Celebrity

30. června 2022 13:05

David Laštovka

Karel Gott měl pro Charlotte vysněné povolání. Jak vidí její budoucnost Krajčo?

Charlotte Gottové před pár měsíci oslavila teprve šestnácté narozeniny, na hudební scéně už její hvězda začíná zářit. Na koncertu v pražské O2 aréně, který vznikl na počest jejího tatínka Karla Gotta, na sebe strhla veškerou pozornost. Když na pódiu s Darou Rolins zazpívala píseň Zvonky štěstí, nadšeně jí aplaudovala celá hala. Bude pokračovat v tátových šlépějích, nebo se vydá jinou cestou?

Díky hudebníkovi Richardovi Krajčovi má Charlotta Gottová na světě už svůj první velký hit. Jednalo se o dojemný duet Srdce nehasnou, který nazpívala se svým otcem Karlem Gottem. Už tehdy prý přišla do studia perfektně připravená.

„V té době byla ještě maličká holčička, bylo jí asi dvanáct let. Byla to pro ni s tatínkem silná chvíle,“ popsal pro web Prima Ženy Richard Krajčo s tím, že Charlotta má všechny předpoklady k tomu stát se výbornou zpěvačkou. Otázkou podle něj však je, jestli se tímto směrem vůbec bude chtít nakonec vydat.

Richard Krajčo: Talent i charisma má. Bude chtít být zpěvačkou?

„Všichni vidí, že Charlotta charisma i talent má. Teď bude jenom na ní, jestli se bude chtít touto cestou vydat. Pak už záleží na spoustě dalších okolností, které ji na té cestě mohou potkat,“ poznamenal Krajčo. Rozhodně si ale nemyslí, že by jednou pokračovala v hudebním žánru, který preferoval její slavný otec. „Pokud se vydá na muzikantskou dráhu, jsem přesvědčen, že nebude dělat hudbu, jakou dělal její tatínek. To je v podstatě vyloučené. Dnešní mladá generace poslouchá úplně něco jiného a Charlotta se s tím bude muset popasovat. Vidím to u svých dětí, které jsou v podobném věku jako ona,“ uvedl Richard Krajčo.

Adam Mišík na koncertě pózoval s Charlotte Gottovou

I z toho důvodu pro Gottovou další píseň zatím nechystá. „Záleží, jakým stylem by se chtěla vydat a prezentovat, ale jak říkám, dospívající generace je úplně jinde a já bych pro ni proto asi nebyl nejvhodnější autor. Na druhou stranu svět je nevyzpytatelný a stát se může všechno. Nikdy bych neřekl, že budu jednou něco skládat pro Karla Gotta – a stalo se,“ dodal frontman skupiny Kryštof.

Zpěvačka není povolání budoucnosti, radil jí Gott

Sám Karel Gott nebyl příliš nakloněn k tomu, aby se Charlotte na uměleckou dráhu vydala. V jedné z vystřižených scén dokumentu Karel na toto téma spolu pohovořili. „Musíš přemýšlet, čím se budeš živit,“ otočil se Mistr na svou dceru. „Zpěvačkou a herečkou,“ měla jasnou odpověď Charlotta. „Já bych byl radši, kdybys byla primářkou. Zpěvačka, to už není povolání budoucnosti, Charlottko. Všechno už bylo odzpívané. Lidé se dorozumívají přes internet a všechno si stáhnou,“ sdělil jí Gott.

Ve své autobiografické knize Má cesta za štěstím, kterou sepsal těsně před smrtí, se o své talentované holčičce Charlottě rozepsal více. „Hraje na klavír a zpívá. Charlotte je povahou asi trochu víc po mně. A podobou snad ještě víc po mojí mamince Marii. Také je velmi senzitivní a empatická vůči svému okolí. Sedí mi na klíně a probíráme spolu nejen muziku a její oblíbené interprety, ale občas vedeme i hlubší filozofické debaty, mnohdy o věcech mezi nebem a zemí,“ popsal zpěvák, kterého na sklonku života trápilo, že si děti nepořídil dříve.

Charlotta s Nelly, které měl s manželkou Ivanou, se mu narodily ve věku, kdy mohl být spíše jejich dědečkem. „Začal jsem bilancovat a klást si spoustu otázek, na které asi nenajdu nikdy odpověď. Nebylo to ode mě pošetilé pořídit si děti tak pozdě? Co s nimi bude, až tady nebudu? Jak to zvládne Ivanka, až zůstane na všechno sama? Nejsem takový sobec, aby mi to bylo lhostejné. Na druhou stranu jsem dostatečně sobecký na to, abych uvažoval i o tom, co v budoucnosti přijde,“ přiznal Karel Gott.

V lidském životě je všechno dopředu dané, mínil zpěvák

Poté, co se dozvěděl, že mu zbývá jen pár měsíců života, nejvíce mu ležel na srdci právě osud milovaných holčiček. „Jsou to zdravé, pěkné, veselé holky. I kdyby to měly být poslední dny, vím, že na mě budou mít hezké vzpomínky. Tolik jsme spolu zažili, vždyť se mnou procestovaly kus světa... Přemýšlím o jejich budoucnosti. Chtěl jsem jim být jako otec co nejdéle platný. Tak rád bych se dozvěděl, jakým směrem se budou v životě ubírat. To už bohužel nestihnu,“ povzdechl si Gott, který vyslovil přání, aby jeho dcery jednou měly stejné štěstí na lidi, jako měl během života on.

„Věřím, že budou mít štěstí také na ty správné chvíle, budou je umět poznat a využít. Na základě svých zkušeností totiž věřím, že všechno v lidském životě je už dopředu dané. Alespoň u mě to tak bylo. Ale ta pravá chvíle může přijít v jeden jediný den, proto je potřeba to štěstí chytit a nepustit, protože už by se ten okamžik nemusel nikdy opakovat,“ uzavřel zpěvák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.