Celebrity

16. května 2024 11:36

Tomáš Durčák

Kelly Clarkson zhubla skoro 30 kilo: Pomohl jí lék, který štěpí cukry. Dlouho ho odmítala

Americká zpěvačka Kelly Clarkson (42) prošla z pohledu tělesné váhy za poslední rok extrémní proměnou. Až nyní přiznala, že za její zázračnou ztrátou desítek kilogramů stojí lék na hubnutí. Nejde však prý o známý Ozempic, který si získal obří popularitu a je nedostatkovým zbožím.

Zatímco dříve se celebrity se svými fanoušky dělily o všemožné, více či méně zvláštní diety, díky nimž si udržovaly štíhlou linii, dnes už se mnohdy netají tím, že za jejich zázračným zhubnutím stojí medicína. Užívání předepsaného léku pomáhajícího s hubnutím nyní přiznala i americká zpěvačka Kelly Clarkson.

Ta za poslední zhruba rok ztratila bezmála 30 kilogramů své váhy a změnila se doslova k nepoznání. „Shodila jsem opravdu mnoho,“ přiznala zpěvačka ve své talkshow The Kelly Clarkson Show, v níž během rozhovoru s herečkou Whoopi Goldberg došla řeč i na užívání léku proti diabetu 2. typu Mounjaro. Díky němu dokázala Whoopi výrazně zhubnout.

„Můj lék je jiný, než si lidé myslí, ale nakonec jsem na něj musela přistoupit, protože se mi výrazně zhoršily krevní testy,“ popsala Clarkson, která popřela, že by užívala u celebrit oblíbený lék Ozempic, ale zároveň název lékařem předepsaného preparátu, díky němuž zázračně zhubla, odmítla prozradit.

Mohlo by vás zajímat: Michal David už zhubl patnáct kilo. Za dietu svůj režim neoznačuje, pije víno a jí tuky

„Doktor mě s ním naháněl dva roky a já pořád odmítala. Měla jsem už tak problémy se štítnou žlázou, takže jsem se toho dost obávala. Každý si myslí, že je to Ozempic, ale není, je to něco jiného. Ale je to lék, který tělu pomáhá s rozkládáním cukrů. Moje tělo to totiž zjevně nedokáže dělat správně,“ vysvětlila americká zpěvačka důvod, proč nakonec na medikaci přistoupila.

Zajímavostí také bylo, že Kelly si dle svých slov velmi dlouhou dobu vůbec neuvědomovala, jak výrazná její nadváha byla. Až jednou se prý uviděla na pódiu na videu a řekla si: „Kdo to proboha je?!“ Clarkson se svěřila, že s výškou 161 cm byla její nejvyšší váha 92 kilogramů. Vyšší váha se však dle jejích slov nijak nepodepsala na jejím psychickém stavu.

„Je to sranda, protože lidé si myslí ‚Aha, tak to určitě musela být nešťastná a v depresi nebo něco takového,' ale já říkám ‚Ne, to jsem opravdu nebyla,'“ popsala zpěvačka. Whoopi, která v minulosti díky léku Mounjaro dokázala výrazně zhubnout ze svých bezmála 140 kilogramů, se s Kelly shodla na tom, že proces hubnutí u obou probíhal „postupným“ tempem.

Kelly Clarkson byla poprvé obviněna z užívání populárního Ozempicu v listopadu 2023, kdy sdílela snímek svého výrazně hubenějšího těla. Zpěvačka však nejdříve svůj úspěch sváděla jen na stravu a pohyb. „Zhubla jsem, protože poslouchám svého lékaře, což jsem několik předchozích let nedělala. Z 90 % se mi to daří, protože proteinová dieta mi naštěstí vyhovuje. Jsem holka z Texasu, takže mi maso chutná,“ řekla letos v lednu magazínu People.

Mohlo by vás zajímat: Bývalá tenistka Cibulková drží přísnou dietu. Už se jí podařilo zhubnout deset kilo

Popová hvězda, která se proslavila jako vítězka historicky první řady soutěže American Idol v roce 2002, rovněž popsala, že pravidelně chodí na procházky, navštěvuje sauny a otužuje se. Ve stejném měsíci pak rovněž přiznala, že než se k hubnutí opravdu odhodlala, dozvěděla se od lékaře, že trpí prediabetem.

Důležité je vědět, že oblíbené léky na hubnutí nejsou vhodné pro každého a mají také vedlejší účinky. Od vcelku běžných zažívacích potíží až po vážné problémy s duševním zdravím. A ty mohou u některých lidí převážit nad jejich přínosy. Nejlepší cestou k hubnutí je proto pohyb a zdravá vyvážená strava.

Podívejte se na celý díl podcastu ON TOPIC o hubnutí a ketodietě:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 7. 2024

Někteří lidé mají tendenci být plaší. Téměř se omlouvají za to, že žijí. Pro ně je důležité držet se při zemi. Pravděpodobně si myslíte, že jste takoví, ale jste na omylu, Berani. Potřebujete se trochu ujistit. Uvnitř vás se skrývá spousta zajímavých věcí, které potřebují vyjít na povrch. Věřte si.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.