Kluci, na které je Česko hrdé: 5 juniorů, kteří způsobili hokejovou horečku

Hokejové mistrovství světa do 20 let, jež tradičně předchází klasickému šampionátu, většinou řeší hlavně v Kanadě. V ČR šampionát patří k méně sledovaným akcím. Letošní mimořádný úspěch reprezentace ale v Česku rozpumpoval hokejovou horečku. Redakce Prima Ženy vybrala pětici juniorů, kteří mají na úspěchu velký podíl.

Tomáš Suchánek

Český hokej má dlouhodobě tradici výborných talentovaných gólmanů a Tomáš Suchánek (19) je garancí, že tato šňůra v následujících letech jen tak neskončí. Právě on je považován za jednoho z tahounů reprezentace. Týmy NHL jej doposud ignorovaly, i když se už dvě sezony snaží zaujmout v nižší zámořské lize WHL v týmu Tri-City Americans.

Z jeho Instagramu je patrné, že velkou část roku tráví v Kennewicku ve státě Washington, kde jeho tým sídlí. Zároveň zde chybí fotografie s přítelkyní či partnerkou. Hokeji tak velmi pravděpodobně aktuálně Suchánek obětuje úplně vše. Je jasné, že na šampionátu si důrazně řekl o šanci v NHL. Tento kluk má před sebou velkou kariéru.

David Jiříček

To David Jiříček (19) už má o budoucnost postaráno a patří pravděpodobně k největším talentům reprezentace do 20 let. Jeho přestup do NHL sice zpozdilo zranění kolene, ale šéfové týmu Columbus Blue Jackets nyní nepochybně s radostí sledují, jak jejich nová posila na šampionátu válí. Tříletá nováčkovská smlouva by mu včetně bonusů mohla přinést celkem 5,85 milionu dolarů (více než 133 milionů korun). Tým jej však prozatím odsunul do nižší ligy do Clevelandu, kde by jeho příjem měl být 82 500 dolarů ročně (bezmála 2 miliony korun).

David už je rovněž zadaný, více než dva roky randí s Terezou Kačenovou, s níž má na Instagramu několik společných snímků. Vztah je to nepochybně vážný, neboť krátce před Vánoci sdílel fotografii, na níž je s partnerkou za mořem v Clevelandu.

Stanislav Svozil

Za mořem už aktuálně válí také obránce a kapitán národního týmu Stanislav Svozil (19), který by jednoho dne mohl hrát po boku Jiříčka. I jej totiž už dříve ulovil Columbus Blue Jackets, pod jehož hlavičkou válí v nižší WHL za kanadský Regina Pats. I Svozil má aktuálně s Columbusem platný tříletý nováčkovský kontrakt, který by mu včetně bonusů mohl přinést dohromady 2,8 milionu dolarů (zhruba 64 milionů korun).

Ani Standa Svozil dle svých sociálních sítí aktuálně zřejmě nemá stálou známost a veškerý čas investuje do toho, aby přesvědčil manažery NHL, že si zaslouží šanci mezi těmi nejlepšími. Podobně jako v případě jeho spoluhráčů z národního týmů je dost dobře možné, že po úspěchu na mistrovství se konečně dočká.

David Špaček

Tady hokejovým fandům není potřeba nic více popisovat. Podoba v obličeji dokazuje, že nejde o shodu jmen. David (19) je totiž hokejově nadaný syn olympijského vítěze z Nagana Jaroslava Špačka. Stejně jako táta válí v obraně. A když na to přijde, dokáže dávat důležité góly. Stejně, jako to uměl jeho otec.

Špaček je na tom podobně jako jeho kolegové Jiříček a Svozil. V loňském roce si jej mezi nováčky vybral tým NHL z Minnesoty, avšak na rozdíl od nich zatím s týmem nepodepsal žádnou profesionální smlouvu. Kromě juniorské reprezentace tak v posledních dvou letech hrál za tým Sherbrooke Phoenix v kanadské juniorské hokejové lize QMJHL. I on tak nepochybně doufá, že si z mistrovství kromě medaile odveze i vyhlídky na zajímavou smlouvu. Na sociálních sítích si sice chrání soukromí a není příliš aktivní, ale dle dostupných zdrojů aktuálně s nikým nerandí.

Jiří Kulich

Bez skvělé akce útočníka Jirky Kulicha (18), kterou předvedl v semifinálové bitvě proti Švédsku, by se Češi do finále nepodívali. Takhle mají cenný kov v kapse.

V loňském roce si šikovného útočníka při draftu vybral tým Buffalo Sabres a nabídl mu tradiční tříletou nováčkovskou smlouvu, aby Jirka dokázal, zda na nejtěžší ligu světa opravdu má. Během této doby mu kontrakt může vynést až 2,85 milionu dolarů, tedy 65 milionů korun.

Zatímco ještě v předloňské sezoně hrál v Karlových Varech, loni se už přesunul do AHL do týmu Rochester Americans, kde má každý tým podepsanou dohodu o spolupráci přímo s týmy NHL. I v jeho případě se hokejoví odborníci kochají tím, co na juniorském šampionátu ukazuje. Na svém Instagramu má třeba fotografii z loňského podpisu vytoužené smlouvy, ale také pár snímků se svou přítelkyní, kterou je Karolina Štěrbová.

Sdílejte článek
Štítky Instagram medaile NHL platy hokej finále přítelkyně Česko česká hokejová reprezentace David Jiříček Columbus Blue Jackets národní tým mistrovství světa v hokeji do 20 let Jiří Kulich David Špaček Tomáš Suchánek Stanislav Svozil česká hokejová reprezentace do 20 let juniorská reprezentace hokejisté do 20 let smlouvy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.