Lunární kalendář od 8. do 9. dubna: Pozor na prochladnutí, potrápit vás může také žárlivost

Měsíc v následujících dvou dnech prochází znamením Štíra a působí na oblast močových cest a pohlavních orgánů. Jak pečovat o své tělo podle lunárních rytmů právě v tyto dny?

Měsíc ubývá a putuje znamením Štíra. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast močového měchýře a pohlavních orgánů, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než jindy.

Sedací koupele mají blahodárný vliv

Pokud vás často trápí výtoky nebo záněty v intimní oblasti, pak si v těchto dnech dopřejte bylinnou sedací koupel. Dvě hrsti kontryhele, řebříčku nebo heřmánku zalijte vroucí vodou a nechte působit asi čtvrt hodiny. Poté vylijte do vany napuštěné do výše boků teplou vodou a užijte si koupel tak dlouho, jak jen vám to bude příjemné. I když vás počasí láká obléknout se už jarně, raději ještě vydržte a dbejte na to, aby oblast ledvin a močového měchýře byla v teple. Máte-li potíže s hemeroidy, pak jim dnes věnujte zvýšenou péči. Dopřejte si sedací koupel v dubové kůře, nebo použijte vhodnou mast.

Jezte, co vám chutná a užijte si masáž

Díky ubývajícímu měsíci se přijatá strava neukládá tolik, jako tomu bylo v předchozích dnech. Můžete si tak bez výčitek dopřát jídlo, které máte rádi, a pokud vám nedělají sacharidy a moučné výrobky problémy, s klidem si pochutnejte i na nich. Stále platí, že je potřeba myslet na dostatečný pitný režim. V ubývajícím měsíci tělo lépe vylučuje škodliviny, podpořte jej pitím čisticích čajů. Pokud vás trápí revma, nevětrejte v těchto dnech peřiny, zůstává v nich vlhkost.

Svěřte se do péče odborníků a dopřejte si masáž celého těla, vhodné jsou také nejrůznější zábaly a bylinné koupele. Pleť krásně přijímá výživu, takže aplikujte masky a stejně tak růst vlasů podpoříte použitím výživných šamponů.

Pozor na žárlivost

Ve dnech Štíra býváme mnohem vášnivější a je jedno, jestli je to v oblasti lásky, nebo práce. Na poli lásky si můžete užít vášnivý sex, nebo se bláznivě zamilovat. Dejte si však pozor na žárlivost a zbytečné spory. V práci pak mnohem více hrozí konflikty a hádky. Snažte se jim předcházet a nevměšujte se do hádek ostatních. Je zbytečné zasahovat, dnes se spory nebudou urovnávat lehko. Stejně tak nebudete chtít přijímat žádné změny. Důležitá jednání odložte raději na jindy a věnujte svůj čas rodině a přátelům. Užijte si sváteční víkend třeba s tvořením, nazdobte vejce, upleťte pomlázku nebo velikonoční věnec na dveře. Vydejte se na trhy a udělejte si radost nějakým dárkem.

Uklízejte a vysévejte

Doma se vám bude dařit úklid a na zahradě se pusťte do setí a sázení bylinek, listové zeleniny a letniček, pohnojte již oseté záhony a dopřejte jim bohatou zálivku. Je vhodný čas na první seč trávníku a založení kompostu.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.