Lunární kalendář od 8. do 9. dubna: Pozor na prochladnutí, potrápit vás může také žárlivost

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Štíra a působí na oblast močových cest a pohlavních orgánů. Jak pečovat o své tělo podle lunárních rytmů právě v tyto dny?

Měsíc ubývá a putuje znamením Štíra. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast močového měchýře a pohlavních orgánů, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než jindy.

Sedací koupele mají blahodárný vliv

Pokud vás často trápí výtoky nebo záněty v intimní oblasti, pak si v těchto dnech dopřejte bylinnou sedací koupel. Dvě hrsti kontryhele, řebříčku nebo heřmánku zalijte vroucí vodou a nechte působit asi čtvrt hodiny. Poté vylijte do vany napuštěné do výše boků teplou vodou a užijte si koupel tak dlouho, jak jen vám to bude příjemné. I když vás počasí láká obléknout se už jarně, raději ještě vydržte a dbejte na to, aby oblast ledvin a močového měchýře byla v teple. Máte-li potíže s hemeroidy, pak jim dnes věnujte zvýšenou péči. Dopřejte si sedací koupel v dubové kůře, nebo použijte vhodnou mast.

Jezte, co vám chutná a užijte si masáž

Díky ubývajícímu měsíci se přijatá strava neukládá tolik, jako tomu bylo v předchozích dnech. Můžete si tak bez výčitek dopřát jídlo, které máte rádi, a pokud vám nedělají sacharidy a moučné výrobky problémy, s klidem si pochutnejte i na nich. Stále platí, že je potřeba myslet na dostatečný pitný režim. V ubývajícím měsíci tělo lépe vylučuje škodliviny, podpořte jej pitím čisticích čajů. Pokud vás trápí revma, nevětrejte v těchto dnech peřiny, zůstává v nich vlhkost.

Svěřte se do péče odborníků a dopřejte si masáž celého těla, vhodné jsou také nejrůznější zábaly a bylinné koupele. Pleť krásně přijímá výživu, takže aplikujte masky a stejně tak růst vlasů podpoříte použitím výživných šamponů.

Pozor na žárlivost

Ve dnech Štíra býváme mnohem vášnivější a je jedno, jestli je to v oblasti lásky, nebo práce. Na poli lásky si můžete užít vášnivý sex, nebo se bláznivě zamilovat. Dejte si však pozor na žárlivost a zbytečné spory. V práci pak mnohem více hrozí konflikty a hádky. Snažte se jim předcházet a nevměšujte se do hádek ostatních. Je zbytečné zasahovat, dnes se spory nebudou urovnávat lehko. Stejně tak nebudete chtít přijímat žádné změny. Důležitá jednání odložte raději na jindy a věnujte svůj čas rodině a přátelům. Užijte si sváteční víkend třeba s tvořením, nazdobte vejce, upleťte pomlázku nebo velikonoční věnec na dveře. Vydejte se na trhy a udělejte si radost nějakým dárkem.

Uklízejte a vysévejte

Doma se vám bude dařit úklid a na zahradě se pusťte do setí a sázení bylinek, listové zeleniny a letniček, pohnojte již oseté záhony a dopřejte jim bohatou zálivku. Je vhodný čas na první seč trávníku a založení kompostu.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.