Jana Švandová ztrácí v seriálu pojem o čase. Nepřenesla se přes synovu tragickou smrt

ZOO (127) – Se Sidonií je něco špatně

Rodina Novotných truchlí. Před letní prázdninovou pauzou ji v oblíbeném seriálu z prostředí zoologické zahrady zasáhlo nečekané úmrtí Eduarda v podání Marka Taclíka (50). Zatímco zbytek rodiny se z šoku pomalu vzpamatovává, u Jany Švandové (76) coby babičky Sidonie se projevila posttraumatická stresová porucha. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Sidonie (Jana Švandová) přišla o syna, Alice (Sabina Laurinová) o manžela a Sid (Michaela Pecháčková) s Edou (Vojtěch Vovesný) o otce. Marek Taclík coby Eduard Novotný se s dějem populárního seriálu rozloučil a příběh pokračuje bez něj. Scenáristé ho nechali zemřít, a tím rozdmýchali rodinné starosti o řízení firmy. „Překvapil mě ten způsob, jakým Eduard zahynul. Neustále nám létal po světě, tak jsme čekali, že spadne letadlo, ale jel na ryby a bylo tsunami, které mu bylo osudným,“ přiznává Jana Švandová coby maminka Sidonie.

Kvůli této tragické události v rodině logicky nastane pohroma. „Babička tak trochu ztratí pojem o čase, vrátí se zpět o rok a nemá tušení, že se něco děje,“ naznačuje děj Michaela Pecháčková a přiznává, že natáčet scény, kdy se babička vrací do starých kolejí, byla zábava. „Pozorovat Janu a Sabinu, jak se dohadují, pošťuchují a s elegancí se urážejí, je neuvěřitelné. Mám co dělat, abych se nesmála, protože ony jsou v tom skvělé, dávají si to a já se učím. Je to pro mě hezká škola,“ popisuje devatenáctiletá Pecháčková.

Posttraumatická porucha Jany Švandové v seriálu ZOO

Vrchol všeho je, že rázná Sidonie posílá vnučku na studia do Los Angeles, snachu k doktorovi a shání se po synovi. „Neví, že je jiný rok. Z té smrti měla takový šok, že se přenesla jinam. Pomohlo jí to ale v tom, že se dala dohromady s bratrem. Synův odchod Sidonii paradoxně vedl ke smíření s Raulem, a dokonce se usídlila v jeho srubu na břehu rybníka,“ prozrazuje Jana Švandová další děj, na který se můžete těšit v premiérovém díle seriálu ZOO v úterý večer na Primě.

A když je babička na rybách, na scénu přichází mladá dědička s maminkou v zádech. „Máma se občas hroutí nebo zachraňuje ostatní. Já jako Sid pracuju ve firmě i v zoo a začne to gradovat. Lítám tam jako motýl a nevidím konce a máma mě hlídá, abych spala a jedla. Klasická a milující máma. Musím přiznat, že když se mi čas od času nahrne několik věcí najednou, ten pocit dobře znám. Čas chybí a všeho je moc. Pak už jen zabírá kafe, a když se zadaří, tak spánek. Taky čokoláda,“ směje se Pecháčková a slibuje, že u ZOO se diváci nudit nebudou. Bude milovat i nenávidět, podezírat i důvěřovat a pomáhat rodině, zejména mámě. „Bude jí krýt záda. A proč? Tak to nemůžu ani naznačit!“ tutlá seriálová Sid další vývoj.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.