Lunární kalendář na 38. týden: Konec léta může vyvolávat smutek, pomůže pohyb i barvy

Měsíc v následujících dnech prochází znamením Štíra, Střelce a Kozoroha a působí na naše tělo i psychiku. V sobotu nás čeká podzimní rovnodennost, která s sebou může přinášet pocity smutku. Rozveselte svůj domov barvy podzimu a udělejte tak dobře své duši. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce v tomto týdnu?

19. – 20. září – Štír

Měsíc v následujících dnech putuje ve znamení Štíra a působí na pohlavní orgány, močovody i sexualitu. Všechno, co pro tuto oblast uděláte pozitivního, působí mnohem intenzivněji než v jiné dny. Vše, co ji však zatěžuje, působí škodlivěji, včetně operací a lékařských zákroků.

Čtěte také: Čínský horoskop na rok 2023: Co nás čeká v roce vodního Zajíce? Láska a větší porozumění

Dny Štíra bývají chladné a hrozí tak prochladnutí, měli byste především intimní partie držet v teple, vyhnout se sezení na studené zemi a v případě, že už vás problémy přepadnou, vyzkoušejte blahodárné účinky sedacích bylinkových koupelí. Vhodný je kontryhel nebo řebříček, uleví i heřmánek. Zvláště opatrné by ve dnech Štíra měly být nastávající maminky. Nedělejte dnes žádnou namáhavou činnost, nezvedejte těžké věci a snažte se neprochladnout.

Dny jsou plné energie, ale také žárlivosti a kritiky. Dejte si pozor na to, co říkáte, slova, která vypustíte z úst, by mohla být velmi jedovatá a druhého zranit. Než cokoliv vyslovíte, zamyslete se, jestli by to nešlo říct jinak, lépe, jemněji, bez zbytečných urážek. Nepouštějte se ani do žádných velkých změn, nebyli byste spokojení a za pár dní byste vše chtěli vrátit zpět. Věnujte se raději svému partnerovi, tam sice hrozí trošku žárlivé scény, ale dny přejí sexualitě a milostným hrátkám. Tak zapomeňte na kritiku a užijte si příjemný večer v náruči milované osoby.

Čtěte také: Láska podle znamení zvěrokruhu: Jak miluje Býk, Lev nebo Střelec?

21. – 22. září - Střelec

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Střelce a působí na stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost. Cokoliv v těchto dnech uděláte pro tyto části těla pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. Všechno, co však nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více. Není vhodné ani podstupovat operace a lékařské zákroky těchto oblastí.

Trápí-li vás dlouhodobě bolesti zad, v těchto dnech můžete pociťovat zhoršení obtíží. Snažte se ráno hned po probuzení protáhnout tělo, okoukejte to od malých dětí, ty to umí dokonale. Velmi dobrou službu vám udělá masáž z rukou odborníka. Dopřejte si chvíli odpočinku jen sami pro sebe. Nezapomínejte ani na dostatečný přísun vody a vitamínů, vaše kosti stále potřebují vápník, zabráníte tak v pozdějším věku řídnutí kostí. Jestliže bojujete s celulitidou, dnes se vrhněte na posilovací cviky i jemnou masáž, udělá vám dobře.

Mohlo by vás zajímat: Dbejte v jídelníčku na dostatek vápníku po celý život

Dny jsou plné smíchu a dobré nálady, tak toho využijte a vydejte se někam s přáteli, vezměte rodinu na výlet nebo naplánujte grilování na zahradě, užijte si stále ještě teplých dní. Bavit vás bude také sport, dokonce i zapřisáhlí nesportovci budou mít chuť vyrazit alespoň na malou procházku. Pobyt v přírodě vám náladu ještě více rozjasní.

23. – 25. září – Kozoroh

Luna putuje v dalších třech dnech znamením Kozoroha a působí na pohyb, celou kostru, držení těla a kolena. Vše, co v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. A naopak vše, co nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více, včetně operací a lékařských zákroků.

Jestliže ve dnech Střelce vám šlo cvičení téměř samo, ve dnech Kozoroha se nepřepínejte. Nejste-li trénovaní, rozhodně dnes nezačínejte s nějakým silovým tréninkem nebo náročným cvičením, s největší pravděpodobností byste se k tomu už nikdy nevrátili. Nezatěžujte kolena, kdykoliv můžete, hoďte v průběhu dne nohy nahoru, ulevíte tak bolavým nožkám. Protažení a jemný strečink je také skvělý. Pečujte o svou pleť a pokožku, zajděte na kosmetiku, manikúru a pedikúru, dopřejte si chvíli rozmazlování jen pro sebe. Pokud se vám nechce mezi lidi, udělejte si malé kosmetické studio sami doma, napusťte si vanu plnou voňavé pěny, dejte si masku na pleť a relaxujte. Skvělé jsou bylinné koupele i zábaly.

V sobotu 23. září nastává podzimní rovnodennost, což znamená, že den i noc budou stejně dlouhé, od této chvíle se začnou dny zkracovat a noci prodlužovat. Bude se snižovat teplota a ubývat světla. Přichází období podzimních splínů, únavy i nachlazení, proto se snažte posílit ještě před příchodem zimy svou imunitu, dělejte věci, které vás baví, setkávejte se s lidmi, se kterými je vám dobře, přineste si nádherné podzimní barvy domů v podobě výzdoby a dekorací, pusťte si nějaký veselý film a pak nemá žádný splín šanci.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký bude tento týden podle výkladu karet Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.