Celebrity

17. září 2022 07:00

Zuzana Schneidewind

Dojemná slova povzbuzení nejen pro Pavlu Tomicovou. Ženy se umějí podržet

Pavla Tomicová se prý rozvádí

Že rozchody bolí a dochází k nim, víme všichni. Nežijeme v pohádce. V případě rozpadu páru slavných a navíc sympatických herců –⁠ a kvůli jejich následné medializaci –⁠ ale možná bolí dotčené o něco více. Obyčejné ženy nyní vyjádřily podporu herečce Pavle Tomicové (60) na sociální síti. Pod článkem o narození nemanželského syna jejímu dnes už bývalému muži, herci Ondřeji Malému (56), se strhla diskuse, která může povzbudit nejednu dámu v podobných nesnázích.

Právě slova určená Pavle Tomicové jsou ukázkou toho, jak ženy umí držet při sobě a snaží se v nesnázích vzájemně podpořit. „Muži jsou rozsévači. Není první ani poslední chlap, který si dělá ‚vnoučata‘. Za pár měsíců paní (Tomicová, pozn. red.) zjistí, že je jí líp. Zbavila se stereotypu a může se restartovat,“ míní například paní Nataša na facebookové stránce magazínu Prima Ženy pod článkem oznamujícím narození nemanželského syna a další jí souhlasně přitakává. „Přesně tak. A za pár let bude unavený a nebude nové partnerce stačit. Bude mu skoro 80 a dítěti bude 20 let. Dobře mu tak. Má, co chtěl,“ neskrývá tato dáma jízlivé poznámky ke skutečnosti, že se herecký pár rozešel po 19 letech. Ženy v diskusi se vesměs tváří, že vědí, a pochopením nešetří.

Slova podpory od dalších neberou v komentářích konce. A nutno zdůraznit, že ze strany pisatelek většinou nejde o žádnou planou zlobu. Zní zde totiž i několik upřímných gratulací miminku, které rozhodně za nic nemůže, ale i jeho mamince, herečce Kristýně Kociánové (37). S ní se Pavla Tomicová potkala na Primě v seriálu Slunečná, v němž obě herečky národ miloval. „Přeji vše nejlepší k narození miminka –⁠ a ať jsou všichni hlavně zdraví,“ zmiňuje například čtenářka Hana a není sama. „Gratuluji k narození miminka, ale je to neuvěřitelné, jak z minuty na minutu vymění chlap ženu za jinou. Může to být i opačně. Myslí si, jak si polepší. Snad to všechno chlapec zvládne, když má svoji třetí mízu a musel začít nový život s novou ženou,“ zamýšlí se jistá Naďa.

Na věc má trochu jiný názor paní Helena, která Nadě oponuje. „Ono to většinou není z minuty na minutu… Chlap hledá to, co mu doma chybí,“ upřesňuje. „Není první ani poslední. Jen je to víc vidět, protože jsou známí. Je mi paní Tomicové také líto, ale asi ten vztah tak pevný nebyl, jinak by neodešel za jinou. Navíc člověk, když se zamiluje, může to být v každém věku, nevidí napravo ani nalevo. Ale proč tolik nenávisti. Miminko ať je hlavně zdravé a šťastné,“ reaguje pak s rozvahou paní Jana.

Z reakcí ve zmíněné diskusi vyzařuje zkušenost –⁠ ať už vlastní, nebo někoho z blízkého okolí. Do jisté míry lze z některých čerpat inspiraci. Především pokud jste právě po rozchodu nebo rozvodu a stále ještě pohlížíte více do minulosti, než abyste se zaměřili na nové cíle v budoucnosti. Diskutující ženy mají v tomto ohledu jasno: Více se neohlížet, nevěšet hlavu a kráčet vpřed.

„Pavli, užívejte si život, dělejte vše, co vás těší a dělá šťastnou. Věnujte se víc sobě a jděte dál… veselá, jak vás známe a milujeme,“ vzkazuje ještě milé herečce pisatelka Ivana a další se k ní přidávají. „Tak se rozešli, no a co? Pavla si najde lepšího a on bude šťastný taky. Přeji jim oběma štěstíčko a zdravíčko,“ rozčísla problém čtenářka Stáňa, se kterou nezbývá než souhlasit. V životě je samozřejmě vše složitější, než někomu poradit v diskusi. Většina problémů včetně manželské nevěry se ale zvládnout dá.