Hrůza v Krkonoších. Šokovanou Burešovou a Laškovou podpořily Stárková i Gondíková

Emoce moderátorky u zprávy o tragédii v Krkonoších

Děsivou událost v Krkonoších, kdy zoufalá matka připravila o život tříletého syna a poté i sama sebe, sledovalo celé Česko. Enormně otřásla především rodiči dětí. Díky sociálním sítím se vlna solidarity rychle šíří, příspěvky herečky Evy Burešové (29) a moderátorky Gabriely Laškové (32) podporují další lidé, včetně celebrit. Zareagovaly také Erika Stárková (38) či Adéla Gondíková (49).

Mrazivá zpráva o zmizení maminky s tříletým synem v Krkonoších vyvolala vlnu reakcí. Z řad rodičů šlo hlavně o uvědomění a vděk, že jsou jejich vlastní děti v pořádku, že s nimi mohou trávit čas. Pátrání po zmizelé dvojici mělo šokující konec. Podle kriminalistů matka své dítě zabila a pak spáchala sebevraždu.

Moderátorku televize Prima Gabrielu Laškovou přemohly emoce přímo ve vysílání. Nejdříve informovala o úmrtí tříletého Adámka, kterého jeho jeho matka uškrtila. Následně začala rekapitulovat podobné případy, které šokovaly Česko, v tu chvíli ji přemohly emoce a začal se jí klepat hlas. Do očí se moderátorce draly slzy...

Na svém profilu na Instagramu pak moderátorka přiznala, že šlo o nejtěžší vysílání v životě. „Myslím na to od rána do večera, pořád to nedokážu pochopit,“ reagovala pod příspěvkem zpěvačka a herečka Martina Pártlová (43), která také nedokáže pochopit, co se musí dít v hlavě ženy, která zabije vlastní dítě.

K děsivé události se vyjádřila také Eva Burešová

Herečka a zpěvačka Eva Burešová neštěstí také komentovala veřejně, na Instagram mimo jiné napsala: „Když máme potřebu tento svět opustit, odejděme sami. Neberme je (děti) s sebou.“

Stejně jako celá událost i příspěvek Evy Burešové vyvolal různé reakce. Většina byla pozitivních a podporujících, herečku podpořil třeba její partner šéfkuchař Přemek Forejt, herečka Erika Stárková (38) nebo herečka a moderátorka Adéla Gondíková (49). „Je mi z toho zle. Nechápu, jak tohle může někdo udělat,“ okomentoval příspěvek Evy Burešové moderátor a DJ Honza Mikulecký.

Zpěvačka a modelka Jitka Boho (31) je, podobně jako Eva Burešová, novopečenou maminkou. Do příběhu na sociálních sítích napsala: „Proč se malým dětem dějou takové věci? Pořád to vidím před očima.“

Obecně se v diskusích na internetu mezi lidmi opakuje otázka – jak se to může stát, jak něco takového může matka dítěti udělat. „Od myšlenek k tomu říct něco nahlas je dlouhá cesta. A od vyřčení k činům je ještě delší cesta. Naštěstí to většinou zůstává u výhrůžek, což má ale i manipulativní charakter. Jedna strana se snaží zastrašit druhou stranu. V extrémních případech, a já věřím, že to není moc často, se pak stane, že k nějakému ublížení, buď sobě (to je častější), nebo tomu dítěti, může dojít,“ uvedl psycholog Mgr. Jan Kulhánek pro web Prima Ženy.

Odborníci doporučují, aby se lidé, kteří cítí vyčerpání či beznaděj, nebáli volat o pomoc. Aby nikdo nebyl na svou bolest sám. Každá situace může mít nějaké řešení a věci, které se zdají bezvýchodné, východisko mít přece jen mohou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.