ji pamatuje ze zpráv, jiný z pravidelného vedení interview, dalším se vybaví legendární fotka od hořícího Notre Dame a někteří zase zbožňují její hudbu. Emma Smetana, která slaví pětatřicáté narozeniny, už v životě vystřídala řadu kariérních cest i tváří. Postupem věku se ale stále méně bere vážně, ráda provokuje a za nic na světě by nevyměnila svou osobní svobodu.

Do povědomí veřejnosti se Emma Smetana (35) poprvé výrazněji dostala až v roce 2012, kdy se začala pravidelně objevovat jako moderátorka televizních zpráv. Mohl za to i fakt, že po maturitě zamířila do Francie, kde vystudovala politologii a později ještě mezinárodní vztahy v Berlíně. Již dříve absolvovala francouzské lyceum v Praze.

Zahraniční studia a práce v médiích

Za její vztah k Francii může zejména otec Jiří Smetana, který zde od 70. let žil. I proto má Smetana jak české, tak francouzské občanství a francouzština je prakticky její druhou rodnou řečí. Zároveň plynně mluví anglicky i německy a zvládne i španělštinu či základy hebrejštiny. Tato „mezinárodní výbava“ do života z ní udělala velmi zajímavou pro svět médií. Ještě před tím si však v letech 2008 až 2009 vyzkoušela práci na Úřadu vlády i v Evropském parlamentu.

V českých médiích nakonec strávila na různých projektech bezmála osm let, než v roce 2020 na svých sociálních sítích oznámila, že končí. „Sebekriticky přiznávám, že na tématu covid-19 jsem během několika měsíců vyhořela,“ vysvětlila Emma důvod odchodu. Rozhodla se raději zaměřit na rodinu, práci na volné noze a svou hudební kariéru, kterou si souběžně s činností v médiích již od roku 2012 budovala. V roce 2016 vydala své první album a v roce 2022 následovalo druhé, které již spoluvytvářela se svým o sedm měsíců mladším partnerem Jordanem Hajem (34).

Dvě děti, ale žádná svatba

S tím tvoří pár již patnáct let, byť když se spolu poprvé jako devatenáctiletí potkali, příliš mnoho nadějí tomu nedávala. „Bratranec mi doporučoval, abych s ním nechodila. Věděl, že to je člověk na ženském trhu úspěšný,” přiznala Emma v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Počítala jsem s tím, že když tak si to srdce zlomím, ale že to stejně bude stát za to,“ dodala. „Dva týdny jsme se okatě nesnášeli, ukazovali jsme si, kdo je víc, to větší sebevědomí. Já jsem ale nebyl moc intelektuální,“ dodal o společných začátcích v rozhovoru Jordan.

Nakonec se však do sebe oba bezmezně zamilovali a dnes platí za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Na svatbu však vůbec nemyslí. „Svatba není na programu. Je nám spolu dobře a ke štěstí nepotřebujeme kus papíru,“ řekla Smetana v roce 2015 pro Týden.cz. Zároveň jsou rodiči dvou dcer, jejichž jména dodnes vzbuzují – podobně jako oba rodiče – rozporuplné reakce. Šestiletá Lennon Marlene Haj Hossein Smetana má od roku 2021 také již dvouletou sestřičku Ariel Avu Haj Smetanu.

Svobodná volba je pro ni největší luxus

Jak Emma popsala v nedávném rozhovoru, snaží se při výchově dcer „co nejmíň škodit“ a obklopovat je nejen dobrými lidmi, ale především zážitky, nikoliv věcmi. S partnerem Jordanem se rovněž shodli, že spolu vlastně nikdy ohledně výchovy dcer žádné velké konflikty neměli. „Možná mi to nebudete věřit, ale žádný takový moment si nevybavím,“ řekla Emma s tím, že by svým dcerám přála, aby se navždy obdivovaly a milovaly jako nyní. „A aby měly navždy takhle čisté srdce a živé oči. Nejšťastnější dospělí jsou z mého pohledu ti, kteří zůstali dětmi,“ dodala.

Emma Smetana a Jordan Haj nyní strávili měsíc i s dcerami na Bali, kam vyrazili hned po Novém roce. Zpěvačka tím do jisté míry naplňuje svou hlavní prioritu, kterou si vytyčila při odchodu ze světa médií, což byla možnost svobodně si rozhodovat o svém životě a tom, kde jej bude žít: „Když to jen trochu půjde, neupíšu se nikam a nikomu fixně, protože ta svobodná volba, ta možnost kdykoliv se sbalit a na jakkoli dlouho odletět kamkoliv a klidně si tam zřídit nový domov na neurčito, to je luxus, kterému se v mých očích nevyrovná nic.“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.