Celebrity

15. září 2024 10:45

Tomáš Durčák

Princ Harry dostane ke 40. narozeninám bezmála 200 milionů, William je znechucen

Královna Alžběta před svou smrtí zřídila svěřenský fond, do nějž umístila peníze pro budoucí generaci britské monarchie. A právě z něj by měl princ Harry po dovršení 40. narozenin obdržet 8,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu asi 193 milionů korun. Navzdory tomu, že už pro Britskou královskou rodinu neplní žádné povinnosti, vévoda ze Sussexu podle všeho nabízené dědictví přijal.

Princ Harry nepochybně od Meghan Markle a dalších blízkých dostane k životnímu jubileu krásné, láskyplné dary. Žádný z nich ale určitě nepřekoná dárek, který mu na účtu ke čtyřicetinám přistane díky zesnulé babičce královně Alžbětě II. Ta totiž zajistila, aby Harry po dosažení tohoto věku získal přístup k části obřího jí zřízeného svěřenského fondu, v němž mělo být původně umístěno v přepočtu více než dvě miliardy korun.

Není samozřejmě nucen částku přijmout, avšak vše nasvědčuje tomu, že si tyto peníze rozhodně nenechá proplout mezi prsty. „Nemám žádné pochyby o tom, že Harry to přijme, jsou to peníze, které mu náleží a které k němu určitě zamíří,“ citoval The Post bývalého královského služebníka Granta Harrolda. „Nemyslím si, že peníze odmítne, je to jeho dědictví a tím pádem i právo,“ vysvětlil a dodal: „Jde o záležitost, která byla zařízena a nastavena před lety.“

Měl tím na mysli bývalou královnu Alžbětu II., která štědrý fond založila a vložila do něj nemalou částku peněz, aby byla v určitou chvíli vyplacena jednotlivým členům budoucích generací monarchie. Harry se sice téměř jistě k poctě svých čtyřicátin nedočká ceremoniálního koncertu zvonů ve Westminsterském opatství jako jeho starší bratr, za to však podle všeho z fondu získá k jubileu mnohem vyšší částku, než jakou ke svým čtyřicetinám obdržel princ William.

„[Peníze] budou součástí Harryho narozeninových oslav, na kterých snad dostane i přání od své rodiny a oslaví je se svou manželkou a rodinou. Pravděpodobně ale půjde o oslavu v soukromí – protože z mé vlastní zkušenosti u královské rodiny vím, že členové monarchie podobné události rádi slaví v soukromí za zavřenými dveřmi,“ popsal dále Harrold.

Britský web Closer před časem zveřejnil slova svého královského insidera, podle nějž byli princ Harry a jeho manželka Meghan zjištěním o Harryho dědictví „znechuceni“. „William je znechucen z toho, že si Harry opět odnese miliony do svého sídla v kalifornském Montecitu, aniž by pro to musel hnout prstem,“ měl uvést anonymní insider. „Mimo své pobouření s tím nemůže nic udělat, ale pokud by bylo po jeho, Harry by nedostal ani korunu. William si nemyslí, že má Harry na tyhle peníze jakýkoli nárok a příliš se tím netají,“ dodal zdroj.

Tučná finanční injekce bude určitě pro Harryho a Meghan, kteří si v Kalifornii zařídili poměrně honosný a nákladný život, vítanou posilou do jejich peněženek. Jejich aktuální odhadované společné jmění je 60 milionů dolarů, tedy zhruba 1,36 miliardy korun.

Za velkou část z něj vděčí několika lukrativním projektům, k nimž se v USA upsali od roku 2020, kdy se vzdali svých královských povinností a přestěhovali za velkou louži. Zpravidla šlo o to, že za peníze prozradili šokující detaily ze soukromí královské rodiny. Čímž si však Harry asi definitivně zavřel šanci na to, že doma v Británii ještě někdy obdrží vřelé přijetí. A také zažehl spor s bratrem Williamem, s nímž údajně od pohřbu Alžběty II. nepromluvili ani slovo. Na bratrské přání k narozeninám to tak ani letos rozhodně nevypadá.

Princezna Kate má za sebou úspěšně chemoterapii:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.