Celebrity

18. srpna 2022 05:30

Tomáš Durčák

Definitivní konec Meghan Markle? Královna jí letos ani nepopřála k narozeninám

Meghan řeší další rodinné problémy

„Kde je královnino narozeninové přání pro Meghan?“ ptala se na začátku srpna britská média a čekala, zda se Alžběta II. přidá k relativně „odbytým“ přáním pro manželku prince Harryho od Williama, Kate nebo Charlese se zpožděním. Jenže nepřidala, nikde ani slovo. Co to pro Meghan, potažmo i Harryho znamená?

Meghan Markle oslavila své 41. narozeniny 4. srpna, avšak tuto událost nakonec zcela zastínila skutečnost, že královna jí skrz žádný ze svých veřejných informačních kanálů neposlala blahopřání. I její účty na sociálních sítích Instagram a Twitter, kde jsou zpravidla přání a vzkazy ku příležitosti narozenin členů královské rodiny zveřejňovány, mlčely.

Další příbuzní přáli, ale jen decentně

Jediných blahopřání se tak Meghan, vévodkyně ze Sussexu, dočkala od prince Williama a Kate Middleton a prince Charlese a vévodkyně Camilly. Oba páry přitom ke stručnému přání přidaly téměř identickou fotografii.

V obou případech šlo o snímek z letošních červnových oslav Platinového jubilea Alžběty II. při příležitosti 70 let na britském trůnu. Na několikadenní oslavy tehdy z americké Kalifornie přilétl i princ Harry se svou chotí, avšak nakonec se ukázali pouze na jediné akci a velmi rychle Británii opět opustili. Veřejné akce se přitom po boku členů královské rodiny zúčastnili po dlouhých dvou letech.

Tím nakonec jen podpořili šuškandu o tom, že po některých jejich výrocích na adresu královské rodiny a jejich interních poměrů, už se v Británii příliš velké náklonnosti od svých příbuzných netěší. Což dává smysl vzhledem k tomu, že právě na jaře 2020 se sledovaný pár zřekl svých povinností v rámci královské rodiny, a tak trochu uprchnul za oceán do Spojených států, kde od té doby žije.

Královna loni přála jako první

Letošní „rádiový klid“ ze strany královny je pravým opakem loňského roku, kdy byla sama Alžběta II. naopak první, kdo Vévodkyni ze Sussexu blahopřál ke 40. narozeninám navzdory všemu, co v interview s Oprah i jinde o královské rodině řekla.

Možná se poslední kapkou stala slova jejího pravnuka prince Harryho z letošního února, kdy prohlásil, že „se necítí ve Velké Británii v bezpečí“. Byť bylo potvrzeno, že při letošní návštěvě Británie Harry a Meghan královně představili svou roční dcerku Lilibet.

Krátce po návratu zpět do USA navíc manželé zveřejnili vůbec první oficiální snímek Lilibet, který byl pořízen během jejich prvních narozenin. Ty shodou okolností oslavila právě v Británii.

Další rodinné trable pro Meghan

A aby toho nebylo málo, pouhý den po Meghaniných narozeninách se na veřejnosti objevila informace, že její nevlastní sestra Samantha Markle ji chce zažalovat pro pomluvu. Informovali o tom v prohlášení její právníci. Vévodkyně ze Sussexu měla poškodit pověst své sestry nejen ve známém rozhovoru s Oprah, ale také v autobiografii pojednávající o ní i manželovi Harrym.

Samanta dále tvrdí, že Meghan de facto zahájila „dobře promyšlenou kampaň s cílem zničit“ pověst jí i jejího otce Thomase Markla, s nímž má bývalá herečka dlouholeté spory. Meghan v rozhovorech sebe samu dle sestry cíleně lživě označila za jedináčka a lživě popsala, že vyrůstala v chudobě a od 13 let musela intenzivně pracovat, aby měla na živobytí.

Kromě toho Samantha tvrdí, že lži a pomluvy jí způsobily četné psychické potíže i praktické komplikace, neboť údajně měla vzhledem k informacím publikovaným její nevlastní sestrou Meghan mimo jiné problém sehnat práci.

Sdílejte článek
Štítky sociální sítě narozeniny Alžběta II. princ Harry Meghan Markle Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.