Co si ženy vymýšlejí v posteli a proč? Odbornice popsala 5 nejčastějších lží

Sex expertka Nadia Bokody prozradila, jaké lži si ženy nejčastěji vymýšlejí v posteli. Kdy a proč mužům neříkají pravdu?

Lhát se nemá – to většinu z nás učili už od útlého věku. Ale měli bychom za každých okolností říkat pravdu? Existují takzvané milosrdné lži, které čas od času pomůžou vybruslit z nepříjemné situace. Používáme je, abychom ostatní nezranili nebo jim příliš neublížili. Být stoprocentně upřímná s sebou přináší určitou zodpovědnost, kterou za svá slova musíme umět přijmout. Ale je na to dnešní společnost připravená? V tak intimní záležitosti, jakou sex bezpochyby je, jsme obzvlášť zranitelní. K jakým lžím se ženy nejčastěji uchylují?

Mohlo by vás zajímat: 6 důvodů, proč lidé podvádějí své partnery. Co vede k nevěře a jak jí předcházet

Australanka Nadia Bokody se otázkám sexu nevyhýbá, ba naopak ji přímo fascinují. Živí se totiž jako sex expertka a spisovatelka. Její spektrum zájmu je poměrně široké – od špatného randění až po sexuální pomůcky. Nedávno se zaměřila právě na téma ženských lží v posteli.

Každá žena je lhářka

Předchozí věta vás zřejmě vyděsila. Nadia Bokody své tvrzení ale vysvětluje následovně. „Netvrdím, že ženy nejsou schopné říkat pravdu. Jen jsme od toho odrazovány,“ sdělila pro news.com.au. „Od té doby, co jsou ženy schopné mluvit, jsou nucené odkládat své potřeby stranou, aby vyhověly ostatním,“ myslí si odbornice. „Najděte mi ženu, která neřekla své tchyni, že se může kdykoliv zastavit,“ prohlásila v rozhovoru Nadia. Dále uvedla několik dalších příkladů, mezi kterými byla například zmínka o tom, že nikdy své kamarádce nevynadáme, když nám vrátí něco rozbitého, ale místo toho odvětíme, že „se nic neděje“. Podle ní používáme podobně zavádějící věci i v posteli. Dělají to ženy, aby neublížily mužům? Podívejte se na pět nejčastějších lží, které používají ženy při sexu.

1. Předstírání orgasmu

Expertka v rámci rozhovoru vtipkovala o tom, že by si ženy za svůj herecký výkon v posteli zasloužily Oscara. „Ještě jsem nepotkala muže, který by si nemyslel, že udělal každou ženu, se kterou kdy spal,“ popsala. Dodala také, že v případě předstírání orgasmu může jít o taktiku, jak rychle ukončit špatný sex.

Mohlo by vás zajímat: Manuál pro muže: Jak na ženský orgasmus z pohledu vědy

2. Lhaní o velikosti penisu

Tato věc je podle odbornice stará jako lidstvo samo. Většina žen má ve zvyku přehnaně chválit partnerovo nádobíčko, i když vlastně není co. Věděli jste, že podle prstu na ruce poznáte délku penisu?

3. „Normálně tohle nedělám.“

Tento bod by se dal klasifikovat jako: „Nechci vypadat jako běhna.“ Většina žen se před svým partnerem snaží ukázat v co možná nejlepším světle, a tak si občas trošku přibarvuje realitu. Do této části spadají věty typu: „Jsi první, kdo mi tohle dělá.“ Nebo: „Tohle je můj první sex na jednu noc.“ A v neposlední řadě také: „Tohle jsem ještě nikdy před tím nedělala.“

4. Používání sexuálních pomůcek

Tohle může být problém právě těch žen, které předstírají svůj orgasmus. Neukojené touhy a žádné vyvrcholení mohou mít za následek to, že se žena potají vytrácí do koupelny, kam se zavře se svou oblíbenou sexuální hračkou. Masturbace je určitě zdraví prospěšná věc a je naprosto v pořádku. Co ale není v pořádku, je to, když to budete tajit před svým partnerem. Pro dobro vašeho vztahu vám doporučujeme upřímnou konverzaci.

5. Vymlouvání se na nízké libido

Odbornice u tohoto příkladu popisuje svou zkušenost s mnoha ženami, které se tímto způsobem vyhýbají sexu. Skutečný důvod však může být někde jinde. Nadia uvádí například zklamání či bolestivé zážitky při milování, které ženu odradí. V roce 2018 vyšla studie v prestižním časopise zabývajícím se sexuální medicínou. Ta zjistila, že pouze polovina žen řekne svému partnerovi, že ji při sexu něco bolí. „Ženy tyto lži neříkají z chamtivosti nebo sobectví. Ve skutečnosti tyto lži ale pouze snižují prioritu jejich vlastních potřeb,“ myslí si expertka.

„Popírání naší sexuální touhy je jen jeden z mnoha způsobů, jakým ignorujeme svůj vlastní komfort a zpochybňujeme své instinkty a přirozenost. A to není lež, kterou říkáme mužům. Je to lež, kterou říkáme samy sobě,“ dodává Nadia na závěr větu, nad kterou by se měla zamyslet každá žena.

Sdílejte článek
Štítky postel muži vztahy orgasmus sex ženy lži libido sex Nadia Bokody

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.