Blíží se modrý superúplněk: Může přinést zjitřené emoce i velkou kreativitu

Poslední srpnový den nás čeká již druhý letošní superúplněk, kterému se říká modrý. Tentokrát bude ovlivněn emocionálním, soucitným a intuitivním znamením Ryb, takže uzavírá úplňkový rok a otevírá ten další. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Letošní srpen je na úplňky bohatší než jiné měsíce, protože v něm jsou hned dva. A nejen to. V obou případech jde o jediné dva letošní superúplňky. Ten první, ve znamení Vodnáře, jsme mohli na obloze pozorovat začátkem srpna. Druhý nás čeká na jeho konci, 31. srpna v noci, přesně ve 3 hodiny a 35 minut. Nejkrásnější podívanou by měl ale přinést asi osm hodin předtím, již 30. srpna kolem půl osmé večer, kdy vyjde na oblohu a bude jen hodinu a půl po svém největším přiblížení k Zemi. Doufejme tedy, že bude jasno, protože tento superúplněk se Zemi přiblíží ještě víc než ten předchozí, konkrétně na 357 181 km (první srpnový superúplněk byl od Země vzdálený 357 309 km).

Modrý měsíc

Jelikož jde o již druhý úplněk v tom samém měsíci, říká se mu modrý. Tento název ale nikterak nesouvisí s jeho barvou. Vychází z anglického výrazu „once in a blue moon“, což ve volném překladu znamená „jednou za uherský rok“. Upozorňuje se tak na fakt, že není moc obvyklé, aby v jednom měsíci nastaly dva úplňky. A ještě méně obvyklé je, když jde o superúplňky. Na něco podobného si budeme muset počkat až do roku 2037.

Po prvním srpnovém superúplňku v hravém a svobodomyslném znamení Vodnáře, který vzbuzoval v mnohých touhu trochu vyjet ze zajetých kolejí, dělat si věci po svém, víc se bavit a neřešit starosti, přinese ten druhý velkou přecitlivělost, zjitřené emoce, u někoho možná i sklon k depresivním náladám, touhu po klidu, ale i notnou dávku intuice, kreativity a skvělých nápadů.

Druhý srpnový superúplněk je celkem zásadní, protože Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu a je to zároveň jediné astrologické znamení, které v sobě nese něco ze všech jedenácti předešlých. Tento úplněk uzavírá úplňkový rok a otevírá ten další. Měli bychom tedy ten starý uzavřít, uklidit si sami v sobě, uzavřít to, co nám nic nepřináší nebo nám nevyhovuje, abychom nový úplňkový rok mohli začít s čistým štítem.

Citlivé znamení Ryb

Vodní znamení Ryb, kterému vládne planeta Neptun, je charakteristické velkou fantazií, citlivostí a intuicí. Lidé narození v tomto znamení řeší vše přes pocity a emoce, vše prožívají s velkou intenzitou. A právě zjitřené emoce i větší vnímavost mohou v době druhého srpnového superúplňku dolehnout na nás všechny. Na řadu věcí, které bychom jindy prožívali celkem v klidu, můžeme reagovat přecitlivěle, mohou v nás vyvolávat velké emocionální výbuchy. Je tedy dobré si právě v době kolem superúplňku své reakce trochu ohlídat, nereagovat ukvapeně. Raději se nejdříve trochu uklidnit, počítat do deseti a pak teprve jednat.

Zostřené vnímání pocitů svých i lidí kolem nás může vést k různým neuváženým krokům a rozhodnutím. Proto pokud vás čekají nějaká důležitá rozhodnutí nebo debaty o zásadních věcech, počkejte s nimi ještě několik dnů, až energie superúplňku v Rybách pomine a bude vhodnější čas.

Pod vlivem znamení Ryb mají lidé také tendenci více se zamilovávat. A když s vámi cloumá láska, můžete dělat různá neuvážená rozhodnutí. I proto v tomto období vzniká více nevěr. Pozor na to.

