Celebrity

28. dubna 2022 07:54

David Laštovka

Milostná zkušenost Vojty Dyka s Lenkou Vlasákovou je poznamenala na celý život

Ženy v pokušení - upoutávka

V české komedii režiséra Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení došlo k zajímavé situaci. Lenka Vlasáková s o třináct let mladším Vojtěchem Dykem ve filmu představují milenecký pár. Podobně to přitom mají i v reálném životě. Dyk si před třemi lety vzal za manželku o sedm let starší Tatianu Vilhelmovou, Vlasáková před dvěma lety si vzala o pět let mladšího Jana Dolanského.

Vojtěch Dyk si milostné scény se starší kolegyní Lenkou Vlasákovou velmi užíval. „Pro mě to bylo dost inspirující. Zároveň to podtrhovalo takovou část mého života, kdy jsem se bavil a stýkal se staršími ženami, takže mi to bylo vlastně příjemné,“ svěřil se novinářům na premiéře filmu. Vlasáková to měla trochu jinak. „Že bych měla nějaký podobný osud jako ta má postava, to moc ne. Já jsem s Honzou (tehdy ještě životním partnerem, nyní už manželem Janem Dolanským, pozn. red) už dlouho, filmová Helena má toho své mladšího přítele jenom chvíli,“ poznamenala Lenka.

Herečka Eliška Balzerová ztvárnila energickou sexy babičku Vilmu, která si užívá života plnými doušky a ani s přibývajícími roky neztrácí zájem o muže. „Když mě pan režisér Vejdělek s touto rolí oslovil, řekla jsem mu, že přesně takovou ženu jsem poznala. Byla to moje spolužačka na konzervatoři Laďka Kozderková (herečka, která zemřela v pouhých 37 letech na rakovinu, pozn. red). Ona byla přesně takováto bytost. Živá, vášnivá, měla ráda muže, dráždila je. I když umírala, dělala si z toho srandu, brala s nadhledem osud, který jí byl souzen,“ přiblížila v rozhovoru pro Deník Balzerová.

Balzerová se nechala v šedesáti nafotit nahá. Co jí řekl manžel?

Nabídku přijala okamžitě, přestože věděla, co ji čeká. Pro propagaci filmu se ve svých šedesáti letech musela nechat nafotit nahá. Její odvážné fotografie rázem obletěly všechna média. „Pro postavu Vilmy to bylo nutné nafotit, jinak by ta postava vůbec nedávala smysl. To prostě patří k filmu,“ uvedla smířeně herečka. Doma kvůli tomu problém neměla. „Můj manžel (Jan Balzer, filmový a divadelní producent, pozn. red) je moudrý a dospělý muž, kterému taková prkotina nemůže rozhodit život,“ prozradila s úsměvem.

To, jak přesvědčivě sexy babičku ztvárnila, řadě lidí vyrazilo dech. I ona by si prý s takovou svéráznou dámou v letech v běžném životě rozuměla. „Myslím, že je správné, když si nikdo ze stáři nic nedělá. Není potřeba propadat nějaké skepsi a zůstat sedět doma u křížovky. Podle mě není nic špatného na tom, když si starší žena vyjde na zábavu nebo se obleče do růžového kostýmku,“ zmínila herečka.

Film vydělal téměř 100 milionů korun

O obsazení měl režisér Vejdělek jasno hned. A to jak u dámského osazenstva, tak i u toho pánského. „Chtěl jsem obsadit fešáky a charismatické muže. Tím pádem Vojta Dyk, Roman Zach a Jirka Macháček byli jasné volby. Vojta ztvárňuje období, kdy jsem byl ještě hodným hochem a dostával jsem od žen patřičně za uši. Jirka je takový ten chvástavý typ, který všechno umí, všechno zná a každou dostane. A Roman je ten klidný typ muže, ke kterému ženy upírají zraky,“ přiblížil na premiéře filmu režisér.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.