Celebrity

18. září 2024 18:43

Tomáš Durčák

Kate se po chemoterapii vrátila ke své práci. První povinnosti čekaly na hradě Windsor

Princezna Kate se vrátila k pracovním povinnostem

Manželka prince Williama, princezna Catherine, má za sebou první oficiální událost od chvíle, kdy oznámila ukončení chemoterapie. Vyplývá to ze záznamu pracovních povinností, jichž se členové britské královské rodiny účastní. Jde o další důvod k optimismu ohledně jejího zdraví.

Kate na začátku září zveřejnila na sociálních sítích video, v němž otevřeně popsala své pocity z rakoviny a zároveň veřejnost informovala o tom, že dokončila léčbu chemoterapií. „Jak se léto chýlí ke konci, nedokážu ani slovy vyjádřit, jaká je to úleva konečně dokončit chemoterapeutickou léčbu,“ řekla mimo jiné ve videu manželka dědice trůnu prince Williama. Ta letos v březnu světu oznámila, že ji lékaři během zákroku našli „předrakovinové buňky“ a doporučili jí podstoupit preventivní chemoterapii.

Po dobu devíti měsíců tak celá její rodina včetně tří potomků i samotného krále Karla III., který aktuálně rovněž se zákeřnou rakovinou bojuje, musela žít ve stresu z toho, co přinese budoucnost. Zatím však vše nasvědčuje tomu, že léčba byla úspěšná. Týden po svém oznámení o konci chemoterapie se totiž Kate podle všeho vrátila zpět ke svým královským povinnostem a ihned se pustila do práce.

V úterý 17. září absolvovala princezna z Walesu na hradě Windsor setkání s členy Královského nadačního centra pro rané dětství, aby s nimi prodiskutovala svou kampaň s názvem Early Years. Vyplývá to z takzvaného dvorního oběžníku, v němž jsou zaznamenávány každodenní události královské rodiny. Zajímavostí je, že od oznámení svých zdravotních komplikací začátkem letošního roku se její jméno v tomto dokumentu objevilo teprve potřetí.

Dle zmíněné nadace se kampaň Early Years snaží vytvořit více „pečující svět“ tím, že se zaměřuje na výchovu zdravých a šťastnějších dětí během klíčových let jejich vývoje. Oběžník dále zmiňuje neúčast manžela Kate prince Williama na této schůzce, jelikož byl ve stejné době na cestách, konkrétně na setkání s vojáky britských speciálních sil.

Vše tak nasvědčuje tomu, že Kate se po chemoterapiích, které popsala jako „komplexní, děsivé a nepředvídatelné“, těší nejen dobrému zdraví, ale má už rovněž dostatek energie, aby se mohla začít plně věnovat svým povinnostem v rámci britské královské rodiny. Což naznačuje, že už rovněž zajisté opět je plnohodnotnou matkou svým třem potomkům princi Georgovi (11), princezně Charlottě (9) a nejmladšímu princi Louisovi (6).

Jednou z mála letošních událostí, kterou nemocná princezna Kate poctila svou účastí, byl tenisový Wimbledon:

Sdílejte článek
Štítky zdraví rodina léčba práce rakovina chemoterapie královská rodina pracovní povinnost Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Hrad Windsor Kate Middleton nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika prominenti

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.