Celebrity

19. prosince 2023 15:55

David Laštovka

Martin Stropnický po rozvodu prožil románek s Kolářovou. U umírajícího syna zůstal sám

Stropnický a Žilková, detaily rozvoru

Soukromý život herce a politika Martina Stropnického, který slaví 67. narozeniny, by vydal na román. S první manželkou se oženil dvakrát, prožil rovněž románek se slavnou hereckou kolegyní. Druhou ženu Veroniku Žilkovou opustil kvůli jiné. Zažil i velmi bolestné chvíle, kdy mu před očima zemřel osmiměsíční syn Melichar.

První velkou láskou Martina Stropnického byla textařka a scenáristka Lucie Borovcová, dcera textaře Zdeňka Borovce, který psal písně pro špičku české pop-music, například pro Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Waldemara Matušku, Marii Rottrovou či Hanu Zagorovou. Mají spolu tři děti – Matěje, Annu a Františku. S přestávkami v manželství prožili celkem 24 let. Po osmi letech se rozvedli, poté se znovu vzali.

V době, kdy spolu nebyli, měl Stropnický prožít románek s herečkou Danielou Kolářovou, které se rovněž rozpadlo manželství, a to s hercem Jiřím Ornestem. Po čase ale milostné poblouznění vyprchalo a jak Martin, tak i Daniela se znovu vrátili ke svým bývalým partnerům, se kterými se podruhé vydali k oltáři.

Jiskra přeskočila při natáčení pohádky

Ani napodruhé však Martinovi a Lucii vztah nevydržel a jejich cesty se definitivně rozešly. Soud je rozvedl v roce 2005, kdy už Stropnický žil s herečkou Veronikou Žilkovou. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila při natáčení pohádky Křesadlo v roce 2004. „My jsme si oba dva řekli, že jsme se vzájemně dvacet let sledovali. Ve třiadvaceti, když jsme se potkali poprvé, jsem na něj byla moc. Později mi to přiznal. Velká prsa, velký zadek, hodně a nahlas jsem mluvila, tehdy ho to prý zastrašilo,“ prozradila Žilková ve své knize Dělte dvěma.

Čtěte také: Veronika Žilková promluvila o vztahu s Holomáčem. Pepa je v řadě, čeká jako správný ctitel, říká

V roce 2005 se jim narodila dcera Kordula a o dva roky později syn Melichar, který však přišel na svět s vrozenou vadou – brániční kýlou – a zemřel po osmi měsících. Když jim lékaři oznámili, že umírá, Veronika u posledních momentů se svým synem nedokázala být.

Bolestné poslední chvíle s umírajícím synem

„Zdekovala jsem se a šla hrát Deskový statek do Činoheráku, ale Martin tam zůstal. Ocitla jsem se v takovém deliriu tremens. Tehdy jsem pochopila, že je Martin silnější než já. Má mraky chyb, je málo citlivý, ale poprvé v životě jsem byla v něčem druhá a jsem pyšná, že mám doma toho prvního. Teprve nedávno mi řekl, jak to proběhlo. Nosil to v sobě čtrnáct let, než byl schopný mi říct, jak to bylo vteřinu po vteřině. Věděla jsem, že je dobře, že jsem u toho nebyla, protože vidím na Martinovi, jaké má trauma. Já ho měla tehdy, on teď,“ svěřila se v knize Veronika a popsala, co se v nejsmutnější den jejich života odehrálo.

Mohlo by vás zajímat: Veronika Žilková mohla být paní Menzelová. Režisér by si ji vzal, kdyby mu o dítěti řekla

„V poslední chvíli se domluvili na odpojení. To mi tenkrát Martin neřekl. Přitom já to odpojení chtěla. Bylo to nekonečné. Nejdřív byl v Podolí x týdnů na JIP a pak ho dali na ARO na Karlák. Tenkrát to vyřešil Martin. Řekli, že buď Melichara nechají ještě čtyři hodiny trápit, nebo ho odpojí hned. Už týden se čekalo, že umře. Jenže on byl Žilka! On nechtěl odejít, strašně tady chtěl být! Chtěl žít, to na tom bylo to nejhorší. To bylo dítě, když jsem přišla, tak se radovalo, že jsem tam. Ale narodil se v době, kdy mu lékaři ještě nedokázali ten život zachránit. Zemřel 27. listopadu 2007, bylo mu jen 198 dní,“ podotkla herečka.

Také manželství Martina Stropnického a Veroniky Žilkové nakonec skončilo rozvodem. Prožili spolu 18 let, z toho 14 let jako manželé. Zatímco herec jeho důvody mediálně nekomentuje, herečka tvrdí, že jí konec oznámil prostřednictvím e-mailu, v němž uvedl, že už ji nemiluje a omlouvá se jí. Důvodem je podle ní jeho nová známost, o 30 let mladší Markéta Horňáková, která jako stážistka nastoupila na českou ambasádu v Izraeli, kde Stropnický působil jako velvyslanec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.