Celebrity

15. června 2024 06:00

Tomáš Durčák

Artur Štaidl písně mámy poslouchá dodnes. Bulvár ignoruje, výročí strávil v zahraničí

Michal Penk zavzpomínal na Ivetu Bartošovou

V letošním roce si Česko připomnělo deset let od chvíle, kdy ze světa dobrovolně odešla jedna z nejpopulárnějších porevolučních zpěvaček Iveta Bartošová. Pozornost tak automaticky padla i na syna Artura, který se však médiím spíše vyhýbá. Nyní však udělal výjimku a na maminku zavzpomínal. Popsal rovněž, kde letošní tragické výročí 29. dubna strávil.

Při pohledu na to, jak dnes Artur Štaidl žije, není těžké konstatovat, že máma Iveta Bartošová by na něj byla právem pyšná. I když umění zatím nepropadl, jeho kalendář vzhledem ke všem aktivitám, jímž se věnuje, pravděpodobně vypadá jako ten Ivetin během nějakého turné. Studium psychologie, podnikání, digitální marketing či investování do nemovitostí. To vše Artur stíhá.

Ve hře je podle něj i návrat ke zpěvu, k němuž ho od malička vedla právě maminka Iveta Bartošová. „S maminkou jsme často zpívali, převážně tedy na svátky, na Vánoce koledy a mamka si trénovala písničky. Těch u nás bylo vždycky spousty,“ svěřil se před časem Artur pro pořad Život ve hvězdách, kde rovněž popsal, čemu všemu se dnes věnuje. „Ke zpěvu se možná vrátím,“ dodal tehdy.

V dubnu, kdy všichni všude řešili Ivetu Bartošovou, se však po něm slehla zem. Nikde se neukázal, nezveřejnil žádnou dojemnou vzpomínku, ani nic podobného. Až nyní, o pár měsíců později, své mlčení prolomil a mimo jiné vysvětlil, proč před celým tím mediálním kolotočem okolo smutného výročí matky raději utekl někam, kde ho nikdo nezná.

Hned na úvod Artur vyjasnil, že stejně jako nikdy předtím v minulosti, ani tentokrát žádnou hlubokou sondu do svého nitra nenabídne, protože si tyto osobní věci řeší pouze sám se sebou. „Já to mám nastavené v hlavě poměrně už dlouho tak, že si tyto věci řeším o samotě ve svém soukromí. Nesnažím to dávat moc najevo. Vlastně i letos jsem na to výročí odjel mimo republiku, abych se tomu všemu vyhnul a měl od těchto věcí úplný klid,“ přiznal Artur v rozhovoru s Alešem Cibulkou v pořadu Tobogán Českého rozhlasu.

Mohlo by vás zajímat: Exmanžel Bartošové Josef Rychtář opět vyrazil na místo, kde před deseti lety život jeho manželky vyhasl.

„Ignorovat bulvár se mi poměrně dost daří. Přece jenom člověk se to naučí za těch více než dvacet let. Naučil jsem se trochu vypustit, nečíst to, ignorovat a nevnímat, že něco takového existuje,“ vysvětlil sedmadvacetiletý syn Bartošové a někdejšího československého hudebního magnáta Ladislava Štaidla. Artur také vyjádřil vděk všem fanouškům své matky za to, že jí stále vyjadřují podporu. Byť zdůraznil svou snahu si maminčiny umělecké úspěchy žádným způsobem nepřivlastňovat.

Zůstala mu na ni hromada vzpomínek, ať už jde o nespočet fotek, které spolu mají, nebo samozřejmě o hromadu písní, skrz něž může opět slyšet její hlas. „Mamka byla nádherná ženská, zpívala nádherně. Čas od času si v autě pustím její písničky, když na to dostanu náladu. Mám rád to období. Je pravda, že to je jeden z mála českých interpretů, které si pustím,“ prozradil vždy pozitivně naladěný Artur, který dle svých slov může na mámu vzpomínat jen s jedním kamarádem.

„Mám vlastně už asi jen jednoho kamaráda, s kterým se stále bavím, který měl možnost moji mamku ještě poznat. A říkal, že byl hrozně nervózní, když měl jít k nám. A doteď mi stále připomíná, že to byla nejhodnější ženská, kterou poznal, a že jak byl nervózní, tak to bylo vlastně strašně zbytečné,“ dodal syn Ivety Bartošové Artur Štaidl. Na slavnou zpěvačku zavzpomínal také Michal Penk v úvodním videu.

Josef Rychtář se na desáté výročí úmrtí jeho manželky Ivety Bartošové opět vydal na osudné místo u kolejí v Uhříněvsi:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.