Celebrity

2. října 2023 17:00

David Laštovka

Marcel Vašinka v mládí chodil s Dagmar Havlovou. Podvedl ji s mužem

Herec a dabér Marcel Vašinka, který slaví 69. narozeniny, to v životě rozhodně neměl jednoduché. V 80. letech patřil k hereckým idolům, po nichž ženy šílely, jemu se však líbili muži. V dobách hluboké totality přitom přiznat svoji odlišnou sexuální orientaci zasloužilo velkou odvahu.

Předtím než si Marcel Vašinka dokázal přiznat, že se mu líbí muži, měl vážnou známost s Dagmar Havlovou, v té době ještě Veškrnovou. „Že jsem homosexuál, jsem si uvědomil v době, kdy jsem chodil s Dášou Veškrnovou. Ona byla natolik vášnivá, že jsem jí vůbec nestačil. A tam jsem pochopil, že to bude asi i tím, že mě vlastně víc zajímají muži,“ prozradil herec v pořadu 13. komnata.

Bývalá první dáma přijala vše s pochopením. Zajímalo ji pouze jediné, jestli ji někdy podvedl s mužem. „Musel jsem jít s pravdou ven a přiznal jsem jí, že jsem ji skutečně s mužem podvedl,“ uvedl Vašinka.

Když ho opustil přítel, odjel do ciziny, kde všechno propil

Když se v divadle v dobách hluboké totality přiznal, že je gay, obával se, že nebude dostávat role a přijde o práci. Děsil se toho, že mu bude sděleno, že vzhledem ke své sexuální orientaci nebude schopen zahrát partnerský vztah se ženou a bude se muset pakovat. Naštěstí to tehdy všichni přijali dobře.

Čtěte také: Milan Peroutka poprvé vyvedl manžela. Oblékli sytě žlutou a drželi se za ruku

Zpočátku pro něj bylo těžké najít mezi muži spřízněnou duši. Po jednom nevydařeném vztahu začal mít problémy s alkoholem. „Když mě opustil jeden můj přítel, sebral jsem všechny peníze, co jsem měl, a na měsíc odjel na Slovensko, kde jsem celou dobu pil s celou vesnicí. Všechno jsem jim platil a vydržel tam, dokud jsme všechny moje peníze nepropili,“ přiblížil herec a znamenitý dabér.

Všechno zlé se nakonec v dobré obrátilo. Zbavil se svých démonů a našel lásku, kterou hledal. Už přes 40 let žije ve spokojeném vztahu s režisérem animovaných filmů Miroslavem Walterem, s nímž v roce 2009 uzavřel registrované partnerství.

V genech má uměleckou krev

Marcel Vašinka pochází z uměleckého rodu. Jeho otcem byl herec Vlastimil Vašinka. Strýc z matčiny strany je věhlasný legendární Alois Švehlík, jeho syn David Švehlík, rovněž herec, je dabérův bratranec. Mezi blízké kamarádky Marcela Vašinky v mládí patřila Simona Stašová. Po jednom večírku u ní doma se u její matky, herečky Jiřiny Bohdalové, dostal na černou listinu.

Mohlo by vás zajímat: David Švehlík vzhlíží ke slavnému otci. Poznamenaly ho výprasky z dětství, tvrdí

„Byli jsme si se Simonkou v dobách studií hodně blízcí a samozřejmě se to neobešlo bez mejdanu u nich doma. Jiřina tenkrát moderovala s Radkem Brzobohatým ples, po kterém hned odjížděli na chalupu, takže jejich byt byl pro večírek ideální. Řádili jsme tam až do rána, což samozřejmě neuniklo sousedům, kteří Jiřině všechno později nahlásili. Simona to pěkně schytala a musela jít uklízet balkony spodních bytů, které to od nás taky pěkně schytaly. Navíc dostala zákaz se se mnou a Oldou Kaiserem, který u toho byl taky, stýkat,“ zavzpomínal Vašinka v rozhovoru pro MF DNES.

Dobře věděli, že „Bohdalka“ je zásadová žena a zvrátit její rozhodnutí nebude snadné. Nakonec ale přišli na způsob, jak si průšvih u ní vyžehlit. „Byli jsme z toho vyplašení a za všechny peníze, co jsme dali dohromady, jsme Jiřině koupili obří kytici. Předávali jsme ji před jejím bytem vkleče, což se jí tak líbilo, že vše bylo odpuštěno a od té doby se máme moc rádi,“ prozradil herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.