Celebrity

15. ledna 2023 08:00

Tomáš Durčák

Opuštěním Partičky Igor Chmela přišel o spoustu peněz. Prozradil skutečný důvod odchodu

Igor Chmela a Jana Janěková v 7 pádech Honzy Dědka

Partičku bez něj si léta uměl představit jen málokdo. Igor Chmela (52), který hraje mj. v seriálu Dobré zprávy, byl členem slavné improvizační čtveřice již od samotného začátku v roce 2011, kdy jej do vznikajícího kvarteta komiků přizval Ondřej Sokol. Po více než deseti letech se však herec rozhodl kolegům oznámit, že končí, a nepřemluví jej ani lukrativní příjem z úspěšné show. Nyní se svěřil, jaký byl skutečný důvod jeho odchodu.

Za odchodem není žádný spor

Za Chmelovým odchodem ze známé skupiny komiků nejsou žádné osobní spory či neshody, ale zejména jeho vlastní rodina. Se svou druhou ženou Janou Janěkovou (44) vychovává tři děti, Elu (15) a dvojčata Antonína a Annu (12), s nimiž právě kvůli pracovní vytíženosti v posledních letech nemohl trávit dostatek času.

„Potkali jsme se v pondělí ráno při snídani a pak třeba ve středu v noci a pak chvilku ve čtvrtek,“ popsal Chmela svůj čas strávený během pracovní části týdne s třemi potomky pro deník Blesk. „Takhle to bylo skoro osm let,“ svěřil se se smutnou pravdou herec a komik. Nyní se však rozhodl pro změnu, kterou z velké části iniciovala pandemie.

Během pandemie znovu objevil otcovství

Stejně jako u řady z nás, i Igora Chmelu lockdowny a všemožná omezení donutily zamyslet se nad svými prioritami a tím, na čem mu v životě doopravdy záleží. „Viděl jsem děti najednou snídat, obědvat i večeřet a uvědomil jsem si, že to takhle chci,“ vysvětlil Igor s tím, že od té chvíle měl o své budoucnosti jasno.

„Proto jsem klukům z Partičky řekl, že končím. Vím, že šlo o rozhodnutí, které z ekonomického hlediska nebylo úplně racionální, ale byli jsme spolu a já to takhle prostě chtěl,“ přiznal Chmela, že opuštění úspěšné Partičky citelně zasáhlo jeho pravidelné příjmy. Zároveň to však neznamená, že má najednou volno.

O práci nouzi nemá

Společně se svou manželkou a několika kolegy totiž založili Divadlo Verze, které přežilo covidové uzávěrky a nyní opět funguje. „Zvládli jsme to,“ sdělil Chmela s úlevou. I zde se však herec se svou ženou musejí pořádně otáčet, aby si zajistili budoucnost. Mimoto jej můžeme pravidelně vídat také v seriálu Dobré zprávy.

„Teď se zase obáváme toho, jestli zařízení, kam jezdíme a kam prodáváme naše představení, budou moct topit. Navíc se podle ekonomů kultura stala kvůli dnešním cenám zbytnou položkou. Lidi možná budou chodit míň, dobré časy asi skončily,“ dodal na závěr. Snad svého rozhodnutí tedy nebude zpětně litovat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.