10 nejdůležitějších zářijových dnů: Nové 11. září nehrozí, budeme ale bojovat o svobodu

Letošní září je z astrologického hlediska výrazný měsíc. Přinese nám nový vhled do událostí, které nás provázejí od začátku roku. K problémům budeme přistupovat spíše pragmaticky. Připravme se ale na velké slovní souboje, konflikty, rozepře a náhlé zvraty osudu, a to i na mezinárodním poli. V našem boji nám bude pomáhat hluboká láska a zdravý selský rozum.

Čtvrtek 1. září

Před námi je skvělý začátek měsíce i nového školního roku. Budeme mít chuť se pustit do práce i učení. Až do 10. září je planeta Merkur v přímém pohybu a zaručuje nám úspěch ve všech zkouškách i úředních záležitostech. Pokud potřebujete uzavřít nějakou důležitou smlouvu nebo něco podepsat, zkuste to stihnout během prvních deseti zářijových dnů.

Pondělí 5. září

Dnes planeta lásky Venuše vstupuje do znamení Panny. Naše city se začnou pomalu proměňovat. Svoji náklonnost budeme projevovat prostřednictvím drobných pozorností. Jsme ochotní o druhé nezištně pečovat, starat se o ně a nic za to nečekáme. Je taky možné, že upneme více pozornosti ke správné životosprávě a začneme se lépe starat o své zdraví. Ideální čas k zapsání do kurzů jógy nebo pilates.

Sobota 10. září

V 11:58 hod. nastane úplněk ve znamení Ryb. Přináší větší přecitlivělost, zjitřené emoce, u někoho možná i sklon k depresivním náladám. Pozor na ukvapené reakce, neuvážené kroky a rozhodnutí. Je vhodný čas pro kreativní tvoření, tento úplněk může přinést spoustu skvělých nápadů.

  • Zdraví: Pečujte o chodila a prsty u nohou. Dopřejte jim pedikúru, chůzi naboso, plavání.

Dnes planeta Merkur mění svůj pohyb, stává se retrográdní. Nastává doba, kdy se můžeme setkávat s různými technologickými, komunikačními nebo cestovními problémy. Dosáhnout dohody může být pro všechny zúčastněné dost náročné, budou se v nás přetahovat touhy jednat nekompromisně a rázně se snahou po smíru. Merkur bude retrográdní až dokonce září.

Neděle 11. září

Výjimečný den s výjimečnou historií i pověstí. Jedno ze tří mistrovských čísel, číslo jedenáct, svým nositelům, ale i událostem, které se pod jeho vlivem staly nebo stanou, naděluje výjimečnost. Podle numerologie je jedenáctka symbolem velkého požehnání a vnitřní síly, ale také prokletí pádu z výšin. Lidé, kteří se narodili 11. dne v jakémkoliv měsíci, jsou rozporuplní, jako kdyby v nich žily dvě odlišné síly, dvě energie, které působí proti sobě. Své pocity neradi sdělují, proto bývají i druhými lidmi nepochopení, a jejich vnitřní rozpory se tak stále prohlubují. Lékem pro ně je nalezení kompromisu, rovnováhy mezi dvěma vnitřními póly, mezi dáváním a braním, mezi osamělostí a družností. Až se dvě síly spojí, dosáhnou klidu a štěstí. Jedenáctky mají k dosažení absolutního štěstí výjimečnou sílu, ne nadarmo se jim říká „umlčený lev“. Měly by se naučit svoji vnitřní lví sílu využívat ve prospěch svůj i druhých – to je jejich mistrovským posláním.

  • I události, které se staly pod mocnou vibrací mistrovského čísla jedenáct, mají v sobě namíchaný kousek osudu tohoto čísla. Je v nich ukrytá touha lidstva dotknout se hvězd, objevovat, tvořit, měnit dějinný tok událostí, ale také varování čísla jedenáct před pádem z výšin.

Letošní 11. září by nemělo být dramatické či snad tragické, měly by se projevit spíše ty lepší energie mistrovského čísla – výjimečná síla, jedinečnost a originalita využité ve prospěch lidstva.

Pátek 16. září

Dnes pro nás hvězdné nebe nachystalo možné milostné hádky i rozepře, které však můžeme léčit božským sexem.

Pondělí 19. září

Od 15. září, kdy se na oblohu vrátil velmi nepříjemný kvadrát mezi planetami Saturn a Uran, se nám může výrazně komplikovat život v mnoha oblastech. Dnes nám na pomoc přispěchala skvělá energie symbolizovaná příznivým aspektem mezi Sluncem a Plutem, která nám dodá sílu, odhodlání a vůli se se vším úspěšně poprat. Dnes zvládneme vše, na co si pomyslíme.

Pátek 23. září

Brzy ráno vstupuje Slunce do znamení Vah, které symbolizuje naši touhu po spravedlivém světě. Váhy patří mezi znamení vzdušná a kardinální, vládne mu planeta Venuše. Je to znamení harmonie, kamarádství a rovnováhy. Váhy ale dokážou být i pěkně umanuté, skoro nikdy neustupují ze svých pozic a přes všechnu svoji mírumilovnost umějí vyvolávat války.

Neděle 25. září

25. září v 23:54 hod. nastane novoluní ve znamení Vah, které může vynést na povrch nějaká naše citlivá a bolestivá místa. Je dobré si uvědomit, že někdy v životě utrácíme příliš mnoho energie jen jedním směrem. Tím ztratíme rovnováhu a takový život v nás může zanechat pocit emočního vyčerpání nebo vyhoření.

  • Zdraví: Dbejte na to, abyste měli ledviny i močový měchýř v teple. V chladnějších dnech je snadnější dostat zánět. Snažte se také hodně pít, nejlépe vodu nebo čaje na čištění ledvin a krve. Přiměřeně se hýbejte, vhodné jsou zejména cviky na boky a nohy.

Pondělí 26. září

Skvělý den pro lásku i láskyplnou komunikaci. Pokud chcete dnes někomu vyznat své milostné city, tak hurá do toho! Soustředěnými činy můžeme léčit staré bolavé rány své i svých blízkých.

Úterý 27. září

Výrazný a významný den, ve kterém nás opouští cosi královského či vládnoucího, co už pro život nepotřebujeme, a otevíráme dveře budoucnosti. Konstruktivní činy, hluboké myšlenky i láska nám v našem úsilí pomohou. Zaplaší i možný vnitřní zmatek či nejistoty.

Nejdůležitější aspekt měsíce září

Od 15. září se na oblohu vrací nepříjemný aspekt, kvadrát mezi planetami Uran a Saturn, který symbolizuje konflikt mezi konzervativními a radikálními energiemi. Tato kvadratura může uvolňovat diktátorské projevy, egoismus a velikášství. Proti sobě stojí neotřesitelné názory, postoje, soupeřící tábory. Dá se počítat s náhlými zvraty osudu. V osobních příbězích chceme udržet daný stav tím, že klademe odpor všem změnám, novinkám a progresivním proudům ve společnosti i v politice. Můžeme se nezdravě bouřit proti zavedenému řádu. Pokud ale budeme odmítat jakoukoliv změnu, může se nám stát, že se nám situace zcela vymkne z rukou. Měli bychom se řídit vlastním rozumem a být přizpůsobiví změnám, které s sebou nese doba. Tento aspekt bude na obloze úřadovat až do 23. října tohoto roku.

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

V září by vás ještě mohlo zajímat:

Zdroj info: najdise.cz/pohyb-planet-mesic-zari-2022


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.