Astročlánky

29. července 2022 06:06

Jiřina Köppelová

10 nejdůležitějších dnů v srpnu přinese osudové události, lásku i splněná přání

Letošní srpen je z astrologického hlediska velmi rozporuplný měsíc. Bude se v něm střídat absolutní obětující láska s urputností a omezováním osobní svobody. Osudový bude především začátek a konec srpna spojený s dramatickými událostmi ve světových či soukromých dějinách. Ovšem kolem 18. srpna nás navštíví sama láska a my uvěříme v lepší zítřky.

Úterý 2. srpna

Náročná konjunkce revoluční a aktivní planety – Uranu a Marse pod kvadrátem planety Saturn – nám přinese potenciál impulzivních reakcí na události, které neběží podle našich představ. Nese s sebou sklony k překotnému jednání, k touze něco zlomit, překonat všechna společenská omezení. Můžeme usilovat o převrat, konečné řešení i v našich soukromých válkách.

Tyto konstelace v lidech obvykle vyvolávají silné nervové vypětí. Měli bychom si dávat pozor na práci se stroji a s elektrickými přístroji, hrozí nebezpečí úrazu.

Příznivým aspektem tohoto dne je možnost prožít velmi překvapivé či vzrušující podoby fyzické lásky. Můžeme se bláznivě zamilovat nebo se někdo zamiluje do nás. Láska nám do života může vstoupit jako blesk z čistého nebe.

Neděle 7. srpna

Den se silným duchovním podtextem, den plný soucitné a odpouštějící lásky. Den, který může pomoci rozpouštět napětí a omezující energie předchozích dnů.

Úterý 9. srpna

Pokud věříte na osudovou lásku, buďte dnes opatrní. Nebeské konstelace v sobě nesou nebezpečí zapletení do intenzivních citových a sexuálních vztahů, které se v budoucnosti mohou ukázat jako zhoubné. Můžeme prožívat pocity žárlivosti či posedlosti, zejména znamení Kozoroha a Raka by v těchto dnech měla své city držet na uzdě.

Čtvrtek 11. srpna

Dnes vstupuje planeta lásky Venuše do znamení Lva a probouzí v nás schopnost silné, velké a trvalé lásky. Obdarovává nás osobním kouzlem a magnetickou přitažlivostí pro naše okolí. V lásce můžeme prokazovat laskavost, hravost, srdečnost.

Ovšem provázet nás mohou i sklony k dramatizování, svéhlavost, náladovost, výstřednost a nemoudré chování. Můžeme pociťovat odpor k jakékoliv rutině, stereotypům a letitým zvyklostem. Chceme bořit hradby v nás i ve svém okolí.

Pátek 12. srpna

Ve 3:35 hod. proběhne silný úplněk ve znamení Vodnáře. Někdy se mu říká jeseteří, protože právě v tuto dobu jeseteři, přinášející indiánům hojnost, vyplouvali na povrch, aby se třeli, a bylo tak snadné je ulovit. Vhodný čas na zábavu a relaxaci. Je dobré vyhnout se náročným pracovním činnostem. Tento úplněk v nás může vyvolávat spontánnost, touhu vyjet ze zajetých kolejí, možná i výstřednost a rebelantství. Snažte se být s těmi, se kterými je vám dobře.

  • Zdraví: Chraňte si lýtka, kotníky, pečujte o žíly. Dopřejte si masáž nohou.
  • Zajímavost na obloze: Těsně vedle Měsíce v úplňku spatříte jasnou planetu Saturn. Ta bude v té době naproti Slunci a současně nejblíž k nám. Podle tradiční astrologie má tento tento aspekt mezi Sluncem a planetou Saturn obvykle zastavující a brzdící vliv. Řešíme omezování vlastního ega, důstojnost a naše autoritativní postoje. Je možné, že se před námi mohou vynořit otázky kolem rodičovství a rolí otce.
  • Perseidy: Jasná obloha, bezměsíčná noc a dostatečná vzdálenost od nejbližšího města – to jsou ideální podmínky pro pozorování jakéhokoliv meteorického roje. Mezi nejvýznamnější z nich patří Perseidy, které oblohu křižují každoročně od 17. července do 24. srpna. Jejich maximum letos vychází na noc z 12. na 13. srpna, přičemž ideální pozorovací doba jako vždy nastane mezi půlnocí a čtvrtou ráno, kdy je největší tma. V první polovině noci každoroční velkou podívanou bude rušit Měsíc, který bude v úplňku. Podle lidové tradice „padající hvězdy“ plní skrytá přání.

