Celebrity

23. srpna 2023 12:54

Tomáš Durčák

Hvězda seriálu Eliška a Damián: Jordyho neopustím. Má to, co jiný mít nebude, říká Smetana

Eliška a Damián mají premiéru 2. září ve 20.15 na Primě

Emma Smetana (35) je žena mnoha úspěšných kariér. Kromě novinařiny či zpívání se jí daří i v herectví, což potvrzuje její nová ústřední role v seriálu Eliška a Damián. V životě to však neměla vždy snadné a jak se svěřila, zejména se svým tátou měla někdy složitější vztah. Dnes si však plnými doušky užívá vlastní rodinu a tvrdí, že s manželem už kvůli jedné věci zůstane napořád.

Eliška a Damián se poprvé představí 2. září na Primě

Emma Smetana je jakožto milá a vždy snaživá majitelka marmeládovny jednou z hlavních postav nového seriálu Eliška a Damián. Osud ji zároveň svádí dohromady se záhadným Damiánem (Robert Urban), který působí na první pohled velmi podivně. Až posléze Eliška zjišťuje, že výstřední muž ve skutečnosti není z přítomnosti, ale přicestoval z téměř 300 let staré minulosti. Jak sama Emma přiznala, roli v novém seriálu přijala téměř bez váhání a nemůže se dočkat, co na ni řeknou diváci. Ti ji poprvé uvidí v sobotu 2. září večer na Primě, kde má romantický seriál premiéru.

Emma Smetana popsala nelehký vztah s kritickým otcem

Za svou hudební kariéru Emma dle svých slov z velké části vděčí svému otci Jiřímu Smetanovi, který ji k muzice a všemu okolo ní přivedl. Zemřel na Štědrý den roku 2016 po půl roce v kómatu. A jak herečka přiznala v pořadu Povídej, měla s ním místy komplikovaný vztah. „Měl takovou tezi, že hudbu mají dělat jen výjimeční, geniálně nadaní lidé, jinak to nemá cenu. A když jsem mu zhruba ve svých dvanácti letech hrála svoje první skladatelské pokusy, buď velkoryse mlčel, nebo mi řekl, že mu má hudba někoho připomíná, a pak mi vyjmenoval, koho jsem asi vykradla,“ popsala Emma.

Velmi kritický otec to s ní však dle jejich slov vždy myslel dobře. Jakožto legenda francouzské rockové scény z pozice diskžokeje a posléze uměleckého šéfa znal prostředí hudební branže včetně jeho nástrah velmi dobře. „Znal hudební prostředí a bál se, abych neupadla do nějakých drog a divných part,“ vysvětlila Smetana, proč na ni byl otec ohledně hudby mnohdy velmi přísný.

Zároveň si své dcery nesmírně vážil. Narodila se mu totiž do života ve chvíli, kdy už žil v naprostém přesvědčení, že vlastní dítě nikdy nebude moci mít. „Narodila jsem se mému tatínkovi v jeho 42 letech do situace, kdy si myslel, že nemůže mít děti a měl to potvrzené od doktorů černé na bílém. Zacházel se mnou proto s patřičným vděkem a bral mě jako velmi vítaný omyl. Byli jsme si vzácní,“ vysvětlila Emma v pořadu Povídej.

Emma se k otci obrací i po jeho smutné smrti

I více než šest let po smrti je však otec alespoň v duchu stále s ní. „Vždy mi hodně záleželo na tom, co si o mně a mém životě táta myslí. A záleží mi na tom dodnes, proto si s ním občas povídám a vím přesně, co by mi odpověděl. Jsou chvíle, kdy si říkám, že díky tomu, že už mezi námi není, můžu udělat některé věci s lehčím pocitem, protože to nebude komentovat. Ale stejně slyším, jak to dělá,“ popsala představitelka Elišky.

Poté se rozpovídala o nemoci a chybě lékařů, kvůli níž nakonec tatínek zemřel. V roce 2014 podstoupil náročnou operaci kvůli podezření na nádor. Z toho se však až po zákroku nakonec vyklubal pouze vzácný zánět. „Zbavili ho asi štěstí orgánů včetně slinivky, bez které se špatně žije. Takže z něj udělali těžkého diabetika. Řekli mu, že se bohužel spletli a že odteď už těžce nemocný opravdu je. Ať si píchá inzulin a měří cukr. Hlavně, aby mu příliš nelítal. Rok mu lítal šíleně a bohužel to skončilo fatální hypoglykemií, po které byl půl roku v bez vědomí,“ popsala Smetana hrůzné období, kterým si s rodinou museli projít.

S Jordanem Hajem chce být už navždy

Na srdci Emmu hřeje aspoň fakt, že její první dcera Lennonka se narodila 16. prosince 2016, tedy v den tatínkových narozenin. A ještě před tím, než jeho srdce na Štědrý den přestalo bít, přišla ho novorozená vnučka s rodiči ještě aspoň jednou navštívit. Dnes má Smetana ve svém životě nového muže číslo jedna, svého partnera Jordana Haje (34), s nímž kromě Lennonky vychovává ještě dceru Ariel. A myslí si, že s ním bude už navždy, protože jí v jedné klíčové věci pomohl milovaného otce nahradit.

„Otec mi vždy dával pocit bezpečí. A když mi ho zrovna nedodal, vnitřně se mi to rozhoupalo a musela jsem sanovat jinde. Osoba Jordyho funguje již patnáct let jako fantastická terapeutická složka. Je to i jeden z důvodů, proč si myslím, že už s ním zůstanu napořád, protože to, že se s mým tatínkem stihli poznat a znali se přibližně šest let, je přidaná hodnota, kterou už žádný jiný muž mít nebude, a tudíž by mě nemohl doopravdy poznat,“ dodala dojemně Emma, která však prozatím svatbu podle všeho neplánuje.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.