Celebrity

16. května 2023 15:35

Eliška Reiglová

Tereza Brodská odhalila kouzlo submisivity. Chlap s žehličkou je asexuální, tvrdí

7 pádů Honzy Dědka (16) - upoutávka

Tereza Brodská (55) je oblíbenou herečkou, která má práce až nad hlavu. Přesto se ale nevyhýbá povinnostem v domácnosti. S manželem se o ně přitom vůbec nechce dělit. Prozradila dokonce, že chlap by podle ní neměl vysávat ani mýt nádobí nebo žehlit. Přiznává, že vliv na její postoj má nejen věk, ale zřejmě i výchova Jaromíra Hanzlíka (75), který byl přítelem její maminky.

Tereza Brodská se narodila v květnu 1968 v Praze do umělecké rodiny. Její tatínek Vlastimil Brodský (†81) i maminka Jana Brejchová (83) se řadí k nejoblíbenějším hercům své doby. Ona sama vystudovala konzervatoř a v roce 1995 se provdala za fotografa Herberta Slavíka (60), s nímž má syna Samuela. Ten už vyletěl z hnízda, přesto je herečka v domácnosti velmi snaživá.

Chlap je chlap

Ačkoliv to neodpovídá nastavení moderních žen, které se chtějí o domácí práce dělit, protože stejně jako muži dnes chodí do zaměstnání a nejsou jen v domácnosti, Tereze Brodské připadá muž s žehličkou v ruce asexuální. Myslí si, že když je ve vztahu submisivní, je všechno lepší. Přiznává ale, že na to přišla až časem.

Čtěte také přiznání královny úklidu Marie Kondo: Mám doma nepořádek, s dětmi to jinak nejde

„Chlap by podle mě neměl luxovat a mýt nádobí. Nejsem feministicky založená, jsem spíš japonská žena. Chlap je chlap. Vidět Herberta, jak žehlí… nevím. To je dehonestující, asexuální. Nebo když chlap luxuje, je to trapné. Opravdu. Až ke stáru jsem pochopila, že je výborné být ve vztahu submisivní. To znamená, že na všechno přistoupíš. Na jakýkoliv návrh. Je to hrozně pohodlné,“ uvedla Tereza Brodská, která se mimo jiné představila v seriálech Slunečná či ZOO.

Od jejích 12 let herečku vychovával maminčin partner Jaromír Hanzlík, o jehož tvrdé výchově se v minulosti už nejednou rozpovídala. Uznala, že vzhledem k jejímu tehdy pubertálnímu věku to ani on s ní zřejmě neměl jednoduché. Nepopřela přitom, že právě jeho metody mohly mít vliv na to, jaká je z ní dnes žena.

„Už Jaromíra nechci hanit, už to není vkusné. On byl stejně přísný i ke svému synovi. Jaromír je Jaromír. I já jsem byla v pubertě, taky to nebylo jednoduché. Možná jsem za tu školu teď vděčná, možná bych teď byla hrozně protivný parchant a Herbert by musel furt jenom luxovat,“ řekla Brodská v 7 pádech Honzy Dědka, které uvidíte v úterý od 21:35 na Primě.

Láska ke zvířatům

V dětství to nevypadalo, že by z Terezy Brodské jednoho dne byla tak slavná herečka, jakou je dnes. „Naši mě většinou brali na natáčení, kde byly bojové podmínky. Vstávalo se brzo nebo se točilo v mraze, aby mi to herectví znechutili. Herectví mě nelákalo, mě to dodnes neláká. Ne, baví mě, to bych lhala. Ale chtěla jsem dělat veterinu,“ přiznala, že odjakživa měla blíže k zachraňování životů čtyřnohých tvorů.

Čtěte také: Burešová jako vlk, Tomešová coby gepard. Slavné krásky se mění ve zvířata

„Měla jsem blízko ke zvířatům. Měla jsem vždycky psy, a když se po revoluci otevřely veterinární ordinace, chodila jsem kamarádům veterinářům pomáhat. Byla jsem u operací, držela jsem háky, měla jsem noční směny,“ zavzpomínala herečka.

Rozkol kvůli svíčkové

„Tatínek rád psal dopisy Jiřině Jiráskové. Když jsem přišla k němu domů a tam byl koš plný rozmačkaných dopisních papírů, věděla jsem, že je naštvaný na ni. To bylo v období, kdy se stala ředitelkou. Byly velké kamarádky s mojí maminkou. Asi 40 let. Jednou se pohádaly o Vánocích v New Yorku,“ řekla Tereza Brodská.

Dlouhodobý rozkol mezi dvěma slavnými herečkami a do té doby kamarádkami přitom způsobila naprostá banalita, jak už to ale v životě bývá. Ač se nakonec usmířily, leckomu může připadat humorné, že za jejich rozkmotřením stála obyčejná svíčková.

„Jely za Milošem Formanem. Byly tam asi tři týdny. Miloš hodně hostil lidi, bylo tam na ty Vánoce pozváno asi 22 lidí – od Baryšnikova přes Dannyho DeVita po Michaela Douglase. Maminku s Jiřinou napadlo, že udělají svíčkovou. Hádaly se u toho, jestli brusinky a citron patří na knedlíky, nebo na maso. Byla to šílená hádka. Pak spolu dlouho nemluvily,“ dodala herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.