Lak na vlasy má další geniální využití. Kromě účesu pomůže i v úplně jiných oblastech

Lak na vlasy má v koupelně snad každá žena, ať už ho pravidelně používá, nebo ne. Díky němu vypadá každý účes perfektně o mnoho déle. Jeho užití se ale neomezuje jen na vlasy, ba naopak s ním doma dokážete divy a zjistíte, že by neměl čekat ve skřínce, než si znovu budete chtít přelakovat drdol.

1. Delší život pro květiny

Kdo dostává květiny nebo si sám nějaké venku sbírá do vázy, ví, že rozloučit se s krásným buketem je vždy trochu smutné. Díky laku na vlasy vám ale může vydržet o několik dní déle. Stačí jím květiny i listy ze vzdálenosti několika centimetrů postříkat. Vznikne tak na nich tenký a průhledný ochranný film, díky kterému květiny nevyblednou.

2. Odstranění samolepek

Kdo má doma děti, jistě ví, že stačí sekunda nepozornosti a doma už nic nemusí vypadat jako dřív. Pokud se vaše dítě rozhodlo polepit například zrcadlo samolepkami a zbytky lepidla z něj nejdou dolů, stačí na ně nastříkat vrstvu laku na vlasy. Po deseti minutách působení alkohol v laku rozloží zbylé lepidlo a stačí ho setřít vlhkým hadříkem.

3. Utažení šroubků

Ať už vás kdekoliv v domě štve šroubek, který se neustále uvolňuje a připadá vám, že ho pořád dokola jen utahujete, lak na vlasy si s ním poradí. Po příštím utažení ho na něj nastříkejte a nechte zaschnout. Vytvoří se tak polymerová vrstva, která šroubku v dalším uvolňování zabrání.

4. Úklid zvířecí srsti

Pokud váš nábytek není z citlivého materiálu, lak na vlasy je dokonalým prostředkem k odstranění zvířecích chlupů. Mazlíčci nám dělají radost, ale daní za soužití s nimi je neustálé uklízení jejich srsti ze všech koutů v domě. Pokud nastříkáte lak na hadřík a jemně s ním budete ťupat na místa, kde se chlupy usadily, ty se na něj nalepí a jednoduše se jich zbavíte.

5. Učesání obočí

Jedním z trendů posledních let je husté obočí, což je oproti 90. létům a počátku milénia rozdíl. Sice nemusíte chloupky neustále trhat, ale zkrotit obočí může být také problém. Pokud nemáte speciální kosmetiku a nechce se vám za ni utrácet, stačí na prst nastříkat trochu laku na vlasy a obočí si jím přejet. Bude tak držet přesně tam, kde ho chcete.

6. Rychlejší manikúra

Čas, během kterého usychá lak na nehtech, je krátký, ale když zrovna potřebujete dělat něco jiného, zdá se to jako věčnost. Abyste proces usychání urychlily, můžete z pár centimetrů nastříkat na nehty i lak na vlasy. Díky němu barva nejen rychleji uschne, ale také bude chráněná.

7. Trik k šití

Ať už vyšíváte pro radost, nebo si potřebujete čas od času zašít menší díru na oblečení, jistě víte, jaké je se potýkat s nití, která zkrátka nechce projít uchem jehly. Pro příště postačí, když na ni stříknete trochu laku na vlasy, prsty spojíte a počkáte, až trochu ztuhne. Pak už se nebudete muset bát, že se roztřepí a vy celé martyrium absolvujete znovu.

8. Oprava kluzkých bot

Chystáte se na večírek či na ples a hodláte na něj vytáhnout krásné nové boty. Když je ale nazujete, zjistíte, že vám v nich kloužou nohy a že v nich sotva ujdete pět metrů, natož abyste v nich zvládly celý večer. Když ale dovnitř nastříkáte trochu laku na vlasy, nohy uvnitř klouzat přestanou a budete připraveny na večer plný zábavy.

9. Výroba věnce

Věnce na dveře jsou oblíbenou dekorací a lidé je rádi mění podle ročního období či svátků. Pokud si je vyrábíte sami a chcete, aby jarní věnec s květinami či podzimní s listím vydržel dlouho pěkný, stačí květy a listy z obou stran vysušit a následně přestříkat lakem na vlasy. Ten ochrání nejen jejich barvu, ale také je zpevní a bude se s nimi při výrobě lépe manipulovat.

Zdroj: First For Women

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.