Astročlánky

19. července 2024 05:30

redakce Prima Ženy

Blíží se červencový úplněk zvaný bouřkový. Měli byste dořešit věci z minulosti!

Červencový úplněk zvaný bouřkový bude ovlivněn, stejně jako ten červnový, zodpovědným, praktickým a pracovitým znamením Kozoroha. I když by měl být emočně klidnější, může přinést i napjatější situace. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Zatímco poslední červnový úplněk jsme si naplno mohli vychutnat během nočních hodin, červencový úplněk vyvrcholí v neděli 21. července 2024 krátce po poledni, přesně ve 12 hodin a 16 minut. Na obloze ale bude zářit a jeho vliv můžeme pocítit už přibližně tři dny předtím a také tři dny poté. Stejně jako červnový úplněk, i ten červencový by měl do našich životů vnést trochu řádu a disciplíny, protože se bude odehrávat pod taktovkou praktického a pracovitého znamení Kozoroha. Aby to ale nebylo tak jednoduché, bude v době úplňku měsíc v konjunkci s planetou Pluto. To by mohlo odhalit něco o nás samých, co nebude tak příjemné vidět. Pomůže nám to ale pochopit věci, které se staly v posledních týdnech nebo měsících, a může nás to povzbudit k tomu, abychom provedli změny, které už je naprosto nutné udělat.

Bouřkový úplněk

Červencovému úplňku se podle starých indiánských tradic říká bouřkový. Indiáni dávali úplňkům taková jména, která vystihují charakteristiku daného období, a tyto názvy se u původních kmenů předávaly z generace na generaci. A protože v červenci není nouze o silné bouřky, dostal tento úplněk název podle nich. Někdy se mu také říká jelení, protože právě v tuto dobu začínají jelenům růst nové parohy. Můžete se setkat i s názvem senný, právě v červenci se obvykle suší posekaná tráva na loukách.

Úplněk ve znamení Kozoroha

I když všechny úplňky přinášejí podobné energie – změnu, podivné pocity, které mnohdy nedokážeme vysvětlit, emoční turbulenci, každý úplněk má ještě další vlastnosti, které nás různým způsobem ovlivňují a ukazují nám konkrétní oblasti, na které bychom se měli zaměřit.

Červencový úplněk bude ovlivněn trpělivým, zodpovědným, systematickým a pracovitým znamením Kozoroha. Dobrou zprávou je, že díky tomuto znamení by námi emoce během červencového úplňku neměly cloumat tak intenzivně, jako například během úplňku ve znamení Raka nebo Ryb, což jsou vodní a velmi citlivá znamení. Úplněk ovlivněný znamením Kozoroha by nám naopak měl usnadnit vypořádat se s emocemi, které zažíváme, a postavit se jim čelem. Nicméně pro Kozorohy je velmi důležité dosáhnout úspěchu. Často vidí jen svou kariéru a dosažení materiálního bohatství, a přitom přehlížejí důležitost svých vztahů. Během tohoto úplňku se tedy můžete cítit osamělejší než obvykle a určitě bude dobré na svých vztazích trochu zapracovat.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, kterých si lidé nejvíce váží: Kozoroh drží slovo a Váhy přináší klid

Kozoroh je znamení, které potřebuje řád, pořádek, disciplínu. Kozorozi jsou také velmi vytrvalí a trpěliví, nikdy nic nevzdávají. Pod vlivem tohoto úplňku tedy můžeme být odhodlanější, sebejistější, můžeme cítit větší touhu jít za svým vysněným cílem. Než ale budeme moci vykročit vpřed, bude nejdříve nutné udělat krok zpět a dokončit a dořešit úkoly a resty z minulosti.

Láska versus peníze

Přestože je Kozoroh znamení velmi praktické, překvapivě dokáže být jedním z nejvášnivějších a nejodvážnějších milovníků zvěrokruhu. Ve dnech, kdy vládnou energie Kozoroha, ale nečekejte příliš velkou romantiku. Lidé bývají v tuto dobu méně přívětiví a milí, svou touhu zaměřují spíše na peníze a kariéru, mají tendenci vyhýbat se manželskému nebo dlouhodobému partnerskému životu. Snažte se v tuto dobu nepropadat do hádek a sporů, uvědomte si, že peníze a budování kariéry jsou sice důležité, ale lásku vám nepřinesou.

Pečujte o pleť a klouby

Ve dnech kolem úplňku ve znamení Kozoroha bychom měli být opatrní na kolena, klouby, páteř a páteřní svalstvo, kosti, šlachy a vazivo. V těchto dnech je více než vhodné pečovat o svou pleť, kontrolovat její stav. Právě kůže nás totiž může upozornit na to, že uvnitř těla není něco v pořádku. Krémy i masti jsou v těchto dnech mimořádně účinné. Doporučuje se jakákoli péče o pohybový aparát. Choďte na procházky v přírodě, dopřejte si masáž těla, zkuste cviky na protažení páteře. Nezapomeňte ani na vhodnou výživu pro klouby. A také pečujte o své vlasy, dopřejte jim výživný zábal nebo si nechte zastřihnout konečky.

Čtěte také: Červenci podle numerologie vládne šestka. Přináší harmonii a upevnění vztahů

Udělejte si rituál na získání vysněné práce

V době úplňku ve znamení Kozoroha je dobré soustředit se na praktické věci, ideálně na svou práci a kariéru. Možná děláte práci, která vás nebaví. Nebo se vám zdá, že byste zvládli dělat něco lepšího. Je potřeba si víc věřit. Sebedůvěra je základem úspěchu. Zkuste si právě v den, kdy nastane úplněk, udělat rituál na získání vysněné práce, který radí astroložka Martina Blažena Boháčová. Ideální je udělat si ho hned ráno. Připravte si papír a tužku a zapalte si svíčku, která by měla mít zelenou barvu. Velmi důležité je, abyste věděli konkrétně, co chcete dělat, po jaké práci toužíte a o které víte, že ji zvládnete dělat. Napište si svou představu na papír (co umíte, jakou práci byste chtěli mít) a pak vedle napište větu v přítomném čase o tom, že už tuto práci máte. Představte si ve své mysli, jak vypadá váš den v takovéto vysněné práci, jak ráno vstáváte, jdete do práce, co tam celý den děláte, jak s radostí přijímáte vydělané peníze. Pak si na dva čisté papíry jednoduše a stručně napište, po čem toužíte. Jeden přeložte a zapečeťte voskem ze zelené svíce. Druhý si spolu s tím, na který jste napsali, co umíte a co byste chtěli, pověste na nějaké viditelné místo, a každý den si představujte, že už vysněnou práci máte. Na svém přání intenzivně pracujte po dobu 21 dní. Pamatujte, že pokud si něco opravdu přejete, měli byste s touto myšlenkou usínat i vstávat.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz

Jaký bude příští týden podle karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.