Celebrity

1. září 2024 07:00

David Laštovka

Jaroslava Kretschmerová prožila bolestnou lásku a propadla sektě. Divadlo je pro ni vším

Herečka Jaroslava Kretschmerová, která 1. září slaví 69. narozeniny, dokazuje, že věk je pouze číslo. Stárne s grácií a stále si udržuje mladistvý vzhled. Jaké je soukromí herečky, kterou nejvíce proslavila postava Evíka v komediích Slunce, seno... nebo hamižné Doroty Máchalové v pohádce S čerty nejsou žerty?

Herečka Jaroslava Kretschmerová v životě prožila jednu velkou lásku, která skončila bolestným zklamáním. Upnula se na víru a stala se členkou sekty. Z ní vystoupila, víru ovšem neztratila. Na partnerské vztahy od té doby tak trochu zanevřela. Nikdy se nevdala, nemá děti, přesto žije spokojeným životem. Samota jí nevadí. Miluje svou práci, která je pro ni zároveň koníčkem. Je obklopena milými kolegy z Ypsilonky v čele s Jiřím Lábusem, kteří jsou pro ni jako rodina.

Vždy pozitivní a energická, říká o ní Troška

Před kamerou ztvárnila desítky filmových a seriálových rolí. Vídat jsme ji mohli také v seriálu Krejzovi. Nejvíce ji proslavila postava ztřeštěné sekretářky Evičky v komediích Slunce, seno... O jejím obsazení měl režisér Zdeněk Troška jasno předem. „Věděl jsem, že tam musí být Helenka Růžičková a Jaruška Kretschmerová. Ty jsem si vysnil. Jaruška to zahrála skvěle. Byla úžasná,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy. Pro Kretschmerovou má jen slova uznání a obdivu. „Báječný člověk, báječná herečka. Sluníčko, obrovsky pozitivní a energická,“ dodal režisér.

Vzpomínky na natáčení S čerty nejsou žerty

Další rolí, která Jaroslavu Kretschmerovou proslavila, je pohádka S čerty nejsou žerty, kde ztvárnila zlou Dorotu Máchalovou. „Byla to opravdu krásná práce, užili jsme si tam všichni spoustu legrace, ale hlavně to pro mě byla velká čest, zahrát si s tak úžasnými herci, jakými byli Vladimír Dlouhý, Josef Kemr, Viktor Preiss, Karel Heřmánek, Ondra Vetchý a další a další. A to vše pod vedením skvělého pana režiséra Hynka Bočana,“ vzpomínala pro web Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: S čerty nejsou žerty: Kolik vydělal Vetchý a proč se mlynář Máchal oběsil?

Jaroslava Kretschmerová je rovněž uznávanou dabérkou. Jejím hlasem mluví například Barbra Streisand nebo Selma Bouvierová, sestra Marge v kultovním animovaném americkém seriálu Simpsonovi, který každý den vysílá Prima COOL.

Rodiče i babička byli z kumštu

Jaroslava Kretschmerová pochází z umělecké rodiny. Její babička působila v Národním divadle, matka byla operní pěvkyně a otec byl členem Hudebního divadla v Karlíně. Už odmalička měla o své profesi jasno a šla si za svým snem. Vystudovala DAMU, jejím profesorem byl Miloš Nedbal, který v ní viděl obrovský komediální talent. Po absolutoriu získala angažmá ve Studiu Ypsilon, kterému zůstala věrná dodnes.

Letos v červnu zemřel Jan Schmidt, zakladatel dnes již legendárního divadla Ypsilon. Takhle vypadalo rozloučení s oblíbeným divadelním režisérem a dramatikem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 9. 2024

Tento den je vhodný pro lehké společenské aktivity a zábavu s přáteli. Nedělejte si starosti, pokud se vám věci nebudou zdát racionální, Berani. Někdy ta nejnepravděpodobnější cesta je nakonec nejlepší. Nepodceňujte fantazii a bizarnosti. Vydejte se na procházku po divoké straně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.