Celebrity

27. srpna 2022 05:55

David Laštovka

Miliony z dědictví Karla Gotta rozděleny. Táta by se divil, říká jeho dcera Dominika

Osm milionů korun. To je částka, která každý rok přicházela na konto Karla Gotta za tantiémy, tedy písničky, které nazpíval a hrály se v rádiích nebo v televizi. Tyto peníze proudí umělcům i po jejich smrti. Komu připadnou nyní?

Zpěvák Karel Gott stačil na sklonku života rozhodnout o tom, kdo bude po něm dědit. Svým nemanželským dcerám Dominice a Lucii daroval každé 6 milionů korun s tím, že se vzdají nároku na dědictví. Obě dohodu podepsaly. Po jeho smrti se však objevily další velké peníze, o kterých musel rozhodnout soud. Jednalo se o takzvané tantiémy, které každoročně dělají zhruba 8 milionů korun. Komu po smrti několikanásobného českého slavíka připadnou, rozhodl po dlouhých třiceti měsících až soud.

Původně se mělo za to, že si je mezi sebe rozdělí pět osob. Vdova Ivana s dcerami Charlotte a Nelly, Gottova druhorozená dcera Lucie, pátý dědic byl neznámý. Prvorozená dcera Dominika, která nedostala ani korunu se cítila být podvedena a hodlala toto rozhodnutí napadnout.

„Nedostala jsem nic, protože jsem do dědického řízení nebyla zařazená. Vše nyní řeším s právníky. Proč Lucka v dědictví byla a já ne? Když jsme obě s otcem za jeho života podepsaly stejnou dohodu o vyrovnání? Celé je to divné,“ svěřila se Dominika webu Prima Ženy v polovině července.

Charlotte a Nelly se chce Dominika omluvit

Nyní však od svého záměru ustoupila. Zjistila, že prvotní informace byla mylná. Nevlastní sestra Lucie totiž v dědickém řízení, stejně jako ona, také nefigurovala. „Rozhodla jsem se, že už to nebudu řešit. Kdo se chtěl napakovat, se napakoval. Myslím, že by se táta divil,“ prohlásila teď Dominika Gottová pro deník Aha!.

S vdovou Ivanou a sestrou Lucií se nevídá. Na to, aby si padly kolem ramen a usmířily se, to nevypadá. „Nejsme v žádném kontaktu a vztahy tedy nemáme žádné. Lucie je s Ivanou v dobrém kontaktu a dostala nařízeno, aby se mnou nekomunikovala,“ sdělila webu Prima Ženy Dominika.

Naopak s nejmladšími Gottovými dcerami Charlottou a Nelly se snaží navázat komunikaci. „Po dlouhém zvažování jsem se rozhodla, že se pokusím s nimi obnovit vztah. Už nejsou malinké a zcela jistě mají vlastní rozum. Chtěla bych jim říct, jak moc pro mě náš tatínek znamenal. Chtěla bych jim říct o tom, že mají bratra, se kterým by se mohly setkávat a udržovat kontakt. A chtěla bych se jim omluvit za to, že jsem vždy nebyla dokonalou sestrou. Každý si ale můžeme v životě sáhnout na dno a projít si určitými problémy. Já jsem je zvládla a nechávám v tuto chvíli svoji minulost za sebou,“ prohlásila Dominika Gottová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.