Celebrity

2. února 2024 11:15

Tomáš Durčák

Jana Hlaváčová bude pochována po boku manžela či Medřické. Na mystickém vrchu Havlín

Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou

Před týdnem se celý národ a česká herecká obec v Národním divadle naposledy rozloučily s legendární herečkou Janou Hlaváčovou. Poslední místo svého odpočinku však ještě stále nenašla, rodina totiž podle všeho s uložením ostatků prozatím čeká.

Herečka, kterou proslavily role ve filmu Ikarův pád, V zámku a podzámčí nebo populární sérii o básnících, byla po pohřbu v Národním divadle a následném soukromém pietním aktu pouze pro příbuzné a nejbližší, zpopelněna. Stejně jako její manžel Luděk Munzar před pěti lety. Rodina se nyní chystá na definitivně poslední rozloučení s milovanou maminkou a babičkou.

„Jakmile bude lepší počasí, chce rodina udělat pietní setkání na rozptylové loučce na Zbraslavi,“ citoval svůj anonymní zdroj deník Aha! Plán na rozptýlení hereččina popela už podle všeho vzala na vědomí zdejší farnost, s níž rodina vše podstatné probrala.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že Jana Hlaváčová bude rozptýlena na stejném místě, kde rodina před pěti lety rozptýlila popel jejího manžela. Stalo se tak v květnu 2019, čtyři měsíce po smrti Luďka Munzara, na rozptylové loučce u hřbitova náležícího ke kostelu svatého Havla nad Zbraslaví. A právě zde by mělo být i místo posledního odpočinku Hlaváčové.

Vrch Havlín, na němž se kostel i hřbitov nachází, je atraktivním duchovním místem již od středověku. Právě z té doby pochází i zdejší hřbitov, původně založen tehdy jen okolo zdejší kapličky, z níž je dnes jeden z nejstarších kostelů u nás. Ve zdejším urnovém háji jsou pochováni mimo jiné František Bílek či Bohuslav Kafka. Na rozptylové loučce již kromě Luďka Munzara byli rozptýleni například Zdeněk Burian, Luděk Nekuda, Dana Medřická či režisér Jan Němec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.