Celebrity

31. října 2023 05:45

David Laštovka

Halloween u českých celebrit. Bendig a Laffita pořádají párty, Čok slaví celoročně

Celebrity slaví Halloween

Halloween, který se už dlouhá léta velkolepě slaví především v Americe, se v poslední době začíná těšit oblibě i v Čechách. Redakce webu Prima Ženy zjišťovala, jak ho letos prožijí známé tváře českého showbyznysu.

Zpěvák Jan Bendig Halloween zbožňuje a vždy ho s přáteli slaví velkolepě. „Je to jeden z mých nejoblíbenějších svátků v roce. Baví mě snad ještě víc než Vánoce. Každý rok u mě doma pořádáme s kamarády velkou párty plnou těch nejvíc crazy kostýmů. Předloni jsem šel s bráchou za rodinu Kardhashianek a loni za postavu inspirovanou historickým seriálem Veliká. Letos bych chtějí jít za Vévodkyni Kate, manželku prince Williama,“ prozradil webu Prima Ženy Jan Bendig.

Osmany proměňuje svoji Hvězdárnu ve strašidelný dům

Ve velkém stylu Halloween slaví i módní návrhář Osmany Laffita, který pochází z Kuby. „Na Halloween se naše Hvězdárna (dům, ve kterém bydlí se svým partnerem, pozn. red.) vždycky promění ve strašidelný dům, kde jako hraběnka Luci de Fer pořádám párty pro své kamarády,“ uvedl Osmany.

Čtěte také: Návrhář Osmany Laffita poradil, jak na krásu i klidné manželství. Hadí jed je lék

Svátek si s rodinou užije i slovenská moderátorka Zuzana Belohorocová, která nyní žije ve Španělsku. „Tím, že jsme žili dvanáct let v Americe, jsme si tento svátek docela osvojili. I když jsme se přestěhovali do Španělska, pořád ho slavíme. Je to hlavně o dětech. Každý rok připravujeme kostýmy pro celou rodinu a těšíme se na to i tentokrát. Je to pěkná tradice. Zvlášť v Americe je to moc krásné. Tam tím žijí úplně nejvíc. Děti chodí ve strašidelných kostýmech v průvodu po městě od domu k domu, a kamkoliv přijdou, všude dostávají sladkosti. Všichni navíc mají nádherně vyzdobené domy,“ přiblížila.

Která zpěvačka půjde za tuleně?

Halloween bude slavit i zpěvačka Markéta Konvičková. „Určitě si s dcerkou uděláme hezký strašidelný večer v kostýmech, k tomu popcorn a pustíme si pohádky. Výzdobu už máme. Zvažujeme také halloweenskou párty s přáteli a jejich dětmi,“ prohlásila.

Po dlouhých letech si „svátek strašidel“ chystá užít i zpěvačka Eliška Mrázová, vystupující pod uměleckým jménem Elis. „Halloween jsem slavila jako malá, hlavně to bylo pro mě období masek – a to mě bavilo nejvíc. Poslední roky jsem to vždycky nějak vytěsnila, ale letos mám v plánu si Halloween užít. Jen ještě nevím, za co půjdu. Zatím to vidím na něco mezi wonderwoman a tuleněm,“ popsala s úsměvem.

Mohlo by vás zajímat: Markéta Konvičková se ukázala ve spodním prádle. Fanoušky naprosto odzbrojila

Naopak dcera Dalibora Jandy, zpěvačka Jiřina Anna Jandová, Halloween příliš neprožívá. „Je to svátek, který mě vcelku míjí a trošku mě i straší, takže nepatřím k těm, co vydlabávají dýně a chodí ve strašidelných svítivých oblečcích. Věřím ale, že pro děti je každá taková zábava určitě fajn náplní,“ uvedla.

Podobně to vnímá i zpěvačka Kamila Nývltová. „Já moc na Halloween nejsem. Tohoto svátku se spíše zdržuji, protože mi to přijde jako cizí svátek. Když jsem ale někam pozvaná, ráda se zúčastním. Nicméně nijak to neprožívám,“ prohlásila.

Dýňové rizoto a procházka starou Prahou

Starší generace českých umělců se k Halloweenu staví různě. „Já ho slavím celoročně. Na koncerty si totiž vozím smrťáka Pepu, který mi celé vystoupení visí na mikrofonním stojanu. Tak mi připomíná nejen tento svátek, ale hlavně nicotnou funkci lidstva ve vztahu k materiálním svátkům,“ poznamenal s úsměvem hudebník Vilém Čok.

Přečtěte si: Co je Halloween? Dlabání dýně předcházela jiná zelenina, Američané tradici zmutovali

„Halloween úplně neslavíme, snad si jen pustíme nějaký ten strašidelný nebo fantasy film a dáme si dýňové rizoto, případně zajdeme na večerní procházku potemnělou starou Prahou,“ uvedl bavič Vladimír Hron. „S dětmi jsme dlabali dýně, ty už jsou na okně a svítí, jinak ale u nás nic jiného neprobíhá,“ prozradil webu Prima Ženy herec Igor Bareš.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.