Celebrity

11. října 2023 06:00

Tomáš Durčák

Milan Peroutka plánuje s partnerem rodinu. Adopce je pro nás těžší téma, přiznává

Jsou to již více než tři měsíce, co Milan Peroutka nečekaně uspořádal přepychovou svatbu, na níž vstoupil do registrovaného partnerství s Dominikem Roubínkem. Ještě před svatbou mluvil o dítěti a založení rodiny. Nyní se vyjádřil k možnosti adopce.

„Mám přírůstek do rodiny a dál chci rodinu také rozšiřovat. Vypadá to, že jsem ji našel, teď ještě musíme nějakým způsobem zadělat,“ řekl v únoru v pořadu Showtime s úsměvem Peroutka. Začátkem července si pak s partnerem řekli své „ano“, což bylo pro mnohé šokem. Svého partnera Dominika totiž od listopadu, kdy jejich vztah podle všeho začal, až do svatby úspěšně tajil.

Čtěte také: Dcera filmové Blaženy zrušila oficiální svatbu na Maledivách. Bojí se mnohoženství

Od veselky už nicméně oba v pravidelných intervalech vyrážejí ruku v ruce do společnosti a nikde se neskrývají. Je rovněž očividné, že je Milan ve vztahu velmi šťastný. Řeší však do jisté míry podobný problém jako Matěj Stropnický a Dan Krejčík. Homosexuální páry totiž u nás svazují poměrně přísné zákony, které jim de facto legálně neumožňují například adoptovat dítě.

O společnou rodinu stojí také Milan PeroutkaDominikem Roubínkem, avšak jak Milan prozradil v rámci akci útulku Kocour Felix, jejž podporuje, adopce je pro něj složité téma. Místo dětí zatím rodinnou atmosféru u partnerů doma dotvářejí domácí mazlíčci, konkrétně kocour a také francouzský buldoček.

„Máme nalezeného kocoura, kterého našel ještě taťka. Je mu už přes deset let. Kočky mají výhodu, že mají svůj život a jsou nenáročné. To je pořád ta diskuse, zda kočka, nebo pes, tak my máme obojí,“ popsal Peroutka. Následně se v rámci adopce zvířat z útulku dostal i k tématu adopce dětí. Bylo však zřejmé, že to pro něj z mnoha důvodů není lehké téma. Byť vzápětí dodal, že vztahově jim to s partnerem nesmírně klape.

„Nechci se o tom bavit takhle veřejně, protože je to samozřejmě těžší téma i pro nás. Určitě plánujeme rodinu, je to podle mě důležitá věc v životě a chci si ji zkusit. Každopádně teď nebudu tyhle kroky komunikovat, je předčasné se o tom bavit,“ vysvětlil Peroutka. I on si však stejně jako Stropnický s Krejčíkem i další homosexuální páry bude muset počkat na to, až bude česká legislativa homosexuálním párům umožňovat mít dítě.

Podívejte se, co všechno prozradil Milan Peroutka v Show Jana Krause:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.