Lunární kalendář na 39. týden: Přicházející úplněk může vyvolávat napětí a neklid

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Vodnáře, Ryb a Berana. Mohou vás potrápit křečové žíly i migrény, snažte se proto vyhýbat stresu a dopřejte si masáž. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce v tomto týdnu?

26. – 27. září – Vodnář

Měsíc ve znamení Vodnáře působí na lýtka, kotníky, bérce a křečové žíly. Všechno, co v následujících dnech uděláte pro tyto části těla dobrého, působí příznivěji. A vše, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhýbejte se, pokud je to možné, také lékařským zákrokům v těchto oblastech.

Ve dnech Vodnáře vás mohou potrápit křečové žíly. Pokud na ně trpíte, můžete pocítit výrazné zhoršení svých potíží. Používejte kompresní punčochy a vyhněte se dlouhému stání. Nejste-li trénovaní, pak se nevydávejte ani na žádné dlouhé procházky, moc byste si je neužili a vzápětí pocítili i bolesti nohou. Jestliže už vás bolesti přepadly, dejte nohy nahoru, jemně promasírujte lýtka směrem ke kolenům a vetřete bylinnou mast. Uleví také střídání teplé a studené sprchy.

Trápí-li vás křeče, doplňte hořčík a vitamíny skupiny B. Ty totiž zabraňují usazování cholesterolu v cévách, tím napomáhají předcházet vzniku křečových žil, ale pomáhají také s jejich léčbou.

Čtěte také: Nepodceňujte hořčík: Jaké potíže může způsobit jeho nedostatek?

Energie jsou vhodné pro plánování nových projektů, začátky nové spolupráce, ale není ideální čas k navazování nových vztahů. Ve dnech Vodnáře totiž mnohem více prahneme po nezávislosti a svobodě, nechceme se nechat ničím omezovat a to by při seznamování mohl být problém. Tak rande raději přesuňte na vhodnější den.

28. – 29. září – Ryby

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům.

V pátek 29. září nás čeká úplněk. Můžete proto pociťovat mírné napětí, ale také únavu a vyčerpání. Časté jsou také změny nálad. Při úplňku rány více krvácejí a podle statistik se také rodí více dětí. Metabolismus se zpomaluje, je proto vhodné držet některý z úplňkových půstů. Pokud se na půst necítíte, omezte tučná a sladká jídla. V Rybách a při úplňku také mnohem více působí léky, kofein i alkohol, tak se jim v tyto dny raději vyhněte, ráno by vás čekalo nepříjemné probuzení.

Zkuste se zamyslet, jakou péči věnujete svým nohám. Ve dvou dnech Ryb byste jim měli věnovat zvýšenou pozornost a péči. Dopřejte si reflexní terapii, bylinkovou koupel, zajděte na pedikúru a nechte se rozmazlit na masáži. To vše udělá vašim nožkám dobře. V den úplňku nepracujte s hlínou, ale můžete se vrhnout na praní prádla, vystačíte si jen s polovinou pracího prášku.

30. září – 1. října - Beran

Měsíc putuje ve znamení Berana a působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárně. Vše, co je zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vhodné nejsou ani operace a chirurgické zákroky. Ve dnech Berana vás mohou potrápit bolesti hlavy, i když na ně normálně netrpíte. Zhoršují se také migrény, proto se snažte vyhnout jakémukoliv stresu, nadměrné konzumaci sladkostí a kofeinu. Od bolesti uleví jemná masáž hlavy, naučte se také dechová cvičení, která pomohou od stresu a napětí.

Mohlo by vás zajímat: Migréna: co ji spouští a jak si s ní poradit

Potrápit vás mohou také bolesti očí, pomohou obklady ze světlíku lékařského, jestliže jej zrovna nemáte po ruce, dobře poslouží také pytlíky zeleného čaje. Nesnažte se dnes jít hlavou proti zdi, nestavte se zbytečně do opozice, zkuste důležitá jednání odložit na vhodnější dny, dnes by se vám stejně nepodařilo vyjednat vše k oboustranné spokojenosti. Skvěle vám půjde od ruky práce na zahradě, kde také úžasně zrelaxujete.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Co nás čeká v tomto týdnu podle výkladu karet Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.