Celebrity

14. prosince 2023 18:25

Šarlota Chmelařová

Affašová na módní akci držela za ruku tchyni. Soukalová a Witowská vyvedly partnery

Křest kalendáře módní návrhářky Beaty Rajské si nenechala ujít řada známých osobností. Co na sebe oblékli Gabriela Soukalová, Petr Vágner nebo Světlana Witowská? A čím se ve své tvorbě inspirovala sama návrhářka?

Beata Rajská patří mezi přední české módní návrhářky. Její jedinečný styl si oblíbila také řada známých osobností. Několik z nich se potkalo na dalším křtu kalendáře této módní ikony. Jednalo se přitom už o osmnáctý ročník podobné akce. Rajská výtěžek ze svých kalendářů věnuje každý rok na dobrou věc. Letos to například bylo na dětské oddělení nemocnice v Motole.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová čelí kritice za fotky pro Vogue. Zajímá se jen o vzhled, píší lidé

A jak by Beata svůj kalendář na příští rok popsala? „Vracela jsem se tam, kde to začalo. Poprvé byl kalendář nafocený v roce 2004 u Atlantického oceánu, takže opět cestování, moře a poznávání,“ prozradila Rajská v rozhovoru pro Prima Ženy s tím, že volba nakonec padla na italské Benátky. Během přehlídky v Clam-Gallasově paláci dominovaly tmavé barvy, metalické odlesky a flitry. „Když jsem uvažovala o křtu kalendáře, hledala jsem prostor, který by nám připomínal Benátky. A jakmile jsem poprvé vešla do zrekonstruovaného Clam-Gallasova paláce, volba byla absolutně jasná,“ sdělila módní návrhářka pro Prima Ženy.

Slavné osobnosti vsadily na tmavé barvy

I na všudypřítomných hostech nejvíce dominovala tmavá barva. Do černé se zahalila například biatlonistka Gabriela Soukalová. Ta na akci dorazila se svým partnerem Milošem Kadeřábkem, se kterým má dceru Izabelku. Na sobě měla luxusní černé šaty na jedno rameno a s vyšším rozparkem, ve kterých vynikla její krásná postava. V celém modelu, který podtrhla červenou rtěnkou, působila velice žensky a sexy.

Čtěte také: Módní alarm z cen Emmy 2023: Šaty à la migréna či stánek s párky

Na křtu nechyběla ani herečka Sára Affašová, která dorazila v doprovodu své tchýně Zuzany Donutilové. Obě dámy se také sladily do černé barvy a soudě podle pevného sevření ruky spolu mají opravdu krásný vztah. Světlana Vittovská dorazila s partnerem, bývalým diplomatem Petrem Kolářem, který v současné době působí jako poradce prezidenta Petra Pavla. Novinářka na sebe oblékla perfektně padnoucí kostýmek a rozdávala úsměvy na všechny strany. Nechyběl ani moderátor Petr Vágner s partnerkou Silvií Vlčkovou. Oba působili elegantně a moc jim to spolu slušelo.

Benátská atmosféra všude kolem

Benátky byly z kolekce cítit na první pohled. „Gondoly i kopule paláců na náměstí San Marco, pozlacené malby průčelí budov, kabátky gondoliérů na spletitých kanálech i atmosféra města s neskutečný pulsem. To všechno mě inspirovalo v nové kolekci,“ nechala se slyšet návrhářka. Modelky v oslnivých róbách kráčely po mole ve škraboškách, které ještě více podtrhovaly atmosféru tohoto jedinečného italského města.

Z celé kolekce byl jasně cítit originální styl Beaty Rajské. „Pro zdůraznění některých šatů jsem použila spodničky ve tvaru kupolí či barokních sukní, ale po vyndání těchto jsou všechny modely velmi ženské a nositelné,“ dodala dvojnásobná maminka, která po narození druhého syna nějakou dobu působila také jako pedagožka oděvní školy. Co se módních trendů příštího roku týče, má na to návrhářka jasný pohled. „Móda má být hrou, ne otrokem samozvaných stylistů, a proto si berme z módy to, co nám vyhovuje a hoďme bokem to, do čeho se nutíme,“ vzkazuje Beata.

Beata Rajská předvedla své modely i v Karlových Varech:

Sdílejte článek
Štítky kalendář móda Petr Vágner celebrity křest Gabriela Soukalová Beata Rajská Světlana Witowská Sára Affašová Karolína Ludvíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.