Celebrity

28. června 2024 06:00

Tomáš Durčák

František Prachař chtěl být fotbalistou, kromě herectví plánuje prorazit i v rockové hudbě

Známí známých: Syn herců Prachaře a Rybové František Prachař

Na první pohled by se mohlo zdát, že František Prachař měl už od malička svou životní cestu pevně danou. Vnuk Ilji Prachaře a syn Davida Prachaře a Lindy Rybové má však mnohem širší záběr. Nejenže z něj málem byl spíš fotbalista, ale má velmi blízko i k módě nebo hře na kytaru. K herectví i na konzervatoř si však nakonec taky našel cestu. V dalším díle podcastu Známí známých promluvil třeba o tom, jaké to je snažit se prosadit s takto slavným příjmením, jak vnímá kritiku rodičů nebo proč mu moderní „ukňouraná“ hudba nic neříká.

„Z určité části asi jo. Zároveň mi ale přijde, že je tam spousta hezčích lidí a vlastně to není pro mě. Modeling mi přijde takový, že vlastně když ty jsi teda ten model, a ne ten návrhář, tak on jako vytváří, ale ty pak prostě jenom jdeš s tím kusem oblečení na sobě, což nevím, jestli bych vlastně chtěl dělat,“ zhodnotil své modelingové ambice František, který má dle svých slov mnohem blíže k hudbě a herectví. A byť tvůrčího ducha v umělecky bohatém rodu Prachařů očividně podědil, nebylo jeho profesní směřování od malička ani zdaleka jasně dané.

„Hrozně jsem chtěl být fotbalista a vlastně bych rád byl i teď, ale prostě asi nejsem tak dobrý, i když mě ten sport stále baví, miluju to. Herectví přišlo vlastně až v průběhu času, třeba ve čtrnácti. A hudba, k té jsem měl blízko už od mala, od osmi hraju na kytaru, od devíti na housle,“ vysvětlil František, který aktuálně na konzervatoři sice studuje divadelní herectví, ale dle svých slov z poloviny tíhne i k filmu.

Vysvětlil rovněž svůj pohled na protekci, kterou mu už při přijímačkách mohlo teoreticky přinést slavné příjmení Prachař: „Strašně lidí si myslí, že jsem se dostal na konzervatoř kvůli svému příjmení, ale už nevidí, kolik práce za tím je. A za druhé, to jméno s sebou přináší i očekávání, i když to přitom vůbec nemusí být tak, že se člověk narodí se stejným talentem jako jeho rodiče. Anebo to zkrátka nemůže tolik prodat. Ale lidi to hned odsoudí jen na základě příjmení, to se mi taky nelíbí.“

Mohlo by vás zajímat: Artur Štaidl písně mámy poslouchá dodnes. Bulvár ignoruje, výročí strávil v zahraničí

František si je historie rodu Prachařů a svých slavných hereckých předků velmi dobře vědom. Ovšem zatímco maminky Lindy Rybové nebo táty Davida Prachaře se může zeptat na cokoli, dědečka Ilju Prachaře už může sledovat pouze zpětně. Zemřel totiž tři roky před jeho narozením. „Třeba Krakonoše miluju, ale viděl jsem spoustu jeho filmů a takové to staré herectví se mi líbí. Vlastně je mi líto, že jsem ho nikdy nepoznal.“

Asi nikoho nepřekvapí, že u Prachařů doma je téma herectví na prvním místě. František ho na talíři nemá jen od rodičů, ale už i od svých dvou mladších sester Rozárky a Josefíny, které si nedávno střihly roli v seriálu Lež na pláži. „Otec mě vždycky opravuje, jak mám vyslovovat. To samé máma, když se tihle dva spojí, vznikne nezastavitelná síla, takže já prostě v ten moment zpravidla odcházím,“ popsal se smíchem František další z nevýhod původu v silně herecké rodině, kde mu každý okamžitě dává zpětnou vazbu, ať už zrovna chce, nebo ne.

František Prachař se svou sestrou Marianou:

Kromě herectví však k jeho velkým láskám patří i hudba, které se snaží rovněž intenzivně věnovat. Třeba tím, že nyní s kamarády z konzervatoře založili vlastní kapelu, kde Franta hraje na kytaru, zpívá a skládá texty. „Máme už skoro hotové všechny písničky, pak budeme nahrávat. Asi to nebude úplně mainstream, je to něco jako český rock až pop,“ vysvětlil Prachař, kterým směrem se hudebně chtějí ubírat.

„Mě třeba baví kapela Lucie nebo Wanastowi Vjecy, jsem v tomhle spíš oldschool založený a takové to novodobé, nechci jmenovat, ale prostě takové to kňourání, nebo texty o ničem, jako že máš milion na účtu a měl jsi sex se všema ženskýma z Prahy, to je takové trošku trapné, to mě moc nebere,“ dodal s tím, že kapela ještě nemá finální název, ale téměř jistě se bude jmenovat Elektra. A jak František na závěr rozhovoru potvrdil, chce se i nadále věnovat herectví, moc rád by i dál točil, ale zároveň se i věnoval kapele a postupně vše gradoval. Takže se zřejmě máme na co těšit.

Celý rozhovor s Františkem Prachařem v podcastu Známí známých si můžete pustit v úvodu článku.

Sdílejte článek
Štítky rodina rozhovor podcast David Prachař herectví Linda Rybová Ilja Prachař František Prachař Známí známých

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.