Zasněné Ryby a racionální Panna

Zatímco Měsíc stojí v době druhého srpnového superúplňku v Rybách, Slunce se bude nacházet na protilehlé straně zvířetníku, ve znamení Panny. Ryby si proplouvají životem a jsou pro ně důležité pocity, sny, tajemno, spoléhají na šestý smysl. Naproti tomu Panny stojí nohama pevně na zemi, potřebují mít ve všem pořádek a řád, bývají až asketické. Jenže jak spojit tyto dva protipóly? Věřit intuici, nebo se spolehnout na selský rozum? Jít si za svými sny, nebo zůstat raději nohama na zemi? Udělejte si čas, ponořte se trochu do sebe a nechejte své myšlenky, ať vám samy dají odpověď na to, co je pro vás prospěšné, kudy vede zlatá střední cesta.

Choďte za kulturou a tvořte

Znamení Ryb je také charakteristické svou kreativitou. Doba kolem srpnového superúplňku bude tedy velmi přát všem tvůrčím činnostem. Nebojte se pustit do něčeho, co vás baví a o čem sníte, využijte svých jedinečných schopností. Může to mít budoucnost a můžete v tom být úspěšní. Bude to i velmi vhodná doba pro různé umělecké prožitky, návštěvy koncertů, divadel, výstav, čtení knih.

V době kolem superúplňku bude důležitá i naše intuice, které bychom měli více naslouchat a řídit se jí. Snažte se také vnímat více než jindy, o čem se vám zdá ve vašich snech, které mohou být v tuto dobu i velmi živé. Jen pozor na to, abyste se úplně neuzavřeli do sebe a neutekli úplně od reality.

Pečujte o své nohy

Víc než kdy jindy bude důležité zaměřit se v této době na své zdraví, a to nejen fyzické, které symbolizuje právě znamení Panny, ale i duševní, symbolizované Rybami. Obojí je důležité a obojí spolu souvisí. Pečujte o tělo i ducha a snažte se je udržet v rovnováze.

Znamení Ryb ovlivňuje především chodidla, prsty na nohou a také lymfatický systém. Snažte se proto v době kolem superúplňku věnovat intenzivnější péči hlavně dolním končetinám. Vhodná je masáž chodidel i celých nohou, pedikúra, akupresura, chůze naboso. Zapomeňte na podpatky a nechte nohy trochu odpočinout. Protože jsou Ryby velmi citlivé znamení, pamatujte, že vše, co necháte v tuto dobu působit na své tělo, se projeví mnohem intenzivněji, v pozitivním i negativním slova smyslu. A protože jsou Ryby vodní znamení, vhodné je také plavání, procházky kolem vody, relaxace někde u potoka nebo řeky a poslouchání zurčení vody. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Protože ale Rybám vládne planeta Neptun, která je spojována se závislostmi, alkohol (nebo cokoli jiného, u čeho hrozí konzumace ve větším množství) v tyto dny zcela vynechejte.

Nedoporučuje se kupovat si v tuto dobu nové boty, mohly by vás tlačit. A také není dobré stříhat vlasy, protože slábnou a mohou se tvořit lupy.

Přivolejte si štěstí

Protože v době kolem superúplňku v Rybách mohou mít lidé pochmurnější náladu, je dobré si zkusit přivolat štěstí. Známá astroložka Martina Blažena Boháčová doporučuje udělat si svého anděla štěstí, pokud na anděly alespoň trochu věříte. Můžete si ho představit podle vaší fantazie. Je to na vás. Ale uvidíte, jak vás jeho krásné a čisté energie budou posilovat. Kdo nevěří na anděly, může si vytvořit jiný symbol, který mu přináší pocit štěstí. Vhodné jsou i talismany. U nich je dobré vědět, že když talisman ztratíte, neznamená to, že od vás odchází štěstí. Je to proto, že potřebujete svůj talisman vyměnit.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.