Lunární kalendář na 21. týden: Vyhněte se stresu, potrápit vás mohou žaludeční potíže

V následujícím týdnu bude velmi citlivé zažívání a trávení, na které má nemalý vliv stres, hádky a nezdravý způsob života. Vyhněte se proto negativním lidem a popíjejte bylinkové čaje, abyste tělu ulevili. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

23. - 24. května – Rak

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Raka a působí na žaludek, dvanáctník, hruď i trávení. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí velmi blahodárně, ale vše, co naopak zbytečně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny, včetně operací a lékařských zákroků v daných oblastech.

Možná vás dnes potrápí bolavý žaludek a pocit plného břicha. Trávení i žaludek jsou citlivější, pokud míváte potíže, zkuste pravidelně popíjet zelený čaj a odlehčit jídelníček. Vyhněte se smaženým jídlům i nadměrné konzumaci sladkostí a kofeinu. Na trávení i žaludek má výrazný vliv i stres, takže se snažte vyhnout stresovým situacím a všem sporům. Všimněte si, že ve chvíli, kdy se vám to nepovede, se ozve právě žaludek.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

Doma se pusťte do praní prádla, bude vám stačit polovina pracího prášku, zalijte rostliny, a pokud máte zahrádku, pak v tyto dny je skvělý čas na sázení a přesazování rostlin. Navíc práce s hlínou krásně uklidňuje, a tak si po celodenním shonu dopřejte aktivní odpočinek, který vám udělá dobře na těle i na duši.

25. – 27. května – Lev

Následující tři dny putuje luna ve znamení Lva a ovlivňuje srdce a krevní oběh, arterii i záda. Vše, co pro tuto oblast těla uděláte v tyto dny pozitivního, působí prospěšně. Vše, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než jindy. Vyhněte se, pokud to není akutní, také operacím a zákrokům v těchto oblastech.

Protože měsíc působí na naše srdce, snažte se, aby vaše dny byly plné radosti a smíchu. Vyhněte se lidem, kteří si pořád jen na něco stěžují, a odsuňte od sebe, pokud je to jen trošku možné, všechny nepříjemné úkoly a vyřizování a nalaďte se na pozitivní notu. Posilujte své srdce pravidelným cvičením, denně si dopřejte alespoň krátkou procházku, uděláte tak pro své tělo mnoho dobrého. Věnujte se péči o své tělo, zajděte ke kadeřnici a nechte si zastřihnout konečky, vlasy zesílí. Doma se vám bude dařit v kuchyni, těsto krásně kyne, tak zkuste upéct chleba nebo kynuté buchty. Na zahradě zbavujte záhonky plevele a užívejte si sluníčka, abyste po zimě načerpali do těla vitamin D.

28. – 29. května – Panna

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Panny a působí na trávicí orgány, slinivku břišní, tenké a tlusté střevo a trávení. Vše prospěšné, co pro tyto části těla v těchto dvou dnech uděláte, působí mnohem blahodárněji, ale veškeré zatížení škodí víc než v jiné dny.

Stále platí, že je potřeba věnovat pozornost tomu, co jíte. Odlehčete svůj jídelníček, dopřejte svému tělu odpočinek od hromady jídel, vynechejte také alkohol a sladkosti, zbytečně zatěžují trávení. Večer si připravte sklenici s vodou, do rána ji nechejte odstát, přidejte šťávu z půlky citronu a vypijte na lačno. Vyloučíte tak z těla škodliviny.

Popíjejte bylinkové čaje, skvělou službu vám udělá máta, na správné trávení je výborná šalvěj a žlučník podpoří řepík. Do svého jídelníčku zařaďte dostatek ovoce a zeleniny, úžasné jsou ředkvičky, které právě teď můžete sklízet, skvěle čistí játra. Myslete také na to, že ve vašem břiše se odrazí všechen stres, nervozita i hádky, a tak se jim snažte vyhýbat. Pečujte o své vlasy, střih déle vydrží.

Zdroj: Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.