Módní alarm: Česko-Slovenský ples 2023. Dokonalé dámy, ale i faux pas večera

Luxusní róby s promyšlenými střihy a elegantní smokingy, ale i kousky, které odhalovaly až příliš. V pražském Obecním domě na Česko-Slovenském plese bylo opět na co se dívat. V dalším Módním alarmu návrhářka Anna Tejklová vybrala několik outfitů, které stojí za zmínku.

Jak se nikdy, ale opravdu nikdy neobléknout na ples

Tak jako muži nechodí na ples v kraťasech a v tílku, není zvykem, aby ženy přišly na společenskou událost tohoto typu s viditelnými bradavkami a v tangách. Zde navíc ani vůbec nesedí košíčky a celý model působí až drasticky nevhodně. Pokud se jedná o uměleckou akci typu předávání hudebních či filmových cen, ještě se podobný úlet dá u žen z branže jakž takž pochopit a akceptovat v rámci umělecké extravagance. Ale přijít na klasický luxusní ples s předepsanou velkou večerní takto oblečena je mírně řečeno buranské.

Přečtěte si také: Střídmost i ženská elegance. Jak šel čas s Evou Pavlovou

Andrea Verešová jako vždy nepřehlédnutelná

Andrea Verešová si vybudovala během let slušné „plesové“ renomé, bývá vždy jednou z největších hvězd společenských událostí. Přestože jsou její modely hodně odhalené, nepůsobí vulgárně. Výstřih do pasu je vkusně kryt průhlednou látkou posetou třpytivými kamínky. Hezkým detailem jsou i stejné aplikace posazené do drdolu. Na těchto šatech se toho ale děje skutečně hodně (obří volány, velký výstřih, pásek, třpytivá látka, rozparky) a na mnoha ženách by mohl model proto působit přeplácaně. Andrea Verešová ovšem šaty vynesla s grácií a slušelo jí to jako vždy.

Operní pěvkyně v hutných materiálech

Operní diva Pavlína Senič je bezesporu krásná a výrazná žena, proto je škoda, že to nepodtrhla lépe zvolenými šaty. K takto „hutné“ divoké a rozpínavé sukni, navíc zdobené mašlí, by se hodil přiléhavý top z jemného a jednobarevného materiálu. Například červená by s béžovou vynikla skvěle. Zvolený vršek z tuhé a flitry pošité látky zpěvačku zbytečně zmohutňuje a stříbrná k sukni barevně neladí.Výrazné psaníčko je hezké, navíc sladěné s lakem na nehty. Účes se k modelu také pěkně hodí. Líčení by bylo perfektní, kdyby byla rtěnka stejně červená jako psaníčko. Odstín do růžova se ke zbytku modelu nehodí.

Martina Šmuková jako krásná elfka

Topmodelka Martina Šmuková je typ osobnosti, která ať má na sobě cokoliv, vždy bude zářit. Zakladatelka nadačního fondu Pink bubble, který pomáhá onkologicky nemocným mladým lidem, je příkladem, že když se vnější krása spojí s tou vnitřní, je to nejlepší možná kombinace. Připomíná mi elfí královnu Galadriel. Jemný a minimalistický styl šatů se k ní perfektně hodí, stejně jako stříbrná barva k blond vlasům.

Gabriela Lašková v klasické eleganci

Moderátorka Gabriela Lašková si se svou křehkou postavou může dovolit samet, který figuru opticky zvětšuje. Šaty jsou elegantní, jemné a ženské. Krásný detail je aplikace na boku, která na takto štíhlé ženě správně vynikne a nenaškodí. Nápadné smaragdové náušnice a polovyčesané vlasy dotahují noblesní styl. K dokonalosti jí chybí už jen rukavičky, ale i bez nich jde o velmi povedený plesový vzhled.

Lucia Hablovičová v plamenném plášti

Šaty a plášť slovenské moderátorky Lucie Hablovičové jistě zaujaly nejen mne a stojí za pozornost. Působí pohádkově, jsou originální, zároveň však ne prvoplánově provokativní. Červená a zlatá je zaručeně efektní kombinace a černovláskám a brunetám sluší nejvíc. Zde je vše hezky sladěno i s make-upem.

Šaty jako smaragd

Tyto velmi zajímavě pojaté šaty mi připomínají barvou i strukturou kámen smaragd. Krásná je kombinace smaragdové látky a zlatých doplňků. Vše je zde do detailu promyšlené a vydesignované. Je také vidět, jak důležitá pro celkový dojem je vhodná obuv. Zlaté páskové boty model odlehčily, nohu opticky prodloužily. Herec Martin Dejdar byl jistě na svou ženu pyšný.

Kdo je Anna Tejklová

Sdílejte článek
Štítky móda šaty ples Gabriela Lašková Martin Dejdar Obecní dům Andrea Verešová oděv Martina Šmuková Módní alarm Daniela Dejdarová Karolína Ludvíková Lucia Hablovičová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.