Jana Švandová ztrácí v seriálu pojem o čase. Nepřenesla se přes synovu tragickou smrt

ZOO (127) – Se Sidonií je něco špatně

Rodina Novotných truchlí. Před letní prázdninovou pauzou ji v oblíbeném seriálu z prostředí zoologické zahrady zasáhlo nečekané úmrtí Eduarda v podání Marka Taclíka (50). Zatímco zbytek rodiny se z šoku pomalu vzpamatovává, u Jany Švandové (76) coby babičky Sidonie se projevila posttraumatická stresová porucha. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Sidonie (Jana Švandová) přišla o syna, Alice (Sabina Laurinová) o manžela a Sid (Michaela Pecháčková) s Edou (Vojtěch Vovesný) o otce. Marek Taclík coby Eduard Novotný se s dějem populárního seriálu rozloučil a příběh pokračuje bez něj. Scenáristé ho nechali zemřít, a tím rozdmýchali rodinné starosti o řízení firmy. „Překvapil mě ten způsob, jakým Eduard zahynul. Neustále nám létal po světě, tak jsme čekali, že spadne letadlo, ale jel na ryby a bylo tsunami, které mu bylo osudným,“ přiznává Jana Švandová coby maminka Sidonie.

Kvůli této tragické události v rodině logicky nastane pohroma. „Babička tak trochu ztratí pojem o čase, vrátí se zpět o rok a nemá tušení, že se něco děje,“ naznačuje děj Michaela Pecháčková a přiznává, že natáčet scény, kdy se babička vrací do starých kolejí, byla zábava. „Pozorovat Janu a Sabinu, jak se dohadují, pošťuchují a s elegancí se urážejí, je neuvěřitelné. Mám co dělat, abych se nesmála, protože ony jsou v tom skvělé, dávají si to a já se učím. Je to pro mě hezká škola,“ popisuje devatenáctiletá Pecháčková.

Posttraumatická porucha Jany Švandové v seriálu ZOO

Vrchol všeho je, že rázná Sidonie posílá vnučku na studia do Los Angeles, snachu k doktorovi a shání se po synovi. „Neví, že je jiný rok. Z té smrti měla takový šok, že se přenesla jinam. Pomohlo jí to ale v tom, že se dala dohromady s bratrem. Synův odchod Sidonii paradoxně vedl ke smíření s Raulem, a dokonce se usídlila v jeho srubu na břehu rybníka,“ prozrazuje Jana Švandová další děj, na který se můžete těšit v premiérovém díle seriálu ZOO v úterý večer na Primě.

A když je babička na rybách, na scénu přichází mladá dědička s maminkou v zádech. „Máma se občas hroutí nebo zachraňuje ostatní. Já jako Sid pracuju ve firmě i v zoo a začne to gradovat. Lítám tam jako motýl a nevidím konce a máma mě hlídá, abych spala a jedla. Klasická a milující máma. Musím přiznat, že když se mi čas od času nahrne několik věcí najednou, ten pocit dobře znám. Čas chybí a všeho je moc. Pak už jen zabírá kafe, a když se zadaří, tak spánek. Taky čokoláda,“ směje se Pecháčková a slibuje, že u ZOO se diváci nudit nebudou. Bude milovat i nenávidět, podezírat i důvěřovat a pomáhat rodině, zejména mámě. „Bude jí krýt záda. A proč? Tak to nemůžu ani naznačit!“ tutlá seriálová Sid další vývoj.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.