Lunární kalendář na 31. týden: Je čas udělat inventuru mezi svými přáteli

Nastávající úplněk nám připomíná, že život je příliš krátký na to, abychom ho strávili ve společnosti lidí, se kterými nám není dobře. Je proto čas na inventuru ve vztazích. Co dalšího byste měli dělat pro své tělo i duši podle vlivu měsíce v tomto týdnu?

1. srpna - Kozoroh

Měsíc ve znamení Kozoroha ovlivňuje kolena, kostru, pohyb a kůži. Všechno, co uděláte pro tyto části těla příznivého a prospěšného, působí dvakrát tak silněji než v jiné dny. Ale vše, co kolena, kostru a kůži zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům.

V úterý ve 20 hodin a 31 minut nastane úplněk, který vás nabádá, abyste si udělali inventuru ve svých vztazích. A to nejen v milostných, ale i v těch přátelských. Trávíte čas s lidmi, se kterými se cítíte příjemně, se kterými je vám dobře, o které se můžete opřít? Jsou vaše přátelství opravdová, nebo jen povrchní ze sociálních sítí? Možná je na čase přestat věnovat svůj čas lidem, kteří o něj nestojí, a najít svou spřízněnou duši.

Ve dnech Kozoroha nepodnikejte žádné náročné výšlapy ani tréninky, pokud nejste trénovaní. Zbytečně byste namáhali pohybový aparát a zvláště pak kolena, jejichž přetížení by mohlo mít trvalejší následky. Nohám prospěje masáž, kterou si můžete klidně udělat sami. Nebo o ni požádejte partnera.

Čtěte také: Jde únava a cvičení dohromady? Pokud jste se nevyspali dobře, nepřepínejte se

2. – 3. srpna - Vodnář

Měsíc ve znamení Vodnáře působí na lýtka, kotníky, bérce a křečové žíly. Všechno, co v následujících dnech uděláte pro tyto části těla dobrého, působí příznivěji. A vše, co nadměrně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhýbejte se, pokud je to možné, lékařským zákrokům v těchto oblastech.

Ozývat se mohou mnohem více než kdy jindy problémy s křečovými žilami. Trpíte-li na ně, pak se vyvarujte dlouhého stání. Kdykoliv během dne hoďte nohy nahoru a dopřejte jim odpočinek. Zaměřte se také na to, co jíte. Do svého jídelníčku zařaďte potraviny, které udržují pružné cévy. Jednou z těch, které vám udělají dobře, je pohanka. Doplňte vitamíny skupiny B, které brání usazování cholesterolu v cévách. Od bolesti uleví kostivalová mast nebo bylinková koupel. Doplňte také hořčík.

Mohlo by vás zajímat: Bylinky, které je nejlepší nasbírat a nasušit v červenci: jetel, divizna, řebříček či pelyněk

Doma se pusťte do úklidu, půjde vám krásně od ruky. Stejně tak i malování a natírání, barva rychle uschne a z výsledku budete mít radost. Nezapomeňte vyvětrat celý dům, svěží závan vzduchu bude úžasně působit také na vaši psychiku. Jak je to dlouho, co jste svým blízkým řekli, že je máte rádi? Pokud už celou věčnost, napravte to. Vezměte je na večeři, zajděte na kávu nebo na procházku. S lidmi, kteří jsou vašemu srdci nejbližší, vám bude dobře.

4. – 5. srpna - Ryby

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům.

Stále pokračujte v péči o vaše nožky, tentokrát se ale zaměřte na svá chodidla, která skrývají spoustu energetických bodů. Zajděte na reflexní masáž, pomůže vám uvolnit bloky a napětí v místech, o kterých jste možná ani netušili, že je máte. Skvělá je také masáž prstů u nohou.

Čtěte také: Lymfatická masáž zabírá proti otokům i pomerančové kůži. Jak probíhá a kolik stojí?

Senzitivní znamení Ryb velmi působí na naši psychiku. V těchto dnech můžete pociťovat napětí. Snáze také vznikají závislosti, tělo velmi špatně odbourává alkohol, kofein a nikotin a tak působí intenzivněji. Vyvarujte se proto nadměrné konzumace alkoholu. Ve dnech Ryb se věnujte sami sobě, dopřejte si bylinkovou koupel, pusťte si nějaký film nebo si přečtěte dobrou knihu. Zatančete si na hudbu, kterou máte rádi a hodně se smějte. A když budete mít přebytek energie, vrhněte se na praní a čištění. V těchto dnech se snáze zbavíte skvrn a prát můžete jen s polovinou pracího prášku.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Co předpovídají karty Helen Stanku na srpen?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.