Celebrity

11. května 2023 17:40

David Laštovka

Josef Zíma způsobil tragickou autonehodu, hrozilo mu vězení. Manželka se chtěla zabít

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (31) - Josef Zíma

Král české dechovky, zpěvák a herec Josef Zíma, který slaví 91. narozeniny, kolem sebe neustále rozdává dobrou náladu. V životě si ovšem vytrpěl své a sáhl si až na pomyslné dno.

Psal se rok 1959. Josefu Zímovi tehdy bylo sedmadvacet let. Po představení ve Strakonicích usedl do svého vozu, spolu s ním i režisér Jiří Jungwirth, zpěvačka Judita Čeřovská a Alena Pánková a vyrazili domů do Prahy. Zímu však po cestě přemohl mikrospánek a narazil do stromu. Následky byly tragické. Režisér Jungwirth zemřel, obě ženy utrpěly velmi vážná zranění.

Přečtěte si, co řekl Josef Zíma o princezně svého života: I přes eskapády jsme vždycky byli ty a já

Zpěvákova manželka, herečka Eva Klepáčová, kterou nejvíce proslavila postava Káči v pohádce Hrátky s čertem, se z toho nervově zhroutila a skokem z okna se pokusila o sebevraždu. Josefovi hrozilo vězení. Nakonec mu ale soud uložil tříletý podmíněný trest a k tomu povinnost uhradit veškeré škody a léčebné výdaje.

Mohlo by vás zajímat: Osudy představitelek nejslavnějších princezen. Co dnes dělá Adélka nebo Bosana?

Dědeček se dožil devadesáti čtyř let

K tomuto bolestnému období se Josef Zíma už nerad vrací. Žije přítomností. I ve svém věku stále vystupuje a koncerty ho nabíjejí. „Sice to celé odsedím, ale publikum má pro to pochopení. Hudba je pro mě ten nejlepší lék,“ prozradil webu Prima Ženy. Kromě problémů s chůzí mu jinak zdraví slouží stále dobře a jeho věk by mu jen málokdo hádal. „Nevím, jestli jsou v tom geny. Tatínkův dědeček se dožil čtyřiadevadesáti let, ale moje rodiče se moc dlouhého věku nedožili,“ pokrčil rameny oslavenec.

Herec Martin Růžek mu usekl podrážku

Mezi jeho nejznámější filmové role patří princ Radovan v pohádce Princezna se zlatou hvězdou. V ní mimo jiné sváděl šermířský souboj s hercem Martinem Růžkem alias králem Kazisvětem. „Říkal mi: ‚Kolegáčku, opatrně, abychom si neublížili.' A jeho první výpad byl takový, že mi usekl podrážku. Měl jsem nadskočit, ale on máchnul o chvilku dřív. Tuto pohádky vždycky dávají o Vánocích, stejně tak jako Hrátky s čertem, kde hrála zase moje paní. K tomu ještě pravidelně běží pohádka Mrazík, kde Eva dabovala Nastěnku a já Ivánka. Když ještě žila, vždycky jsme si spolu notovali, že máme vlastní vánoční týden,“ zavzpomínal Josef Zíma.

Mohlo by vás zajímat: Osudy Marfuši a Nastěnky z Mrazíka. Kterou kvůli nevěře škrtil partner?

Sdílejte článek
Štítky manželství věznice herec zpěvák Praha pohádka Josef Zíma Eva Klepáčová Martin Růžek Jiří Jungwirth dechová hudba Hrátky s čertem Judita Čeřovská

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.