Astročlánky

23. září 2022 05:42

Anna Kopečková

Blíží se zářijové novoluní. Máte mimořádnou šanci dát si do pořádku vztahy

Zářijové novoluní bude už desátým letošním novoluním. Tentokrát se bude odehrávat v přátelském a diplomatickém znamení Vah a pozitivně ho ovlivní i několik planet. Co můžeme ve dnech kolem novoluní čekat a na co bychom se měli zaměřit?

Přestože novoluní nebývají tak náročná jako úplňky, ve skutečnosti jsou jedním z nejdůležitějších astrologických tranzitů, pokud jde o dosažení našich cílů bez ohledu na to, jak malé nebo velké jsou. Každé novoluní je totiž ideální dobou pro nové začátky, nabízí nové možnosti a příležitosti. Je doslova přívalem energie, kterou může být zpočátku těžké uchopit, a to v nás může vyvolávat netrpělivost, neklid, napětí, někdy i podrážděné reakce. Energie Měsíce je nejsilnější prvních 12 až 24 hodin novoluní, ale projevuje se ještě následujících 28 dní. To znamená, že pokud si v době novoluní stanovíte nějaké cíle nebo vyslovíte svá přání a budete na nich pracovat, výsledky se mohou projevit velmi brzy, během několika týdnů.

Zářijové novoluní nás čeká 25. září 2022 těsně před půlnocí, přesně ve 23 hodin a 54 minut, takže odstartuje kromě věcí, které si vy sami stanovíte, i nový týden. Energie Vah dává vám možnost provést v životě nenásilně důležité změny, nastolit klid a mír a především obnovit rovnováhu ve vztazích a zbavit je veškeré negativní energie. Pomocníky vám v tomto směru budou planeta lásky Venuše a také planeta štěstí Jupiter, která může dát vašim cílům jasný směr.

Energie Vah

Váhy jsou vzdušné znamení spojené spíše s intelektem a hlavou než se srdcem. Lidé narození v tomto znamení bývají diplomatičtí, intelektuálně založení, často i velmi tvořiví. Snaží se vyhýbat spěchu a stresu, důležitý je pro ně klid, harmonie, rovnováha a spravedlnost. A právě rovnováhu a spravedlnost bychom měli mít nejvíce na paměti v době, kdy na nás bude působit intenzivní energie, kterou přinese zářijové novoluní. Ta může vynést na povrch nějaká citlivá a bolestivá místa. Je dobré si uvědomit, že někdy v životě utrácíme příliš mnoho energie jen jedním směrem. Tím ztratíme rovnováhu a takový život v nás může zanechat pocit emočního vyčerpání nebo vyhoření.

Důležitá je rovnováha a harmonie

Klíčem k tomu, abychom toto všechno ustáli, je přijmout rovnováhu v našich životech. Spíše než abyste bojovali proti vašim frustracím, byste měli hledat způsoby, jak podporovat všeobecnou pohodu. Místo agresivního jednání se snažte být diplomatičtější, což rozhodně bude i efektivnější. Takže se zhluboka nadechněte a poraďte se nejdříve se svým vnitřním já, než učiníte nějaké rozhodnutí.

Nemějte pocit, že potřebujete zvládnout všechno najednou, protože toto novoluní bude vyžadovat určitou dávku trpělivosti a vnitřní práce. Je potřeba se naučit sdílet nejen hezké, ale i špatné pocity. Z toho nemusíte mít vůbec strach, protože toto novoluní poskytne dokonalou schopnost komunikace a vyjednávání. A nebojte se být tím, kým ve skutečnosti jste, bez ohledu na to, co se od vás očekává.

Vztahy na prvním místě

Silná a pozitivní energie Vah bude mít blahodárný vliv zejména na vztahy, které jsou pro toto znamení velmi důležité. Právě teď je ideální čas na to, abyste odhalili různé nevyváženosti, obnovili rovnováhu ve vašich vztazích, zbavili se všech negativních energií a uzavřeli mír s lidmi, které máte kolem sebe. Snažte se nebrat partnery ve vztazích jako ty, s nimiž musíte o vše bojovat, ale jako spoluhráče. I oni mají chyby, které byste měli vnímat se stejnou intenzitou, jako vnímáte své vlastní. Novoluní ve Vahách s sebou přináší spoustu kreativní energie, kterou můžete využít právě ve vztazích. Nemusíte dělat za každou cenu kompromisy na úkor svých vlastních potřeb. Zkuste si vyjednat podmínky, které vám budou vyhovovat. Nebojte se říct, co opravdu cítíte, chcete a potřebujete. Máte velkou šanci, že budete pochopeni a nikoho se nedotknete.

Pozor na ledviny a močový měchýř

Váhy ovlivňují kyčle, boky, močový měchýř, ledviny, játra a krev. Cokoli v době novoluní uděláte pro tyto části těla, bude působit dvojnásob pozitivně, naopak to, co tyto části těla zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji. Vynechat byste měli také chirurgické zákroky v těchto oblastech. Dbejte na to, abyste měli ledviny i močový měchýř v teple. V chladnějších dnech je snadnější dostat zánět. Snažte se také hodně pít, nejlépe vodu nebo čaje na čištění ledvin a krve. Přiměřeně se hýbejte, vhodné jsou zejména cviky na boky a nohy.