Astročlánky

19. března 2023 05:10

Anna Kopečková

Blíží se novoluní ve znamení Berana: Je ideální čas začít to, co sami chcete

AURA - Měsíční horoskopy na březen 2023

Každé novoluní s sebou vždy přináší nové možnosti a úžasné příležitosti. Je to čas, kdy můžeme obrátit list a začít něco nového. Již třetí letošní novoluní, které nás čeká v úterý 21. března, bude navíc posíleno ohnivou a velmi silnou energií Berana. Jak ho můžete využít a na co bude dobré dát si pozor?

Březnové novoluní nastane jen pár hodin po jarní rovnodennosti, 21. března v 18 hodin a 22 minut.  Tentokrát se bude odehrávat v ohnivém znamení Berana. Jeho hlavním tématem bude naše skutečná vášeň, aktivita, rozhodnost a sebedůvěra. Přináší svěží jarní vánek, dává nám šanci začít něco nového, začít jinak myslet, tvořit, možná zkusit jinou práci, nový projekt. Toužíte-li ve svém životě po změně, je právě teď ideální čas. Nebojte se pustit se do realizace svých tajných snů, byť jsou třeba hodně odvážné. Spoléhejte se sami na sebe, věřte svým schopnostem a nechte se vést svou intuicí. V době kolem březnového novoluní bude zároveň vhodný čas na to, abyste ukončili vše, co už nemá budoucnost. V podobných energiích se ponese i následující, dubnové novoluní, které také bude ve znamení Berana, a navíc bude ovlivněno zatměním Slunce.

Silná energie Berana

Ohnivé znamení Berana přináší velmi silnou energii spojenou s ohnivou planetou Mars. Je to první znamení zvěrokruhu, znamení počátků a tvořivosti. A v kombinaci s novoluním, které je začátkem nového lunárního cyklu, dává patrně tu nejlepší příležitost v roce popřemýšlet o nových začátcích a kapitolách, které chcete ve svém životě otevřít.

Lidé ve znamení Berana byli zrozeni k tomu, aby byli aktivní, energičtí, rozhodní, nebáli se a vymýšleli stále něco nového. Jsou veselí a přátelští, otevření, upřímní, s velkým smyslem pro fair play. Berani nás učí, jak ukázat světu své pravé já. Není chyba, když máte jiný názor než ostatní nebo vám třeba není do zpěvu, zatímco se ostatní usmívají. Je čas přestat se omlouvat za to, jací jste, nebo jednat podle toho, jak si přejí ostatní.

Buďte sami sebou a opřete se do toho

Pokud se naučíte přijmout se takoví, jací opravdu jste, začnete vyzařovat úplně novou energii. Přestaňte se spoléhat na ostatní, důvěřujte sami sobě a udělejte si konečně jasno. Co chcete? Kam směřujete? Je to v souladu s vaším vnitřním přesvědčením? Zaměřte se na konkrétní cíle a pak konejte. Nyní není čas jen na průměrné nebo ledabylé akce. Je potřeba se do toho pořádně opřít. Beran je zároveň veselý, takže myslete na to, že váš život by měl být i zábavný, alespoň v rámci momentálních možností.

Dejte si jen pozor, aby se přemíra beranovské energie nevydala špatným směrem. Je důležité mít své záměry pod kontrolou. Nejednejte impulzivně. Přemýšlejte nad tím, co hodláte udělat nebo říct, abyste toho později nelitovali. Zabývejte se pokud možno jen jednou věcí, nedělejte jich několik najednou.

Nechte hlavu odpočinout

Znamení Berana ovlivňuje hlavu, mozek, zuby, jazyk, tepny a také žlučník. Snažte se tyto orgány v době kolem novoluní příliš nezatěžovat. Hlavně citlivější a vnímavější lidé mohou cítit tlak v hlavě nebo trpět dokonce migrénami. Na mnohé mohou více dolehnout různé těžkosti, kterým musí čelit. Nepřehánějte to tedy s prací, zkuste občas vypnout a odpojit se i od sociálních sítí.

Provětrejte si hlavu, jděte na procházku do lesa. Více odpočívejte, dělejte dechová cvičení. Vhodné je pití čajů, které pročišťují krev, pomáhá například kopřiva, řebříček nebo kořen pampelišky. Šetřete svůj žlučník vhodným jídelníčkem, omezte smažená, tučná a kořeněná jídla. Ohnivá beraní energie také zvyšuje riziko úrazů. Opatrní buďte hlavně za volantem, ale i při sportu nebo v práci.