Laurinová za hvězdu, bezzubá Petřeková a růžový Klus. Slavní vzpomínají na první třídu

Co přinesou nové díly seriálu ZOO po prázdninách

Sabina Laurinová, Lucie Šteflová, Michaela Petřeková, Michaela Pecháčková, Tomáš Klus či Jiří Ployhar. Kdo měl jakou aktovku či kornout sladkostí a s jakými očekáváními poprvé vyrazili na základku, zavzpomínali herci oblíbeného seriálu z prostředí zoologické zahrady. Jejich fotky z té doby stojí za vidění.

Rovnou jako filmová hvězda a plná očekávání nakráčela do první třídy herečka Sabina Laurinová. „Myslím, že jsem na sobě měla džínovou sukni s laclem a červeno-černou aktovku. Určitě na ní bylo nějaké zvíře, ale jaké? To už si nepamatuji. Byla jsem ostříhaná na kluka a doprovázeli mě rodiče, ale my děti jsme se všechny znaly, protože jsme všichni vyrůstali v Praze-Podolí, kde byly tři domy a veliká zahrada. Takže nejenom do školky, ale i do školy jsme všechny děti nastupovaly spolu,“ popisuje svůj první školní den Sabina Laurinová, která v seriálu ZOO září v roli maminky hlavní hrdinky Sid. Tímto hereččiny zážitky ze seznamování se se školou zdaleka nekončí.

„Ráno jsem před školou poskakovala, byla jsem jako kůň, než ho vypustí na závodiště. To mi zůstalo dodnes. Mám to tak před každou premiérou. Někdo se tiše soustředí někde v zákulisí, ale já potřebuju akci, ruch a rychle jít. Byla jsem divoké dítě, ostatně to dokazuje i moje sádra na ruce, a vydrželo mi to dodnes. Myslím, že onen první den mám dokonce zdokumentovaný. Tatínek mě točil na osmičku kameru, takže ta relikvie někde existuje,“ vzpomíná Laurinová velkou životní událost každého prvňáčka tak, jak ji sama prožila.

Jaké zvíře charakterizuje hlavní hrdiny seriálu ZOO?

1 6 K Sid (Míša Pecháčková) patří:

2 6 Neochočitelný hajzlík Albert (David Gránský) je jasný:

3 6 Autoritativní ředitelce Roklové (Veronika Freimanová) náleží:

4 6 K bystré, nápadité a hravé Viky (Eva Burešová) patří:

5 6 Marek Rokl (Štěpán Benoni)

6 6 Cílevědomého, kamarádského a trpělivého Haďáka (Šimon Bilina) vystihuje:

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Petřeková jako zubejda, Petřeková s aktovkou po sestře

„Byla jsem ráda, že mám kolem sebe své spolužáky ze školky. V Rožnově pod Radhoštěm jsme se tak všichni znali a bylo to o dost snazší,“ vybavuje si Michaela Petřeková, která v seriálu hraje Michaelu Tomečkovou. Do první třídy prý nastupovala bez zubů. „Když jsem se usmála, nebylo nic. Maminka mi říkala, ať se tedy raději nesměju. Sousedka mě ostříhala tak, že to nedopadlo vůbec hezky. Vypadala jsem strašně. Na zádech jsem měla aktovku s medvídky. Ta jediná byla hezká,“ směje se herečka.

To Lucie Šteflová, představitelka Kateřiny Kytkové, povinnou školní docházku absolvovala v Mostě. „Z prvního dne si pamatuji ten obrovský kornout. Byla tradice, kdy nesete kornout plný sladkostí. Moc si nepamatuji, co paní učitelka tenkrát říkala, protože jsem celou dobu sledovala ten kornout, a teď to čeká moji dceru, která nastupuje do první třídy. Na sobě jsem měla bílou halenku s červenými šaty a mojí spolužačkou byla Radka Chloumová, se kterou jsme to táhly až do páté třídy, dokud jsem se neodstěhovala do Prahy. Na zádech jsem měla aktovku s Aladinem, kterou jsem podědila po starší sestře,“ přiznává Šteflová.

Pecháčková a Klus vsadili na růžovou

Michaela Pecháčková, která nedávno předvedla své kulinářské umění v pořadu Prostřeno!, zase vynesla růžovou aktovku a růžovou sukýnku s bílou košilí. „Seděla jsem se svým kamarádem ze školky. Postupem času byl vyměněn za kamarádky a od katedry jsem se stěhovala do zadnějších lavic. Ze začátku panovalo nadšení ze všeho, postupem času ale logicky opadávalo a už jsem se do té školy netěšila jako ten první den,“ popisuje oblíbená představitelka Sid svůj růžový první školní den.

Na nástup do školy se údajně moc těšil také Tomáš Klus, který v seriálu ZOO v roli fotografa Filipa dobývá srdce Evy Burešové coby Viky. Pro své nadšení má vysvětlení. „Myslel jsem, že tím začne má dospělost, ale nestalo se. To mě trochu zklamalo a navíc jsem byl nervózní, protože jsem nemohl sedět se svým nejlepším kamarádem. Rozsadili nás, abychom se seznámili s jinými lidmi. Vzpomínám si, že mě překvapilo, že ten první den trval hrozně dlouho,“ vybavuje si ještě a pokračuje.

„Ze školky jsem byl zvyklý, že to tak prolétlo, a tady musel člověk sedět, tak se to vleklo. Nadšení rychle zmizelo, ale naštěstí jsem pak poznal, že naše paní učitelka Eva Trambíková je fantastický člověk. Školu jsem si díky ní oblíbil. Vždy jsem seděl úplně vepředu před katedrou. Podvědomě jsem tušil, že pod svícnem je největší tma, a zároveň jsem se snažil být takovým spojovatelem mezi světem sborovny a světem třídy. Byl jsem zkrátka třídní kašpar a bavilo mě bavit a harmonizovat třídu a uhlazovat třecí plochy,“ říká dál s tím, že rovněž nikdy nezapomene na svoji školní aktovku.

Čtěte také: Jana Švandová ztrácí v seriálu pojem o čase. Nepřenesla se přes synovu tragickou smrt

„Mám totiž jenom dva životní mindráky. Na rozlučkový karneval ve školce jsem šel za budík – a druhý byl, že jsem do první třídy nastupoval s růžovou aktovkou. To jsou dva moje životní milníky, které ne že by mě bolely, ale stále si je vybavuji. Ten budík byl ovšem depresivnější, protože jsem přišel o svoji lásku Simonku. Mirek, se kterým jsem soupeřil, přišel za piráta, a to bylo víc cool než budík. Nevím, jestli jsem k té aktovce nebyl trošku donucen, ale máma mě nikdy k ničemu nedonutila, takže to asi bylo v devadesátkách trošku trendy,“ svěřil se herec a hudebník Klus.

Ployhar s odrazkami a bez holky

Jiří Ployhar vkročil do první třídy v Praze v Košířích a s aktovkou s obrovskými odrazkami, kterou měl v té době každý. „Na trhu totiž asi jiná logicky v té době nebyla. Vysnil jsem si, že budu sedět v lavici se svou kamarádkou, se kterou jsem to táhl už od kočárku. Bohužel, přišla velká zrada, ona nastoupila do áčka a já šel do béčka. Dlouho jsem se s tím srovnával. Přiznám se, že jsem se do školy nesmírně těšil, pak ale přišlo po několika dnech vystřízlivění, že škola nebude tak moc oblíbená a super, jak jsem si myslel. A tohle utvrzení mi vydrželo až do vysoké školy,“ vzpomíná na první školní den jako na probuzení ze sna Ployhar.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.