Celebrity

4. května 2024 06:30

Tomáš Durčák

Střídají partnery, klasická rodina mizí, říká matka Milana Peroutky. Gayům přeje manželství

Milan Peroutka vyrazil s manželem na dovolenou

Zpěvák Milan Peroutka je aktuálně šťastně ženatý s Dominikem Roubínkem. Svůj vstup do registrovaného partnerství před veřejností zcela utajil. O tom, že je na kluky, dlouho neměla ponětí ani jeho maminka Ivana. Ta se v podcastu Známí známých přimluvila, aby homosexuální páry mohly uzavírat plnohodnotné manželství. Říká, že dnes „klasicky“ funguje zlomek rodin.

„Tolik jsem vám to chtěl říct první, i když jsem měl strach. Mám kluka. Je skvělej. Je natolik skvělej, že jsem se otevřel té možnosti mít kluka. Že jsem ho představil rodině a kamarádům. A přitrvrzuju, že jsem se rozhodl si ho v sobotu vzít a představit i vám. Ani nevíte, jak moc si přeju, abyste s tím byli v pohodě i vy,“ napsal loni začátkem července Peroutka svým fanouškům krátce po svatbě s Dominikem Roubínkem.

Potvrdil tím, že se dlouhou dobu zdráhal provést svůj veřejný „coming out“ a po nevydařených vztazích s ženami potvrdit svou náklonnost k mužům. Jeho maminka, spisovatelka a překladatelka Ivana Peroutková, bývalá manželka bubeníka skupiny Olympic Milana Peroutky, však nyní v podcastu Známí známých potvrdila, že Milan se s orientací nikdy doma svěřil ani jí.

„Milda to vyřešil tak, že nám to nikdy neřekl. On to má opravdu zvláštně, takže o tom nikdy nemluvil,“ popsala Peroutková, která se o synově partnerovi dozvěděla spíše náhodou. „Potom jsme nějak zjistili, že tam je muž a prostě to tak bylo. Fakt jsem taková matka, že jsem to netušila. Některé lidi to napadlo, třeba nám to i říkali a my jsme říkali, že ne,“ popsala Peroutková s tím, že zjištění synovy orientace nebylo žádným šokem: „Brala jsem to normálně. Hlavně aby byl spokojený,“ dodala.

Ivana samu sebe popsala jako matku, která se do synova života příliš nevměšuje, a nechává čistě na něm, co s ní chce nebo nechce probírat. „Nechávám ho zajít, kam on chce. Dnes už si to chce vést po svém a nechce už chodit za maminkou. Je dospělý. Když se chce poradit, zeptat, tak se zeptá. Ale já už se ptát nebudu. Možná si to jednou řekneme, ale nepotřebuji na to být zvědavá,“ vysvětlila Peroutková.

Velmi ji však mrzí současný stav české legislativy, který ani po nedávné novele stále neumožňuje stejnopohlavním párům adopci dětí. O tu Milan i s partnerem velmi stojí a rádi by se stali rodiči. „Myslím, že když je polovina lidí rozvedených, další střídají partnery, někdo je sám, tak dítě poznává různé muže a ženy, ale málokdy je to ta klasická rodina, takže by se na tom nemělo tak lpět,“ popsala maminka známého zpěváka svůj názor na možnost adopce pro všechny páry.

Celý díl podcastu Známí známých s maminkou Milana Peroutky si můžete pustit zde:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.