Čtvrtek 18. srpna

Láska a zase láska. Ale také radost ze života, optimismus, energie a aktivita. Zejména ohnivá znamení – Beran, Lev a Střelec – mohou prožívat citovou hojnost.

Úterý 23. srpna

Ve 5:16 hod. Slunce vstupuje do znamení Panny. Panna patří mezi zemská a proměnlivá znamení, vládne mu planeta Merkur. Je to znamení kritické se smyslem pro pořádek a službu. Symbolizuje oblast našeho zdraví, hygieny práce a správné životosprávy. Ukazuje také na období, ve kterém se hlásí o slovo naše povinnosti. Končí prázdniny a dny volna, přede dveřmi je nový školní rok.

Pátek 26. srpna

Významný den, ve kterém planeta komunikace Merkur vstupuje do znamení Vah a bude držet palce všem vzdušným znamením zejména v pracovní oblasti. Na obloze ale proběhnou i dva nepříjemné kvadráty, které nám mohou přinést různá rozčarování či náhlá citová vystřízlivění. Naše energičnost a impulzivnost jsou v těchto dnech i naším největším nepřítelem.

Sobota 27. srpna

Rozlučte se s minulostí a plánujte budoucnost. Nový Měsíc neboli novoluní s sebou přináší nové začátky, úžasné příležitosti, je to skvělý čas pro vytváření nových životních záměrů a opuštění věcí, které jsou už nefunkční a zastaralé. Každé novoluní je ovlivněno vlastnostmi některého z dvanácti znamení zvěrokruhu.

27. srpna 2022 ve 10:16 hod. proběhne novoluní ve znamení Panny. Je dobré věnovat zvýšenou péči svému tělu i duši, ani jedno nezanedbávat. Udělat si důkladný úklid nejen sami v sobě, ale i ve své domácnosti. Je třeba vyhnout se nadměrné kritičnosti a začít si víc věřit.

  • Zdraví: Důležité je nezatěžovat zažívání, pečovat o slinivku břišní, tenké střevo, slepé střevo, tlusté střevo, trávicí ústrojí, dvanácterník, konečník a také oči a uši.

Pondělí 29. srpna

Pokud vás dnes přepadne pocit, že vás nikdo nemá rád nebo že jste na vše úplně sami, tak tomu moc nevěřte. Počkejte, za pár dnů se situace změní a vy se opět budete cítit milováni.

Nejdůležitější aspekt měsíce srpna

24. srpna planeta revolučních změn Uran mění svůj přímý pohyb na retrográdní, a symbolizuje tak energii, která se nemůže vybít, hromadí se uvnitř, což vede k obrovské vnitřní frustraci, napětí a dusnu před bouřkou. Retrográdní budou i ostatní pomalé planety – Jupiter, Saturn, Neptun a Pluto. Tyto konstelace v nás mohou vyvolávat pocity bezmocnosti či beznaděje. Můžeme si myslet, že nic nemá cenu, že v současné situaci se nedá nic dělat. Naším úkolem je však zaujmout aktivní postoj a překonat tyto pocity zmaru, znovu najít v sobě světlo i naději.

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

V srpnu by vás ještě mohlo zajímat:

Zdroj: autorský článek, zoom.iprima.cz a astrologie.najdise.cz/pohyb-planet-mesic-srpen-2022

Sdílejte článek
Štítky láska Mars Saturn energie Merkur Venuše Uran úplněk Měsíc Slunce Perseidy novoluní letní horoskop Panna astrologický kalendář srpen 2022

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.