Lunární kalendář na 21. týden: Vyhněte se stresu, potrápit vás mohou žaludeční potíže

V následujícím týdnu bude velmi citlivé zažívání a trávení, na které má nemalý vliv stres, hádky a nezdravý způsob života. Vyhněte se proto negativním lidem a popíjejte bylinkové čaje, abyste tělu ulevili. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

23. - 24. května – Rak

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Raka a působí na žaludek, dvanáctník, hruď i trávení. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí velmi blahodárně, ale vše, co naopak zbytečně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny, včetně operací a lékařských zákroků v daných oblastech.

Možná vás dnes potrápí bolavý žaludek a pocit plného břicha. Trávení i žaludek jsou citlivější, pokud míváte potíže, zkuste pravidelně popíjet zelený čaj a odlehčit jídelníček. Vyhněte se smaženým jídlům i nadměrné konzumaci sladkostí a kofeinu. Na trávení i žaludek má výrazný vliv i stres, takže se snažte vyhnout stresovým situacím a všem sporům. Všimněte si, že ve chvíli, kdy se vám to nepovede, se ozve právě žaludek.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

Doma se pusťte do praní prádla, bude vám stačit polovina pracího prášku, zalijte rostliny, a pokud máte zahrádku, pak v tyto dny je skvělý čas na sázení a přesazování rostlin. Navíc práce s hlínou krásně uklidňuje, a tak si po celodenním shonu dopřejte aktivní odpočinek, který vám udělá dobře na těle i na duši.

25. – 27. května – Lev

Následující tři dny putuje luna ve znamení Lva a ovlivňuje srdce a krevní oběh, arterii i záda. Vše, co pro tuto oblast těla uděláte v tyto dny pozitivního, působí prospěšně. Vše, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než jindy. Vyhněte se, pokud to není akutní, také operacím a zákrokům v těchto oblastech.

Protože měsíc působí na naše srdce, snažte se, aby vaše dny byly plné radosti a smíchu. Vyhněte se lidem, kteří si pořád jen na něco stěžují, a odsuňte od sebe, pokud je to jen trošku možné, všechny nepříjemné úkoly a vyřizování a nalaďte se na pozitivní notu. Posilujte své srdce pravidelným cvičením, denně si dopřejte alespoň krátkou procházku, uděláte tak pro své tělo mnoho dobrého. Věnujte se péči o své tělo, zajděte ke kadeřnici a nechte si zastřihnout konečky, vlasy zesílí. Doma se vám bude dařit v kuchyni, těsto krásně kyne, tak zkuste upéct chleba nebo kynuté buchty. Na zahradě zbavujte záhonky plevele a užívejte si sluníčka, abyste po zimě načerpali do těla vitamin D.

28. – 29. května – Panna

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Panny a působí na trávicí orgány, slinivku břišní, tenké a tlusté střevo a trávení. Vše prospěšné, co pro tyto části těla v těchto dvou dnech uděláte, působí mnohem blahodárněji, ale veškeré zatížení škodí víc než v jiné dny.

Stále platí, že je potřeba věnovat pozornost tomu, co jíte. Odlehčete svůj jídelníček, dopřejte svému tělu odpočinek od hromady jídel, vynechejte také alkohol a sladkosti, zbytečně zatěžují trávení. Večer si připravte sklenici s vodou, do rána ji nechejte odstát, přidejte šťávu z půlky citronu a vypijte na lačno. Vyloučíte tak z těla škodliviny.

Popíjejte bylinkové čaje, skvělou službu vám udělá máta, na správné trávení je výborná šalvěj a žlučník podpoří řepík. Do svého jídelníčku zařaďte dostatek ovoce a zeleniny, úžasné jsou ředkvičky, které právě teď můžete sklízet, skvěle čistí játra. Myslete také na to, že ve vašem břiše se odrazí všechen stres, nervozita i hádky, a tak se jim snažte vyhýbat. Pečujte o své vlasy, střih déle vydrží.

Zdroj: Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.