Celebrity

26. října 2024 07:00

Tomáš Durčák

Eva Mendes dcerám zakázala mobily i sociální sítě. Přirovnala je k noční procházce

Herečka Eva Mendes má doma dvě dcery, které vychovává společně s partnerem Ryanem Goslingem. Jak desetiletá Esmeralda, tak osmiletá Amanda přitom nesmí používat chytré telefony ani mít účty na jakýchkoli sociálních sítích. Místo toho jim maminka raději zadává domácí práce. Herečka má pro to pádný, byť jak sama přiznává, pro někoho možná trochu „extrémní“ důvod.

Eva Mendes a Ryan Gosling patří k nejpopulárnějším hollywoodským párům. Jejich vzájemná náklonnost je i po dlouhých 13 letech vztahu doslova hmatatelná. Třeba z toho, jak se jeden nad druhým v různých rozhovorech i na veřejnosti stále rozplývají a nemohou se vzájemně vynachválit. Společný pohled sdílejí rovněž na to, jak chtějí vychovávat své dvě dcery a co ze soukromí jsou ochotni sdílet.

Navzdory své obrovské globální popularitě Ryan Gosling sociální sítě používá prakticky téměř výhradně jen k propagaci své práce. Stejně jako jeho manželka nikdy nesdílí soukromé snímky se svými dcerami. Ty obě aktuálně nechodí do školy, protože jsou vzdělávány doma. A mají rovněž striktně zakázáno používání chytrých telefonů nebo sociálních sítí.

„Dát svému dítěti do ruky internet se slovy ‚Na, vyhledej si něco', je pro mě podobné, jako bych mu řekla ‚Jasně, běž se klidně projít ven po ulicích uprostřed noci. Určitě se ti nic nestane,'“ vysvětlila herečka svůj přístup k těmto moderním technologiím a rizikům s ním spjatým v interview pro Sunday Times. „Vím, že někomu to může znít jako extrémní, ale takhle to cítím,“ dodala na obhajobu své výchovy obou dcer.

Mimo udržování malých dcer mimo dosah sociálních sítí se jim prý s Ryanem rovněž snaží vštípit uvědomění, v jak privilegovaných a nadstandardních podmínkách obě vyrůstají. „Pravidelně jim vysvětluju, co všechno jsem na rozdíl od nich já jako malá holčička neměla nebo co neměl Ryan. Jak tvrdě jsme museli pracovat a bojovat, jak jsme museli dlouho žít od výplaty k výplatě. Byť to nikdy tak úplně nepochopí, pokud něco podobného samy nezažijí,“ popsala další část své výchovy herečka.

Eva dále vysvětlila, že dcery doma kromě studia rozhodně nemají jen pohodu a snaží se jim zadávat domácí práce. Mimo jiné proto, aby jim pomohla vybudovat si zdravé sebevědomí. Zároveň však přiznala svou vlastní mírnou úzkost plynoucí z neznalosti toho, co všechno se od ní dcery třeba i nevědomky učí a přebírají.

„Pořád mám trochu obavu a vidím, jak se přelévá i na mé děti. Nedokážu si totiž představit, co po mně podvědomě dědí a přebírají, i když se ze všech sil snažím, aby to nezdědily,“ přiznala Mendes, že byť se opravdu snaží, do dokonalé matky má stále velmi daleko. Ona sama byla dle svých slov jako malá „hodné dítě“, a to především proto, že na ni neustále dohlížel bratr Juan Carlos, který v roce 2016 zemřel.

„Prostě mi řekl: ‚Jestli tě někdy uvidím venku s nějakým klukem nebo jak kouříš, nakopu mu pr*el a budu tě každý den vodit do školy,'“ zavzpomínala pro změnu na jeho výchovné metody. „Byla jsem tedy ze samého strachu opravdu hodné dítě,“ dodala se smíchem. V rozhovoru pak samozřejmě přišla řeč i na jejího partnera, na nějž samozřejmě zcela nečekaně jeho drahá polovička řekla jen a pouze to pozitivní.

„Někdy se vážně cítím zatraceně sexy. To, jak se na mě můj muž někdy dívá… někdy si říkám pane bože! Což se někomu asi nemusí příliš zamlouvat, ale já to mám tak, že obrovská část toho, jak se cítím, je obrazem toho, co mi můj partner dává,“ popsala herečka, jak se díky Goslingovi i po padesátce stále cítí sexy a žádaná.

Ryan Gosling v roce 2023 zazářil v úspěšném filmu Barbie, který doslova pobláznil svět:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.