Blíží se červnový úplněk zvaný jahodový. Je vhodný čas jít si za svými sny

Červnový úplněk, kterému se podle indiánských tradic říká jahodový, bude ovlivněn zodpovědným, praktickým a pracovitým znamením Kozoroha. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Zatímco poslední, květnový úplněk ve znamení Střelce vyvrcholil v odpoledních hodinách, ten červnový naplno zazáří na obloze v noci. Nastane v sobotu 22. června 2024 přesně ve 3 hodiny a 7 minut a pokud bude alespoň trochu jasno, mohl by přinést opravdu výjimečnou podívanou, protože bude nízko nad obzorem a bude se tak jevit mnohem větší. Jeho vliv můžeme pociťovat už několik dní předtím i poté. I když všechny úplňky přinášejí podobné energie – změnu, podivné pocity, které mnohdy nedokážeme vysvětlit, emoční turbulenci, každý úplněk má ještě další vlastnosti, které nás různým způsobem ovlivňují a ukazují nám konkrétní oblasti, na které bychom se měli zaměřit. Takže po květnovém úplňku ve znamení Střelce, který nás podporoval v tom, abychom si užívali života plnými doušky, vnese červnový úplněk do našich životů trochu řádu a disciplíny.

Jahodový úplněk

Červnový úplněk, který bývá buď posledním jarním nebo, jako je tomu letos, prvním letním, se podle starých indiánských tradic nazývá jahodový. Pro indiány byl signálem, že lesní jahody začínají dozrávat. Sbírali je v prérii, v lesích, u potoků nebo řek. Právě jahody symbolizují sladkost života, kterou bychom si měli vychutnávat. V evropských kulturách se tomuto úplňku také říkalo růžový podle růží, které v červnu začínají kvést, nebo také medový (v angličtině Honey Moon, což v překladu znamená líbánky). Červen byl totiž tradičně měsícem manželství, dokonce je v mnoha jazycích pojmenován podle římské bohyně manželství Juno. A jak známo, po sňatku přicházejí zpravidla líbánky.

Úplněk ve znamení Kozoroha

Červnový úplněk bude ovlivněn trpělivým, zodpovědným, systematickým a pracovitým znamením Kozoroha. Toto znamení potřebuje řád, pořádek, disciplínu. Kozorozi jsou také velmi vytrvalí a trpěliví, nikdy nic nevzdávají. Pod vlivem tohoto úplňku tedy můžeme být odhodlanější, sebejistější, můžeme cítit větší touhu jít za svým vysněným cílem, a také dát věci do pořádku, dokončit a dořešit nedokončené nebo rozpracované úkoly a resty z minulosti.

Mohlo by vás zajímat: Partnerský horoskop: Kozoroh. Jaká znamení se k němu hodí nejvíce?

Dobrou zprávou je, že díky tomuto znamení by námi emoce během červnového úplňku neměly cloumat tak intenzivně jako například během úplňku ve znamení Raka nebo Ryb, což jsou vodní a velmi citlivá znamení. Úplněk ovlivněný znamením Kozoroha by nám naopak měl usnadnit vypořádat se s emocemi, které právě teď zažíváme, a dokázat postavit se jim čelem. Nicméně pro Kozorohy je velmi důležité dosáhnout úspěchu. Často vidí jen svou kariéru a dosažení materiálního bohatství. Naproti tomu Slunce je v tuto dobu v mateřsky orientovaném a soucitném znamení Raka. Může to v nás tím pádem vyvolávat otázku, jak skloubit svou práci a kariéru s osobním životem, jak to udělat, abychom dosáhli toho, za čím v životě kráčíme, a zároveň jsme se mohli věnovat rodině, blízkým a milovaným lidem. Nesnažte se to tady a teď za každou cenu vyřešit, důvěřujte své intuici. Popřemýšlejte nad tím, co je pro vás v životě podstatné, co potřebujete vy sami.

Pečujte o pleť a klouby

Ve dnech kolem úplňku ve znamení Kozoroha bychom měli být opatrní na kolena, klouby, páteř a páteřní svalstvo, kosti, šlachy a vazivo. V těchto dnech je více než vhodné pečovat o svou pleť, kontrolovat její stav. Právě kůže nás totiž může upozornit na to, že uvnitř těla není něco v pořádku. Krémy i masti jsou v těchto dnech mimořádně účinné. Doporučuje se jakákoli péče o pohybový aparát. Choďte na procházky v přírodě, dopřejte si masáž těla, zkuste cviky na protažení páteře. Nezapomeňte ani na vhodnou výživu pro klouby. A také pečujte o své vlasy, dopřejte jim výživný zábal nebo si nechte zastřihnout konečky.

Splňte si svá přání

Pokud máte nějaké přání, můžete v době úplňku podpořit jeho splnění nějakým magickým rituálem. Budete-li například večer sedět někde u ohně, zašeptejte své přání do plamenů. Můžete si také zkusit udělat rituál na získání vysněné práce, protože v době úplňku ve znamení Kozoroha je dobré soustředit se na praktické věci. Možná děláte práci, která vás nebaví. Nebo se vám zdá, že byste zvládli dělat něco lepšího.

Čtěte také: Červnu podle numerologie vládne pětka: Přichází změny v práci i v osobním životě

Astroložka Martina Blažena Boháčová radí udělat si tento rituál hned ráno. Připravte si papír a tužku a zapalte si svíčku, která by měla mít zelenou barvu. Velmi důležité je, abyste věděli konkrétně, co chcete dělat, po jaké práci toužíte a o které víte, že ji zvládnete dělat. Napište si svou představu na papír (co umíte, jakou práci byste chtěli mít) a pak vedle napište větu v přítomném čase o tom, že už tuto práci máte. Představte si ve své mysli, jak vypadá váš den v takovéto vysněné práci, jak ráno vstáváte, jdete do práce, co tam celý den děláte, jak s radostí přijímáte vydělané peníze. Pak si na dva čisté papíry jednoduše a stručně napište, po čem toužíte. Jeden přeložte a zapečeťte voskem ze zelené svíce. Druhý si spolu s tím, na který jste napsali, co umíte a co byste chtěli, pověste na nějaké viditelné místo, a každý den si představujte, že už vysněnou práci máte. Na svém přání intenzivně pracujte po dobu 21 dní. A pamatujte, že pokud si něco opravdu přejete, měli byste s touto myšlenkou usínat i vstávat.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz

Jaký bude úplňkový týden podle karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.