Celebrity

4. dubna 2023 05:55

David Laštovka

Kam se poděla a co dnes dělá jedna z nejkrásnějších filmových princezen Julie Jurištová?

UP-Spot Prima+ Princezna zakletá v čase 2

Julie Jurištová patřila na přelomu 70. a 80. k nejobsazovanějším českým herečkám. Díky svému půvabu mnohokrát představovala princezny ve filmových pohádkách. Jen namátkou Deváté srdce, Princ a Večernice nebo Láďo, ty jsi princezna! Po revoluci jako by se po ní slehla zem. Kam se vytratila nezapomenutelná umělkyně, která letos oslaví 68. narozeniny?

Julie Jurištová měla hereckou kariéru slibně rozjetou. Měla temperament, šarm a talent. Na domácí scéně šla z role do role, a dokonce si zahrála i v zahraniční produkci, konkrétně v německé rodinné fantasy Sněženka a Růženka. Po revoluci však filmový svět dobrovolně opustila.

V roce 1998 založila vlastní Divadelní společnost zaměřenou na dětský repertoár, který o čtyři roky později rozšířila i o představení pro dospělé. Prioritou však pro ni zůstává zaujmout nejmladší obecenstvo.

„Získat srdce dětského diváka znamená totiž také to, že bude divadlo vyhledávat i jako dospělý a bude dávat přednost opravdové živé kultuře před programy některých televizních stanic. Ono hrát pro dětského diváka není vždycky jednoduché, protože když se jim něco nelíbí, dávají to hlasitě najevo. Naštěstí daleko častěji se děti v divadle cítí dobře. Ostatně plný sál, smích, potlesk a rozzářená dětská očka mluví za všechno,“ prozradila Julie Jurištová pro Slánské listy. Je to jedno z mála interview, které kdy poskytla.

Románek s Janem Hrušínským?

Své soukromí si pečlivě střeží a rozhovory neposkytuje. Mediálnímu zájmu se úspěšně vyhýbá. „Nezlobte se, neberte to nijak špatně, ale se mnou rozhovor ne. Ale ráda vám domluvím někoho z našeho souboru. Máme tam samé úžasné lidičky,“ odmítla zdvořile prosbu o rozhovor webu Prima Ženy.

Dodnes není známo, zda je vdaná a má rodinu. Jediné, o čem se šuškalo, byl její údajný románek s hereckým kolegou Janem Hrušínským, s kterým si zahrála v pohádce Láďo, ty jsi princezna nebo v seriálu Synové a dcery Jakuba skláře. V obou snímcích představovali zamilovaný pár. Podle jejich někdejších kolegů tvořili nejkrásnější pár a Julie jako Janova nastávající měla dokonce už jezdit k Hrušínským na chalupu. Ani jeden z nich ovšem vztah nepotvrdil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Eva Jakoubková patřila k nejkrásnějším herečkám. Její smrt je zahalena tajemstvím

Julie Jurištová se narodila ve Znojmě a už od dětství byla jejím zájmem literatura. DAMU absolvovala v roce 1978 v ročníku vedeném Milošem Nedbalem. Působila v divadlech v Českém Těšíně a v Mostě. Od roku 1979 byla patnáct let členkou souboru Městských divadel pražských.

Sdílejte článek
Štítky rodina manželství divadlo herečka Jan Hrušínský pohádka Městská divadla pražská princezna Princ a Večernice Miloš Nedbal Synové a dcery Jakuba skláře Julie Jurištová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.