Celebrity

2. prosince 2022 06:00

Tomáš Durčák

Marie Růžičková promluvila o první ženě Vladimíra: Vídali jsme se už před její smrtí

Vladimír Růžička (59) a jeho žena Marie (34) letos v červnu oslavili již pět let od svatby. Pár se potkal před téměř sedmi lety v situaci, kdy první manželka hokejového trenéra Eva (†53) sváděla nerovný boj s rakovinou. Budoucí manželka se mu dle svých slov už v těchto těžkých chvílích stala oporou, byť na vztah příliš nepomýšlela.

Marie zpočátku vztah považovala za vyloučený

Zatímco se Vladimír Růžička snažil starat o chřadnoucí ženu a zároveň o jejich dvě děti Evičku (40) a Vláďu (33), potkal v Chomutově náhodou právě Marii, s kterou si ihned začal rozumět. I přesto, že si oba padli do oka, zpočátku se dnešní paní Růžičková dle svých slov vážnému vztahu bránila.

„My jsme s Vláďou oba měli morální brzdu,“ svěřila se Marie v nové knize Ženy za zády. „Holka, to přece nemůže fungovat,“ říkala si tehdy Marie, které rozum celou známost spíš rozmlouval: „Na tom nemůžeme postavit budoucnost.“ Dnes víme, že to byl omyl.

Další česká hokejová legenda Jaromír Jágr nyní truchlí po smrti svého milovaného otce:

První manželky Vladimíra si dodnes velmi váží

„Vláďovi jsem doporučovala, aby byl s rodinou co nejvíc. Všichni tehdy bojovali, spojili síly a snažili se zajistit nejlepší možnou léčbu. My jsme se viděli jen jednou týdně na pět minut. Ani jsme nemluvili,“ popsala v knize Marie podobu svého vztahu s Vladimírem v době, kdy ještě jeho první žena žila.

Po smrti Evy Růžičkové 20. února 2016 se hokejové legendě dle Marie zhroutil svět. „Smrt jeho ženy pro něj byla bolestivá a zlomová. Měl skvělou manželku, kterou hodně oceňuji. Čím jsem s Vláďou déle, tím víc. Byl to pro něj důležitý vztah a já ho nikdy nezpochybňovala,“ uvedla ve své knižní zpovědi současná manželka Vladimíra Růžičky.

Přeje si, aby se jednou opět sešla celá rodina

Jak známo, zejména syn Vladimíra Růžičky z prvního manželství jeho novou lásku po smrti matky nesl těžce. Dokonce tak těžce, že když se otec v létě roku 2017, tedy rok a něco po smrti první ženy, podruhé ženil, odmítl se svatby na Červeném Hrádku zúčastnit. Marie však dle svých slov jeho postoj chápe.

„Vláďovým dětem rozumím. Ztratily mámu a bylo to pro ně hodně těžké. V ničem netlačím na pilu. Něco už se změnit nedá,“ svěřila se pro knihu s pochopením Marie. Stále doufá, že se snad někdy celá Vladimírova rodina sejde u jednoho stolu. „Přála bych si, abychom mohli být celá rodina u jednoho stolu, aby měl Vláďa všechny děti u sebe. Vím, že ho to trápí a byl by za to moc rád.“

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.