Lunární kalendář na 20. týden: Dopřejte si masáž a odlehčete jídelníček

V následujícím týdnu se nechejte rozmazlovat na masáži, zvláště blahodárná bude masáž hlavy a šíje. V době novoluní zkuste držet půst, nebo alespoň odlehčený jídelníček. Co dalšího byste měli dělat podle vlivu měsíce?

16. – 17. května - Beran

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Berana a působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárně. Vše, co je zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vhodné nejsou ani operace a chirurgické zákroky. Trpíte-li na migrény a bolesti hlavy, můžete pocítit zhoršení vašich obtíží, snažte se proto nepouštět do řešení složitých problémů a vyvarujte se stresu.

Dbejte na dostatečný pitný režim, vyhněte se konzumaci sladkostí a kofeinu, které často bývají spouštěči nepříjemných bolestí hlavy. Pokud je to jen trošku možné, pobývejte co nejvíce na čerstvém vzduchu. Při práci si udělejte každých pětačtyřicet minut přestávku na rychlé protažení těla. V případě, že už vás bolest přemůže, vyzkoušejte akupresuru nebo jemnou masáž hlavy i vlasové pokožky, dokážou zázraky. Pomoci vám mohou také studené obklady, na oči přikládejte obklady ze světlíku lékařského a objevte kouzelné účinky oční jógy.

Pečujte o pleť obličeje, udělejte si peeling a aplikujte jemnou čisticí masku, blahodárně bude působit také masáž obličeje. Doma se vrhněte do úklidu, půjde vám skvěle od ruky a dařit se vám bude i při práci na zahradě. Můžete sázet, vysévat, prořezávat stromy, hnojit i zbavovat záhonky plevele. Nezapomínejte však ani na své blízké, vyrazte společně na výlet, na procházku do přírody nebo do kina, společně strávený čas vám vlije novou energii do žil.

Čtěte také: Květnu podle numerologie vládne trojka: Zkuste si užívat život plnými doušky!

18. – 19. května – Býk

Měsíc v těchto dnech putuje ve znamení Býka a ovlivňuje krk, mandle, čich a ramena. Vše, co pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát tak příznivěji, ale vše, co je zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. I když se vám bude zdát, že je venku teplo, jste-li náchylní k angínám a častým bolestem v krku, chraňte se před prochladnutím. Pokud už vás bolest v krku přepadla, kloktejte sůl, odvar ze šalvěje nebo použijte některé z volně dostupných bylinkových pastilek. Uleví se vám.

Jsou velmi vhodné dny pro péči o své tělo, zajděte proto na kosmetiku, nebo si udělejte kosmetický salon doma a dopřejte si bylinkovou koupel a pleťovou masku. Dobře vám udělá také masáž šíje a hlavy. Dnes je novoluní a vy tak máte možnost začít s Novem nově, držet půst, nebo alespoň odlehčit jídelníček, z těla se vyplaví škodlivé látky. Tři dny před novoluním a tři dny po něm můžete pociťovat mírné napětí, neklid.

Zajděte načerpat ztracenou rovnováhu do přírody, má příznivé účinky nejen na naši mysl, ale také na naše zdraví. Máte-li nějaká přání, dnes si je připomeňte a znovu vyšlete do vesmíru, máte velkou šanci, že se vám splní, protože v následujících dnech budete vytrvalí a půjdete si jako býci za svými sny a cíli.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

20. – 22. května - Blíženci

V těchto dvou dnech putuje měsíc znamením Blíženců a ovlivňuje plíce, průdušky, dech, paže a ruce. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárněji, a naopak vše, co je nadměrně zatěžuje, škodí více než jindy. Zaměřte se dnes na svůj dech. Umíte dýchat zhluboka a do břicha? Není vaše dýchání příliš mělké a rychlé? Na chvíli se zastavte a vědomě prohlubujte svůj dech. Zkuste, jestli se vám podaří nadechovat, dokud nenapočítáte do osmi, a stejně i vydechovat. Trénujte dýchání, jde o velmi účinnou meditační techniku, díky níž se zbavíte napětí a stresu kdykoliv budete potřebovat.

Dny Blíženců jsou vhodné pro seznamování, pokud jste již dlouho sami, vyrazte mezi lidi a navazujte nové kontakty. Můžete se zkusit přihlásit do nějakého nového kurzu, kde narazíte na spoustu stejně zapálených lidí, jako jste vy. Všimněte si, že ve dnech Blíženců mnohem více telefonujete a vůbec komunikujete s lidmi. Dny jsou pro komunikaci jako stvořené, stejně tak se vám bude dařit v práci, při tvůrčí činnosti a vymýšlení nových projektů. Dny jsou energické a aktivní.

Zdroj: Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.